(KarriereStart.no):

Navn: Linn Victoria Johansen

Alder: 25 år

Utdanningsbakgrunn: Mastergrad i Produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus

Trainee hos: Sopra Steria

 

Hvorfor valgte du å søke på akkurat denne traineestillingen?

Jeg hadde hørt fra folk jeg kjenner at Sopra Steria har et veldig godt opplegg og program for nyutdannede. Hos Sopra Steria blir man ikke som nyutdannet konsulent kastet rett ut til en kunde helt alene, men sendt ut sammen med en seniorkonsulent med god erfaring. Som nyutdannet syntes jeg det hørtes spennende ut å få jobbe i et så stort IT-konsulentfirma, der jeg kunne få jobbe med brukeropplevelser kombinert med teknologi. I tillegg vant de prisen for å være Norges beste arbeidsplass, noe som ga meg inntrykk av at Sopra Steria måtte være et fint sted å jobbe.

 

STOR GUIDE: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Prosjektet jeg jobber på nå går ut på å erstatte timeføringssystemet som vi i Sopra Steria benytter. Vi skal komme med en ny løsning som både skal fungere på mobil og web, med fokus på å forenkle konsulentenes hverdag gjennom å gjøre timeføring tilgjengelig, enkelt og gøy. Jeg har ansvaret for hvordan interaksjonen i løsningen er bygget opp i forhold til brukergrensesnittet. Det er viktig at konsulentene synes det er enkelt å bruke, for å forhindre frustrasjon og irritasjon.


 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Jeg liker å komme litt tidligere på jobb enn flere av de andre på prosjektet mens det fortsatt er stille og rolig. Da går jeg over kalenderen og ser om jeg har oppsatte møter for dagen og planlegger deretter hva jeg ellers skal gjøre denne dagen. Når alle på prosjektet er på plass starter vi med et daglig stand-up møte som varer i maks 15 minutter. Hver av oss forteller hva vi gjorde forrige dag, hva vi skal gjøre denne dagen og eventuelt om vi har noen utfordringer. Ellers går dagen med til å utforme brukergrensesnittet, og til tider også ha tett kontakt med brukerne for å teste ut ideene.


 

Klikk her for å lese Norges største traineemagasin

 

Hva er det mest utfordrende du har opplevd så langt?

En utfordring som konsulent er at man ofte kan ha flere prosjekter gående på én gang. Jeg erfarte at det ikke alltid er like lett å fordele og prioritere tiden mellom de ulike oppgavene for å holde tidsfrister.

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som interaksjonsdesigner hos Sopra Steria så langt?

Jeg har møtt mange nye mennesker, og ikke minst lært mye om andre fagfelt enn kun mitt eget. De første to ukene var det mange kurs og mye informasjon, og jeg trives godt med å jobbe tett med utviklere og andre innenfor mitt fagfelt.

 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne?

Vi har ikke noen mentorordning, men det er lagt opp til mye sosiale opplegg og faglig utvikling. Tre utenlandsturer med andre nyutdannede fra alle fagområder i Sopra Steria AS over en tidsperiode på ni måneder. I tillegg var det flere sosiale opplegg i starten for å bli kjent.

 

LES OGSÅ: Få all verdens erfaring som trainee i utlandet

 

Hva er det gøyeste du har opplevd i traineeprioden så langt?

Etter én måned som ansatt hadde Sopra Steria et kick-off for alle ansatte i Skandinavia. Første del var faglig, mens resten av kvelden gikk til fest på Mathallen i Oslo, som var leid inn for anledningen. Det var gøy å kunne velge og vrake mellom alle restaurantene i Mathallen. Senere på kvelden ble det konsert med Gabrielle og dansegulvet holdt åpent til de sene nattetider.

 

Det er ofte hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Jeg fikk jobben fordi de syntes jeg hadde en spennende bakgrunn som er litt uvanlig for en interaksjonsdesigner. Samtidig viste jeg at jeg har god kompetanse på interaksjonsdesign gjennom en case jeg måtte prententere på et av intervjuene. I tillegg fikk jeg positive tilbakemeldinger på at jeg hadde en hyggelig og smilende personlighet som gjorde at de trodde jeg ville egne meg godt som konsulent. Et tips til fremtidig søkere er å benytte seg av nettverket sitt så godt man kan.

 

LES OGSÅ: Dette er dine rettigheter som trainee

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?


Personlig føler jeg at man får mer oppfølgning og støtte, og tilrettelegges for høy læringskurve i starten. Her i Sopra Steria er det spesielt et veldig bra miljø mellom oss nyutdannede, og dette er mye på grunn av at det blir lagt opp til jevnlige sosiale opplegg underveis.

 

Hvor går veien videre etter traineeprogrammet?

Jeg kommer til å fortsette som interaksjonsdesigner i Sopra Steria.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å bli trainee?

Si ja til de mulighetene som ramler over seg, enten om det er faglig eller sosialt. Det å få mulighet til å være trainee er en stor mulighet til å bygge opp sin kompetanse og utvide nettverket sitt.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge