(KarriereStart.no):

Navn: Sunniva A. Greger

Alder: 24

Utdanningsbakgrunn: Master of Science in Business/Siviløkonom, Finansiering og investering

Trainee hos: Stiftelsen RIBO og Kunnskapsparken Bodø, via Trainee Salten

 

Hvorfor valgte du å søke på traineeprogrammet hos Trainee Salten?

Som nyutdannet så jeg på en traineestilling som en unik start på karrieren. Grunnen til at jeg valgte å søke på traineeprogrammet hos Trainee Salten var at programmet virket svært spennende og lærerikt. Programmet gir muligheten til å prøve seg innenfor flere ulike felt gjennom en periode på to år. Trainee Salten har et godt samarbeid med dyktige aktører i hele Saltenregionen, som gjør at variasjonen av bedrifter og fagfelt er stor. I tillegg var nettverksbygging, personlig utvikling, utviklingsprogram og et ønske om å være igjen i regionen viktige stikkord for meg når jeg bestemte meg for å søke på programmet.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Akkurat nå holder jeg på med markedsanalyser for et potensielt nytt prosjekt som eventuelt skal gjennomføres i bedriften. I dette ligger at jeg ser på om det vil være lønnsomt å igangsette prosjektet, samt at jeg skriver forretningsplanen og utarbeider driftsbudsjett, investeringsbudsjett og finansieringsbudsjett. I tillegg jobber jeg med anbudsprosesser og årsrapport for 2015.


 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

En typisk arbeidsdag starter med en gjennomgang av hva som skal skje og hva som skal gjøres i løpet av dagen. Det første jeg gjør er å sjekke eposten siden vi har mange samarbeidsbedrifter å forholde oss til. Deretter går jeg i gang med telefonrunder for å kunne tilegne meg den informasjonen jeg trenger i forbindelse med markedsundersøkelser. Videre jobber jeg med forretningsplanen og budsjettene.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Den aller største fordelen er for meg den personlige utviklingen vi får gjennom et slikt program, både gjennom å prøve seg på ulike felt og bedrifter, men også gjennom utviklingsprogrammet til Nordnorsk Lederutvikling. I tillegg vil det nettverket vi opparbeider oss gjennom de andre traineene og bedriftene i programmet være gull verdt videre i karrieren.

LES OGSÅ: Kom Trainee gjorde karrierevalget enklere for Marie


 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne hos Trainee Salten?

Gjennom Trainee Salten skal vi igjennom et utviklingsprogram i regi av Nordnorsk Lederutvikling. Her samles de to kullene med traineer som rullerer sammen fire ganger i året, der vi utfordres på ulike temaer og problemsstillinger som vi kan møte i en jobbsituasjon. Disse samlingene legges opp slik at vi reiser på tur sammen og har både en faglig og en sosial del. Vi har gått igjennom personlighetstester og utfordres dermed på våre typekoder. Vi blir svært godt kjent med hverandre, samt at man lærer mye om seg selv. Det siste kullet får også tildelt en fadder fra kullet som allerede er i ordningen. Denne fadderen skal bidra til å gi råd og svare på eventuelle spørsmål den nye traineen måtte ha, og ellers være en samtalepartner gjennom programmet.

LES OGSÅ: Dag (28) jobber med markedsføring som trainee i Innlandet

 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Det er hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Jeg tror nok at min motivasjon kan ha vært en viktig faktor, jeg er hardtarbeidende og lærevillig. I tillegg tror jeg at godt humør og en positiv innstilling kommer godt med. Dette var noe jeg hadde veldig lyst til å bli en del av, og det tror jeg kom veldig godt fram på jobbintervjuet så vel som i søknaden min.

 

Hvilket utbytte har du hatt av traineeprogrammet så langt?

Jeg har fått være med på mange ulike og spennende oppgaver i bedriften, deriblant analyse av virksomheten, budsjettarbeid for 2016, prosjektarbeid, anbudsprosesser og markedsanalyser. Det har vært en bratt læringskurve hittil og jeg synes det har vært spennende å være i en bedrift som jobber med mennesker. Stiftelsen RIBO er en habiliterings- og rehabiliteringsbedrift der siktemålet er å få mennesker som av ulike årsaker har falt utenfor normalsamfunnet tilbake i et ordinært yrkesliv. Samtidig har utviklingsprogrammet allerede gitt et enormt utbytte, der jeg har blitt utfordret på mine komfortsoner, i tillegg til at jeg har blitt godt kjent med de andre traineene.

LES OGSÅ: Trainee i Sopra Steria: Hverdagen som interaksjonsdesigner

 

Hvor går veien videre etter endt traineeprogram?

Jeg vil definitivt jobbe videre med tall og økonomi, men jeg har også åpnet øynene for å i større grad jobbe med mennesker, da dette har gitt meg mye i min periode hos Stiftelsen RIBO. Jeg er også veldig spent på hvordan min andre traineeperiode vil være hos Kunnskapsparken Bodø og ser fram til de arbeidsoppgaver og utfordringer som møter meg der. Når traineeprogrammet er over vil jeg fortsette å søke arbeid i regionen. Det er en region og en by i vekst som vil være spennende å følge med på.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å bli trainee?

Jeg tror det er viktig å tenke over hva som er motivasjonen bak å søke på en traineestilling, samt hvilke mål og tanker har man i forbindelse med en slik stilling. Det er nok en fordel å jobbe hardt og målrettet med studiene, men det gir også mye erfaring å være med på ulike frivillige verv, for eksempel styreverv ved studentforeningen. Ellers tror jeg også det kan være en fordel å være villig til å prøve nye ting, ting som man kanskje ikke har sett for seg, si ja til ting selv om det ligger utenfor komfortsonen – det kan gi store muligheter i en videre karriere.

LES OGSÅ: Marte og Christian er graduates i Cisco

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger