(KarriereStart.no):

Navn: Ingrid Tyse Angeltvedt

Alder: 25

Utdanningsbakgrunn: Bachelor i Byggdesign med fordypning innen konstruksjon, og master i Industriell økonomi og teknologiledelse – begge fra Universitetet i Agder

Trainee hos: Universitetet i Agder – teknologi og realfag fakultetet, Sørlandet Sykehus – Eiendomsavdelingen, og Phonero – alle gjennom Trainee Sør

 

Hvorfor valgte du å søke på traineeprogrammet hos Trainee Sør?

Hovedgrunnen til at jeg valgte å søke på Trainee Sør var at jeg ikke var sikker på hvilke jobber jeg kunne tenke meg med den fagbakgrunnen jeg hadde. For meg var det en skummel tanke å skulle bestemme hvilken jobb jeg skulle ha «for livet ut», uten at jeg hadde gjort meg opp noen erfaringer. Jeg ønsket å utforske hvilke bransjer, arbeidsoppgaver, miljø og arbeidsmetodikk jeg trivdes i, for så være bedre rustet til å søke jobb etter endt traineeperiode. Jeg syntes det utelukkende var positivt at det å være trainee var synonymt med en dynamisk hverdag, hvor arbeidshverdagen kunne skiftes fort, og man måtte være forberedt på alt.


 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Kan du fortelle litt om hva ordningen går ut på?

Ingrid (nr. tre fra høyre) og resten av traineekullet var med da
Trainee Sør markerte sitt ti-års jubileum tidligere i år.

Som en trainee får du mulighet å jobbe i tre ulike bedrifter, i en periode på seks måneder i hver bedrift. Programmet har en total varighet på 18 måneder. Hvor du får plassering avhenger av flere faktorer – som utdannelse, bedriftens behov, markedskonjunkturer og egne interesser. I tillegg til disse tre plasseringene blir du også en del av et større sosialt nettverk, og gjennom programmet drar vi på flere studieturer, konferanser, gjennomfører kurs og sertifiseringer. Du blir også matchet med din egen mentor fra en virksomhet på Sørlandet, som man kan reflektere og diskutere med som man ønsker.


 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Jeg har nettopp startet i min siste plassering i Phonero, hvor jeg blant annet skal jobbe med et par forbedringsprosjekter på kundeservice. Phonero er en veldig hektisk og dynamisk bedrift i stor vekst, og så langt trives jeg veldig godt med arbeidsoppgavene.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Dagen starter gjerne med morgenmøte hvor vi går igjennom hvordan dagen på kundesenteret ser ut, og om det er noe spesielt som man bør være obs på. Ellers går dagen akkurat nå mye i forbedringsarbeidet av opplæringsprogrammet og utviklingsprogrammet av kundesupport. Da blir det mye møter med kursholdere, sertifiseringer av kundebehandlere og generelt prat og orientering av hverdagen til kundebehandlere for å kartlegge forbedringsområder.

  

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Muligheten å «teste» flere arbeidsplasser på kort tid, uten at det ser dårlig ut på CVen. I tillegg blir du gitt mer ansvar og mer utfordrende arbeidsoppgaver enn det man gjerne ville fått dersom en var «vanlig» ansatt, på så kort tid. Utenom dette er det jo en flott mulighet til å få et nettverk på Sørlandet. Jeg kommer fra Stavanger, og har naturlig nok lite kontakter her i Kristiansand.

 

Hva er det mest utfordrende du har opplevd til nå?

Da jeg var trainee på sykehuset ble jeg kastet ut i flere større utfordringer som var veldig spennende og gøy å prøve seg på. Blant annet var jeg ansvarlig for den periodiske revideringen av ISO sertifiseringen til sykehuset, og prosjektleder for et ombyggingsprosjekt. Da opplevde jeg flere organisatoriske utfordringer som jeg ikke forventet meg, og ble utfordret på mange områder jeg ikke på forhånd hadde forutsett. Det ble en veldig lærerik og flott periode!

 

Klikk her for å lese Norges største traineeguide

 

Hva er det morsomste du har opplevd i traineeperioden?

Det er vanskelig å velge ut en enkel opplevelse som den morsomste, for det er så mye å ta tak i. Å få så mange nye kollegaer på så kort tid er kjempegøy, og jeg koser meg på jobb med dem. I tillegg er det veldig deilig å ha et nettverk blant de andre traineene som kjenner til arbeidsdynamikken og de utfordringene som hører til. Vi drar også på studieturer sammen, og i mai var vi i Dublin hvor vi blant annet besøkte Google og Facebook-kontorene. De hadde svært interessante innlegg om fremtidig teknologi og markedsføring, og det var sykt kult å få et lite innblikk i arbeidsmetodikken deres.


 

Hvor går veien videre etter endt traineeprogram?

Jeg har et veldig sterkt ønske om å bli værende på Sørlandet etter jeg er ferdig i Trainee Sør. Hvor det blir vet jeg ikke, men jeg er tryggere på hva jeg kunne tenke meg å gjøre nå enn jeg var før jeg begynte i Trainee Sør. Det viktigste er ikke hvilken bedrift jeg jobber for, men hvilke arbeidsoppgaver jeg har og hvor godt man trives blant kollegaer. Jeg gleder meg i hvert fall veldig til neste kapittel!

 

Har du noen tips til andre studenter som ønsker å bli trainee?

Våg å prøve, våg å bli utfordret og ha det gøy mens du tørr.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger