(KarriereStart.no):

Navn: Sindre Rosting

Alder: 22 år

Utdanningsbakgrunn: Bachelor i bygg og miljø fra Høgskolen i Sør-Trøndelag

Trainee hos: Mo Industripark AS, via Kandidat Helgeland

 

Hvorfor valgte du å søke på traineeprogrammet hos Mo Industripark AS?

Jeg valgte å søke hos Mo Industripark AS siden bedriften befinner seg i et av Norges største industrimiljøer. Mo Industripark AS var et sted jeg ønsket å få bruke min kompetanse, og ikke minst lære mye nytt. Disse forventingene har arbeidsplassen absolutt levd opp til. Jeg skal heller ikke «stikke under stol» at siden jeg er fra Ørnes i Meløy kommune, så trives jeg godt med å bo i landsdelen.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Akkurat nå jobber jeg med en del forskjellige prosjekter, blant annet et vann og avløpssystem som skal etableres. Her har jeg produsert noen tegninger og utført noen beregninger slik at man har et grunnlag under byggeprosessen. Videre vil jeg følge opp alle prosjekter hvor jeg står som prosjektleder.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?


En typisk arbeidsdag for meg kan være alt fra selvstendig jobbing, møter med entreprenører, innhenting av tilbud og følge opp prosjekter ute i industriparken. Med andre ord, min arbeidsdag er veldig variert, noe jeg trives svært godt med.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Traineeordningen er for meg en spennende inngang til arbeidslivet og videre karrierevei. Det er et veldig godt jobbalternativ når man har begrenset med relevant erfaring fra arbeidslivet. Det er vanskelig når man som nyutdannet skal konkurrere om jobber med personer som kanskje har ti års erfaring. Traineeordningen gir meg både mulighet til personlig utvikling samt vekst, og det er mange spennende arbeidsoppgaver. Ordningen bidrar også til at jeg skaffer meg et nettverk innenfor arbeidslivet. Kanskje kan man også som trainee bringe noen nye impulser inn til bedriften, og kanskje kan bedriften oppleve at de får være med å forme og utvikle en ny arbeidstaker?

LES OGSÅ: Trainee på Sørlandet: Tonje Nyblin er trainee gjennom Trainee Sør


 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne hos Mo Industripark AS?

Siden jeg er den eneste trainee i Mo Industripark AS, er det ikke noe egent sosialt opplegg hos bedriften. Men bedriften har en del felles sosiale arrangementer hvor alle kan delta. På min avdeling fungerer alle som mentorer for meg, så jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen. I tillegg møtes vi som er i traineeordningen Kandidat Helgeland til kurs og sosiale "happenings" som studietur til Brüssel og lederkurs i Lasialiden. I tillegg er det en del bedriftsbesøk hos de andre traineene.

 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Det er hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

LES OGSÅ: Trainee i Posten Norge: Annette Thommessen fikk utplassering i København

Mo Industripark AS har vært ute etter en med min bakgrunn, men ikke fått det tidligere gjennom traineeprogrammet. Og det at jeg er fra Nordland er vel kanskje heller ikke et minus?

 

Hvilket utbytte har du hatt av traineeprogrammet så langt?

Jeg har lært en del om prosjektledelse og de prosessene som skjer rundt et prosjekt. Jeg har også knyttet nye kontakter jeg neppe ville hatt i en annen arbeidsplass. I tillegg har jeg lært mye ved å møte andre yrkesgrupper.

 

Hvor går veien videre etter endt traineeprogram?

Det er litt vanskelig å si hva som kommer til å skje så langt frem i tid, så har jeg ikke gjort meg noen meninger om hva som kommer til å skje etter traineeprogrammet. Men hvis alt går greit, håper jeg å få en fast stilling her og jobbe videre med prosjekter hos Mo Industripark AS. Jeg trives veldig godt i Mo i Rana og i bedriften.

LES OGSÅ: Trainee i Trainee Sør: Isabelle-Louise Aabel

 

Har du noen tips til andre som ønsker å bli trainee?

Jeg har ikke noen spesielle tips å gi, bare en anbefaling om å søke. En bedre start på arbeidslivet får man ikke!

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger