(KarriereStart.no):

Ingrid Walstad Larsen (28) er i dag bosatt i Kristiansund, hvor hun jobber med HR i Møre og Romsdal fylkeskommune. Dette er en traineestilling hun har sikret seg gjennom traineenettverket Kom Trainee.

 

Det var underveis i masterstudiene i sosiologi ved NTNU i Trondheim at hun bestemte seg for å søke på stillingen.

 

– Under masteroppgaveskrivinga slo det meg at jeg var klar for et karrieremessig, sosialt og personlig eventyr. Det å få muligheten til å flytte til en øy ved havet og få jobbe med de sterke bedriftene som er tilknyttet Kom Trainee-nettverket virket perfekt, jeg var ikke i tvil om at traineestillingen var rett for meg, forteller hun.

 

Brukte mye tid på søknaden

Det er hard ofte konkurranse om de ettertraktede traineestillingene, noe Ingrid også var forberedt på da hun startet søknadsprosessen.

 

– Jeg var fast bestemt på at jeg skulle gjøre mitt ytterste for å få stillingen. Jeg brukte mye tid på søknaden, og på jobbintervjuet viste jeg hvorfor jeg var den rette kandidaten for Kom Trainee, både med min utdanningsbakgrunn og som en god sosial ambassadør for lokalmiljøet.


 

Ingrids innsats viste seg å gi uttelling, og i dag er hun en del av sentraladministrasjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune. Der jobber hun innenfor HR-området med rekruttering og organisasjonsutvikling, samt med oppfølging av medarbeiderundersøkelse og videreutvikling av intern og ekstern kommunikasjonsplattform.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

 

– Jeg ankommer fylkeshuset i Molde og har uformelt morgenmøte med de andre i personalavdelingen. Deretter leser jeg e-post og lager en oversikt over dagens gjøremål. Resten av dagen består av møtevirksomhet, debattfora, intervjuer, transkribering av intervju, analyser, saksbehandling, research, observasjon og planlegging av prosjektgjennomføring, forteller Ingrid.


 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Venner for livet

I følge Ingrid er det flere fordeler ved å starte karrieren som trainee. For eksempel det at man får arbeidsoppgaver som man ellers ikke ville fått som «vanlig» arbeidstaker.

 

– En får muligheten til å jobbe hos sterke bedrifter og med viktige utviklingsoppgaver, man får tildelt et stort ansvar og har påvirkningskraft. Alle jeg har møtt i jobbsammenheng har vært utrolig imøtekommende og opptatt av at jeg skal få utvikle min karriere, sier hun.

 

I Kom Trainee får alle deltakerne en egen mentor som følger dem gjennom en utviklingsplan og regelmessige møter. Mentoren hjelper traineene med å vokse – både på det profesjonelle og det personlige plan, i følge Ingrid.

 

– Det brukes mye tid til selvutvikling, ambisjoner og mål. Vi bruker i tillegg en personlighetstest/ utviklingstest til å jobbe konkret med karriereutvikling og de områdene vi selv ønsker å videreutvikle. I tillegg har alle traineene et fagprogram med kurs som skal videreutvikle våre kommunikative ferdigheter, samt utvikle kompetanse og erfaring innen innovasjon, forskning og utvikling.

 

Kom Trainee profileres også som Norges mest sosiale traineeprogram, og det opplever Ingrid i høyeste grad at det er.

 

– Man får en fiks ferdig vennegjeng når man flytter til Kristiansund. Både innflyttere og lokalbefolkningen er veldig inkluderende og imøtekommende, Kristiansundere er veldig joviale! Vi traineegjengen spiser ofte middag sammen, drar på hytteturer og skiturer i helgene, spiller basketball, og henger generelt mye sammen etter jobb. Jeg har fått meg venner for livet!

LES OGSÅ: Traineeintervju Affecto

 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Gleder seg til fortsettelsen

Så langt føler Ingrid at hun har hatt enormt utbytte av traineeprogrammet, og hun er svært fornøyd med at hun valgte å søke seg til Kom Trainee.

 

– Jeg får ikke presisert nok hvor glad jeg er for at det ble denne inngangen til arbeidslivet etter endt utdanning. Jeg har fått oppleve så utrolig mye, og jeg har fått masse erfaring og lærdom i karriereryggsekken min, som jeg mest sannsynlig aldri hadde fått om jeg ikke hadde blitt trainee i Kom Trainee. Det har åpnet mange dører for meg, og jeg gleder meg til fortsettelsen!


 

Hvor går veien videre etter traineeprogrammet?

 

– Jeg håper selvfølgelig på fast jobb, gjerne i Møre og Romsdal. Jeg har virkelig forelsket meg i dette fylket, og har ambisjoner om å bli værende her. Enten får jeg tilbud om fast jobb av bedriftene jeg har jobbet hos eller de som er en del av traineenettverket, ellers så kommer jeg til å søke på ledige stillinger i området, sier Ingrid.

 

Til andre studenter som vurderer traineetilværelsen, har Ingrid noen nyttige tips til søknadsprosessen.

 

– Bruk god tid på søknaden hos traineeprogrammet du velger. Søknaden er ofte det første møtet med rekrutteringsansvarlig, så her må du sørge for å bli innkalt på intervju. Sett deg godt inn i hvilke arbeidsoppgaver og egenskaper som forventes, og vis genuin interesse for stillingen. Husk at det å være trainee også handler om å være en god ambassadør med stort engasjement. Vis det!

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger