(KarriereStart.no):

Navn: Anne Holmen

Alder: 29

Utdanningsbakgrunn: Master i strategi og ledelse fra Norges Handelshøyskole

Trainee hos: Wilhelmsen

 

Hvorfor valgte du å søke på akkurat denne trainestillingen?

På grunn av hele traineeprogrammet – med moduler/samlinger, og opphold i utlandet sammen med andre traineer i andre bedrifter. Jeg hadde også snakket med en tidligere trainee i Wilhelmsen som var veldig fornøyd.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Jeg ble ferdig som trainee i mai 2017, og er nå ansatt i et av datterselskapene (Wilhelmsen Ships Service) som kommunikasjonsrådgiver. Akkurat nå jobber jeg med prosjekter innen strategiimplementering og en del med internkommunikasjon. Med ansatte spredt over hele globen er sistnevnte viktig for at informasjon skal komme ut til hele nettverket.

 

LES OGSÅ: Hvordan sikre seg en traineestilling i Maritim Trainee

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Jeg sitter på kontoret vårt på Lysaker, så slik sett er rammen for arbeidsdagen forholdsvis lik hver dag. Innholdet varierer mye alt ettersom hvilke prosjekter vi jobber med.


 

Hva er det mest utfordrende du opplevde som trainee?

At man alltid er ny. Selv om du har vært i selskapet et år/halvannet er du ‘ny’ når du roterer. På den andre siden er det en kjempefin mulighet til å alltid stille spørsmål – du er jo ny.

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som management trainee hos Wilhelmsen?

Traineeperioden over nå, men jeg har fått et enormt utbytte, det er vanskelig å kvantifisere. Man blir kjent med store deler av organisasjonen og menneskene. Det er kanskje det jeg i min nåværende jobb har hatt mest nytte av.

 

LES OGSÅ: De mest attraktive traineeprogrammene blant økonomistudenter

 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne?

Ja. Vi har mentorer og samlinger med nye og gamle traineer i Wilhelmsen.

 

Hva er det gøyeste du opplevde i traineeprioden?

Rotasjonene mine i Wilhelmsen har vært veldig ulike og jeg har gjort alt fra å være skipsagent for en dag, til å jobbe i felt under NATO-øvelse, arbeide ved kontoret vårt i Houston, og skrive rapporter. Det beste på jobb har nok vært å møte så utrolig mange spennende kolleger, høre på deres historier og alt de har opplevd og erfart.


 

Traineesamlingene har også vært spennende, og å bli kjent med de andre traineene har vært utrolig trivelig. Vi har gjort mye gøy og reist til Dubai, Hamburg, København, Bergen og London. Den første samlingen med seiltur ut fra Tjøme er kanskje den mest minneverdige – det var sinnsykt fint vær. Nettverket du får ved å møte alumni er uvurderlig.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Det er ofte hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Klisjéfylt svar, men vær deg selv. Ikke svar på spørsmål med det du tror de forventer å høre. Hos oss er det viktig at personen som blir trainee har de samme verdiene som Wilhelmsen, at du tør å være deg selv og viser interesse.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Som trainee har jeg fått bli kjent med mange mennesker fra ulike deler av organisasjonen, dette har vært en stor fordel for meg når jeg etter endt traineeprogram gikk inn i en fast stilling. Man kjenner organisasjonen og vet hvem man kan stille spørsmål når man er usikker. Gjennom hele perioden som trainee har man truffet mennesker, og alle jeg har møtt har vært utrolig positive og villige til å svare på spørsmål jeg har.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å bli trainee?

Still spørsmål – de aller fleste er mer enn villige til å snakke om hva de gjør, hva som rører seg. Ikke vær redd for å ha en mening – alle vet du er ny/trainee, og det verste som kan skje er at du ikke hadde det korrekte svaret og at du lærer noe nytt.

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge