(KarriereStart.no):

Navn: Marie Kjellvik.
Alder: 24.
Fra: Fredrikstad.
Utdanning: Generell studiekompetanse.

 

Hvorfor valgte du å søke på traineeprogrammet hos Meny?

Jeg har jobbet i Meny i fire og et halvt år, og valgte å søke på traineeprogrammet fordi jeg så muliigheten og fordi jeg trivdes godt med å jobbe i Meny. I tillegg begynte folk å oppfordre meg til å søke. Jeg oppdaget at det var andre traineer i butikk, og for meg var det en selvfølge å søke på traineeprogrammet når jeg ble oppfordret til det. Jeg kom ikke inn første gang jeg søkte, men ble heldigvis tilbudt en fulltidsstilling, slik at jeg kunne være forberedt til å søke neste år.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Akkurat nå er jeg vikar for kolonialansvarlig. Det vil si at jeg har ansvar for den daglige driften i kolonialavdelingen, det vil si vaktlister, avgjøre hvem som gjør hva og så videre. Jeg er også ansvarlig for øl og mineralvann, og holder mye på med det. Det er veldig mye administrativt, som å gjøre kampanjebestillinger, vareeksponering og andre ting. Jeg har ganske mye frihet til å gjøre ting ut fra hva jeg føler butikken trenger, og på den måten får jeg testet meg ordentlig som leder. Jeg syns det er veldig greit at jeg får lære mens jeg er i traineeprogrammet, og samtidig får mulighet til å bruke lærdommen i praksis.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Det første jeg gjør når jeg kommer i butikken om morgenen er å ta en runde i butikken, og så ser jeg hvordan det ser ut og hva som trenger å gjøres. Så skriver jeg en liste over hvem som skal gjøre hva. Hvem skal åpne frukten, hvem skal fylle varer og så videre. I løpet av en typisk dag kommer det cirka én leverandør inn døren. Da tar jeg en samtale med dem, og finner ut om de har noen gode tilbud til meg, kampanjer som kommer eller nyheter. 

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Den største fordelen er at du får gjøre ting du lærer i praksis. Du sitter ikke bare med nesa i en bok, du får faktisk bruke kunnskapen mens den fortsatt er fersk og du har den i hodet. Du møter også mange traineer som er i samme situasjon, så man kan dele erfaringer med hverandre. Vi får blant annet en såkalt makkerpartner, som vi samarbeider med i løpet av året. Jeg syns det er veldig fint å ha den muligheten. Hvis du har hatt det litt tøft på jobben en dag og ikke vil la det gå utover de ansatte, kan du ringe en annen trainee og sparre litt med vedkommende. Så er det selvfølgelig også en fordel at man har en testperiode, hvor det er rom for at man kan lære og gjøre feil underveis. Det er veldig fint at det er en forståelse for at man er en trainee, og at folk ikke alltid forventer at man kan alt.

 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne hos Meny?

Alle traineene har en mentor. Mentoren fungerer som et slags støtteapparat for traineen, og blir en slags sparringspartner, samtidig som at de er dyktige folk som har jobbet i butikk lenge. Det er veldig greit å ha faste møter med mentoren, som kan svare på ting man lurer på. Når det gjelder det sosiale har vi vært på fire samlinger og kurs, hvor vi lærer ulike strategier innenfor ledelse. Det er også veldig sosialt utover det rent faglige. Vi har for eksempel en middag etter hver samling, hvor vi får være sosiale. Så kan det være at vi får noen morsomme oppgaver i løpet av kvelden, som for eksempel skal løses i løpet av fem minutter. Slik blir vi «pushet» til å tøye komfortsonen litt, og det tror jeg er viktig. Det er utenfor komfortsonen man virkelig lærer!

 

Søk på traineestillinger i KarriereStarts traineeguide her

 

Det er hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Jeg søkte som sagt et år før jeg kom inn. Da jeg søkte uten å komme inn, tror jeg det var viktig at jeg ikke la meg ned på grunn av det. Jeg sa heller til meg selv: «Okay, da prøver jeg på nytt til neste år!» Jeg ble tilbudt en fulltidsstilling, rett og slett for at jeg skulle få muligheten til å søke igjen. Jeg var ivrig og stilte spørsmål hele tiden. Jeg visste hva jeg ville, og var veldig bestemt på å komme gjennom nåløyet neste gang. Jeg tror nok det var derfor: At jeg kunne bevise på intervju året etterpå at jeg fortsatt var lysten på å bli trainee, og at de ikke ble kvitt meg! I tillegg er hardt arbeid selvfølgelig også en viktig faktor.

 

Hvilket utbytte har du hatt av traineeprogrammet så langt?

For det første har jeg lært veldig mye om meg selv, både på godt og vondt. Hvordan jeg kan tilpasse meg andre, og hvordan jeg kan få det beste ut av andre. Jeg har også lært meg å sette av tid til å reflektere. Å stoppe opp og tenke «Hva gjorde jeg nå. Hvorfor fikk jeg akkurat denne reaksjonen?» Det å tenke over hvordan man kommuniserer og hvordan ting man sier kan oppfattes forskjellig fra person til person, har vært veldig spennende. Jeg har også blitt mye mer trygg som leder nå enn da jeg startet i traineeprogrammet for ti måneder siden. Jeg tror det er veldig viktig: Hvis du viser at du er ekte og vet hva du driver med tror jeg det er lettere å få med seg folk.

Hvor går veien videre etter endt traineeprogram?

Jeg har fortsatt vikariatet som kolonialansvarlig. En typisk retning derfra er å bli assisterende butikksjef, så butikksjef etter det igjen. Det er en vei jeg har kjempelyst å gå! Det finnes mange muligheter innenfor Meny, så det gjelder egentlig bare å holde øynene oppe og ha blikket festet framover, være åpen for å si ja og kaste seg ut i det. Det er i hvert fall jeg veldig klar for!

 

Har du noen tips til andre som ønsker å bli trainee?

Vis at du har lyst og vis det hver gang du får sjansen til det. Spør mye og tenk at du skal være litt føre var hele tiden. Vær veldig nysgjerrig og åpen for å gripe mulighetene som kommer! Du kommer langt ved å spørre og være ivrig.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger