(KarriereStart.no):

Intility er et av Skandinavias ledende IT-selskaper, med mer enn 500 selskaper og 15 000 brukere av deres komplette administrerte IT-plattform. Selskapet har i dag over 200 medarbeidere som holder til i Schweigaardsgate i Oslo, og selskapet er i sterk vekst.

 

Gjennom Intilitys management traineeprogram søker de derfor etter nye medarbeidere som ønsker å ta del i den videre utviklingen av selskapet. I løpet av det 18 måneder lange programmet roterer deltakerne mellom ulike fagområder i selskapet, noe som gir dem verdifull erfaring fra flere avdelinger og inngående kunnskap om selskapet. Etter endt program kan de rette kandidatene gå inn i sentrale posisjoner i Intility.

 

Simen Sveen, Henrik Samdal og Kristoffer Inderhaug startet alle som traineer i Intility. I dag er de ledere for hver sin avdeling i selskapet.

 

LES OGSÅ: Topp 20 traineeprogrammer for økonomistudenter 2015

 

Bratt karrierestige

Henrik Samdal har en mastergrad i internasjonal markedsføring og ledelse fra Handelshøyskolen BI, med to års utveksling i England. Han startet som trainee i Intility i 2010, og har i dag tittelen Head of Application Management.

Henrik Samdal er leder for Intilitys applikasjonsavdeling.

 

Applikasjonsavdelingen er ansvarlig for kundens forretningssystemer i forbindelse med migrering, forvaltning og feilretting. Her har Henrik personalansvar for i overkant av 30 medarbeidere, samt ansvar for å videreutvikle partnerøkosystemet, produkter, rutiner og arbeidsmetoder.


 

- Dagene starter som regel med et internt møte for én av mine avdelinger, avdelingsledere, salgsavdelingen, som jeg jobber tett med, eller teknisk fagansvarlige. Deretter tar jeg kanskje en gjennomgang av pågående prosjekter og oppfølginger som må gjøres i forbindelse med disse. Etter lunsj kan det være et prosjektstatusmøte med en kunde eller et møte med en annen involvert part, mens dagen avsluttes med det som haster mest, forklarer Henrik.

 

Han legger til at dagene er såpass ulike og hektiske at det knapt finnes en «typisk» dag. Denne uken skal han for eksempel bistå salgsavdelingen i møter med potensielle nye kunder, i tillegg til å gjennomgå endringer i rutiner på tvers av avdelinger.

 

- Hva skal til for å lykkes i din jobb?


 

- Samarbeidssevner, nysgjerrighet, etterrettelighet og arbeidskapasitet er nok de viktigste egenskapene for å lykkes i Intility. Man må nok generelt like å ta i et tak og trives godt med å være med på å forme sine egne omgivelser.

 

- Jeg vil anbefale folk som har de riktige egenskapene som nevnt over, å søke. Dersom man benytter seg flittig av disse i Intility, vil man nå langt, sier Henrik Samdal.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

- Veien formes etter hva man selv ønsker

Også Kristoffer Inderhaug startet karrieren som trainee i Intility i 2010. Der stilte han med en fersk master i International Business fra European Business School London, samt en bachelorgrad i Business & Administration fra Handelshøyskolen BI.

 

- Mitt første stopp var i markedsavdelingen før veien gikk videre til innkjøpsavdelingen. Sommeren 2011 fikk jeg muligheten å jobbe som Account Manager (AM) i CRM avdelingen. Jeg tror ikke at det finnes en typisk karrierevei i Intility, men at veien formes etter hva man selv ønsker samt hvor man ser at det er behov for en nyutdannet.

Kristoffer Inderhaug er avdelingsleder for Customer Relationship
Management (CRM) i Intility.

 

I dag er han avdelingsleder for Customer Relationship Management (CRM) i Intility, i tillegg til å være AM for et utvalg av selskapets kunder.

 

- Som AM i CRM avdelingen er man et viktig bindeledd mellom Intilitys øvrige avdelinger og kunden, samt at man også er kundens primære kontaktpunkt for enhver type henvendelse. I tillegg har man som prosjektleder ansvar for endringer som skal gjennomføres hos kunden, sier Kristoffer.

 

Han forklarer at en typisk hverdag består i statusmøter med kunder hvor de for eksempel gjennomgår vesentlige hendelser, endringer og/eller kommende prosjekter. Med disse oppgavene er det noen viktige elementer som trengs for å lykkes.

 

- Viktige egenskaper for å lykkes i en AM rolle i Intility er etterrettelighet, pågangsmot og at man er lærevillig.

 

- For å lykkes i Intility er det viktig at man ikke er redd for å stille spørsmål samt at man er nysgjerrig. Du trenger ikke nødvendigvis ha inngående kjennskap til IT og IT outsourcing men det er en fordel at du har interesse for IT.


 

- Hva er det beste med å jobbe i Intility?

 

- Å treffe mange interessante mennesker på veien, både kolleger og kunder, som man kan lære mye av. Intility er en veldig sosial arbeidsplass hvor man kan benytte seg av firmahytten, og/eller være med på sosiale sammenkomster som arrangeres ofte. Det er også utrolig spennende å jobbe for en bedrift som er i vekst og hvor man har mulighet til å forme sin egen karrierevei, sier Kristoffer Inderhaug.

 

LES OGSÅ: Dette er dine rettigheter som trainee

 

- Resultat av innsats og vilje til å prestere

Simen Sveen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (NHH) med en master i samfunnsøkonomi, og har hatt utveksling i både Tyskland og Italia. Han startet som trainee i Intility i 2012, og har allerede rukket å bli avdelingsleder for Procurement Management. Dette er avdelingen som representerer et innkjøpsfelleskap for alle kundene Intility drifter.

 

- Jeg har det operasjonelle og personalmessige ansvaret på avdelingen, som vil si at en stor del av hverdagen brukes til å opprettholde og videreutvikle kvaliteten på utstyrsrådgivningen vi gir, samt at jeg jobber mot distributører og produsenter for å sikre best mulig vilkår for kundene våre, forklarer Simen.

Simen Sveen er avdelingsleder for Procurement Management
i Intility.

 

Det innebærer at han jobber tett med alle på avdelingen, både med håndtering av enkeltsaker og for å tegne de større linjene de sammen jobber mot. Simen er klar på hva som kreves for å lykkes i sin rolle.

 

- Bredden av alle arbeidsoppgavene krever at man har kapasitet og omstillingsevne til å håndtere mange prosesser og beslutninger. Samtidig må man ha overblikk og overskudd til å følge opp den enkelte medarbeider i hverdagen.

 

Han tror også at nysgjerrighet og engasjement med kollegaer på tvers av hele selskapet er en forutsetning for egenutvikling og læring.

 

- Generelt tror jeg det er viktig å ha en balanse mellom pågangsmot og ydmykhet for å lykkes i et raskt voksende og flatt hierarkisk arbeidssted som Intility, forklarer Simen.

 

Han har også noen gode råd til fremtidige traineer i Intility:

 

- Som Management Trainee får man en reell mulighet til å påvirke utviklingen i et sterkt voksende IT-selskap, sammen med andre engasjerte kollegaer. Da er det viktig å være klar over at det er nettopp du som avgjør veien og mulighetene videre, som et resultat av innsatsen du legger ned og viljen til å prestere. En del av trainee-opplegget går ut på å få egenerfaringer med hands-on oppgaver i ulike avdelinger som det er viktig å se nytteverdien av for eventuelle videre stillinger i selskapet.

 

- Som ansatt i Intility har man alle forutsetninger for å trives – med et veldig godt arbeidsmiljø, store utviklingsmuligheter og et konsept du faktisk har stor tro på; Intility er fremoverlent i en fremtidsrettet bransje, understreker Simen Sveen.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge