(KarriereStart.no):

Etter siviløkonomi-studiene ved Handelshøgskolen i Tromsø var Ted Are Røkenes (31) på utkikk etter et traineeprogram som passet for ham. Valget endte på Profilgruppa, som er et et nettverk av bedrifter og virksomheter innenfor nærings– og samfunnsliv i Midt-Troms. Gruppen har i dag 55 medlemsbedrifter, hovedsakelig innenfor industri og primærnæring.

 

– Jeg ble først og fremst fristet av bedriftene som var aktuelle i programmet. I tillegg virket opplegget spennende, sier Ted Are.


En mykere start på karrieren

Ted Are er nå på utplassering hos Brødrene Karlsen AS, et sjømatkonsern med hovedkontor på Husøy i Senja. I disse dager går mye av arbeidstiden med til avstemming av kunder, leverandører og andre kontoer i forbindelse med årsavslutning. Det er nemlig hektisk for en fiskeribedrift midt på vinteren.

 

– En typisk arbeidsdag er veldig variert. Hovedoppgaver er føring og fakturering av alt som skjer i utenlandsk valuta, byggeregnskap for nytt produksjonsanlegg, kontroll mellom selskapene i konsernet, oppfølging av kostnader, bilagsføring, lagerbeholdning og produksjonsrapport hvitfisk, med mer, forteller Ted Are.


 

Han mener en av fordelene ved å starte karrieren som trainee, er at han får bred erfaring i hele virksomheten, og ikke bare spesifikke arbeidsoppgaver.

 

– Det oppleves som en litt mykere start på karrieren samtidig som jeg tidlig har fått ansvar i bedriften. Vårt traineeprogram har fokus på å bygge nettverk, både mellom traineene og med bedriftsledere i regionen. For meg har den sosiale arenaen vært viktig.

 

Den sosiale arenaen er også noe som blir prioritert av Profilgruppa, og traineene blir invitert til å delta på sosiale samlinger i deres regi.

 

– I tillegg har traineene egne sammenkomster som en del av programmet og treff vi har planlagt selv. Veldig sosialt, sier Ted Are.

LES OGSÅ: Global Technical Trainee hos DNV GL

 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Verdifullt utbytte

I tillegg til det sosiale opplegget har Profilgruppa også et eget mentoropplegg, hvor traineene blir veiledet og fulgt opp underveis i programmet.


 

– Alle traineene har en mentor som følger hver enkelt opp gjennom hele traineeperioden. Dette er bedriftsledere selektert fra andre bedrifter i Profilgruppa, forklarer Ted Are.

 

Så langt i traineeprogrammet har han fått god erfaring, bygget nettverk, og fått god innsikt i andre bedrifter gjennom bedriftsbesøk i regi av Profilgruppa. Dette er noe som vil komme godt med når det toårige traineeprogrammet er over. For Ted Are er foreløpig ikke sikker på hvor veien vil gå videre.

 

– Bare tiden vil vise det. Håper selvfølgelig at det åpner seg en mulighet for å jobbe videre i nåværende bedrift, sier han.

 

Til andre studenter som ønsker å bli trainee i Profilgruppa har han ett godt tips:

 

– Søk! Du blir ikke å angre.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge