Traineene: Patrick Robinsson, Erik Schmelck, Thomas Hornsletten, Mirko Adamovic, Marie Mjåseth, Azhar Ahmad, Håvard Nes, Kenneth Sætereng, Kristian Pedersen, Thomas Rønbeck, Fredrik Berling, Hans Petter Kristiansen og Eivind Holen

Alder: fra 22 til 35 år
Trainee i: Business Intelligence
Traineebedrift: Affecto Norway


Hva er deres utdanningsbakgrunn?

Vi har litt varierte utdannelser, men har stort sett ulike former for bachelor eller mastergrad i IT.

 

Fortell om hva har dere jobber med som trainee hos Affecto?

Vi jobber på forskjellige avdelinger i Affecto og jobber dermed med ulik programvare. Av det vi har jobbet mest med under våre første måneder her er Xcelsius, PowerCenter, Sharepoint, Business Object og SQL Server. Hvilke programmer vi jobber mest med er avhengig av om vi jobber i Informatica-, SAP-, Oracle- eller Microsoft-avdelingen. Vi jobber i stor grad selvstendig, men har også mulighet til å henvende oss til vår leder eller mentor med spørsmål. Arbeidsoppgavene våre går stort sett på analyse, utvikling og test av systemene vi jobber med for kunden.


 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Først og fremst skal det sies at Affecto ikke har et tradisjonelt trainee program, da vi som er med i programmet allerede er fast ansatt. Vi som kommer ganske nylig fra skole, eller av andre grunner trenger en grundig innføring i hvordan man jobber som en Business Intelligence konsulent, deltar på Talent Recruitment Programme som går over 18 måneder.

Det beste med dette programmet er at vi får grundig opplæring i faget før man skal stå på egne ben. Programmet fungerer slik at vi vekselvis blir kurset i fagkunnskap og praktiske evner vi må finpusse, slik som for eksempel å holde workshop. Når vi ikke er på kurs, sitter vi ute hos kundene og jobber med prosjekter. Her blir vi godt fulgt opp av våre ledere i forhold til fremgang på prosjektene vi jobber på og eventualiteter som dukker opp. Vi blir også invitert til å komme med meninger og innspill.

LES OGSÅ: Global Technical Trainee hos DNV GL


 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne?

Hver av Talent Recruitment Programme deltakerne får tildelt en mentor; en senior konsulent i samme avdeling. Når det gjelder sosialt opplegg, så blir vi som regel tatt med ut på middag i forbindelse med en kursbolk. På kursene og middagen har vi god anledning til å bli kjent med nye konsulenter fra de andre Affecto-landene. Annet enn dette så er det ikke noe sosialt beregnet bare på trainee, men mye beregnet på hele Affecto Norge. Det er lønningspils hver måned, mangekamp, sykkelritt, julebord, kick-off 2 ganger årlig og mer vi ikke har rukket å få med oss enda. Her får vi en fin anledning til å bli kjent med alle våre kollegaer i hyggelige sosiale settinger og bli kjent på tvers av avdeling, faggruppe eller ansettelsestid.

LES OGSÅ: Gikk fra studier til lederstilling i Hydro på tre år

Spesielt hyggelig var det da vi bare et par dager etter oppstart kunne bli med på kick-off, hvor vi seilte ned natten igjennom på SS Sørlandet til Gøteborg. Det var en fantastisk måte å komme inn i bedriften på!

 

Det er stor konkurranse om traineestillingene. Hva tror dere gjorde at nettopp dere fikk jobben?

Det er alltid vanskelig å si akkurat hva som gjorde at man fikk jobb

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger