(KarriereStart.no):

Navn: Marielle Lorentzen

Alder: 26

Utdanningsbakgrunn: Bachelor i Informasjonssystemer og IT-ledelse fra Høgskolen i Sørøst-Norge.

Trainee hos: Microsoft University, ansatt hos Infoworker.

 

Hvorfor valgte du å søke på akkurat denne trainestillingen?

Jeg søkte meg først inn på Microsoft University på utviklersporet de hadde, der kom jeg igjennom den første del av søkeprosessen. Etter det var det bedrifter som tok kontakt med meg og lurte på om jeg ville komme på intervju. Det resulterte i at jeg valgte Infoworker som min nye arbeidsgiver. Dette fordi de hadde mange spennende prosjekter på gang, og det virket som et veldig hyggelig sted å jobbe, noe jeg har fått bekreftet etter at jeg har begynt å jobbe her.

 

LES OGSÅ: De mest attraktive traineeprogrammene blant IT-studenter

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med akkurat nå?

Akkurat nå jobber jeg med noe som heter Infoshare pakken. Denne pakken er bygget på den nye SharePoint framework. Så da programmerer jeg ulike komponenter og extensions som man kan bruke i SharePoint.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?


Jeg starter ofte arbeidsdagen med et møte hvor vi går igjennom hva vi/jeg har jobbet med, og hva jeg skal jobbe videre med for denne dagen. Tar opp eventuelle utfordringer vi/jeg har hatt, slik at man kan få input/hjelp til å komme videre. Siden jeg jobber som programmerer vil resten av dagen gå til å programmere de oppgavene jeg har fått.

 

Hva er det mest utfordrende du har opplevd så langt?

For meg var starten mest utfordrende fordi det var så mye nytt å sette seg inn i, men med god hjelp fra kollegaer kom jeg raskt inn i det.

 

LES OGSÅ: – Microsoft University gir deg en kickstart på karrieren

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som systemutvikler hos Infoworker så langt?

Jeg har lært utrolig masse nytt fra dag en her i Infoworker, og lærer fortsatt nye måter å løse problemer på hver dag.

 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne?

Vi har ikke noe direkte mentorordning her jeg jobber, men hvis jeg står fast eller trenger hjelp til noe kan jeg bare spørre en av de jeg jobber med. Så sånn sett blir alle en slags mentor for meg. Vi er et lite selskap så vi har ikke noe eget sosialt opplegg rundt traineedeltakerne. Så derfor har vi sosiale opplegg for alle i bedriften, noe som er veldig gøy og hyggelig. Det gjør alt vi alle blir veldig godt kjent.


 

Hva er det gøyeste du har opplevd i traineeprioden så langt? 

Så langt har denne traineeperioden gått veldig fort, og det har skjedd mye gøy så langt. Vi har hatt flere sosiale eventer på jobb som har vært veldig gøy. Jeg vil nok derimot trekke frem det å jobbe med BOT framework som noe av det morsomste i min trainee periode. Det har vært veldig gøy å jobbe med noe som ikke så mange kan så mye om, og kunne dra ut til kunder å vise noe de selv ikke har tenkt vil kunne hjelpe dem i deres arbeidshverdag.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Det er ofte hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Det som jeg gjorde var å bruke mye tid på søknaden min. Dette for å få frem de kvalitetene jeg hadde opparbeidet gjennom studiet. Dette var alt fra fag til deltagelse av diverse sosiale event på skolen, som kunne være relevant å trekke fram i søknaden. Så et tips blir å tilpasse søknaden din til den stillingen du søker på, og ikke sende ut en standard søknad.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Ved å starte karrieren gjennom Microsoft University begynner en med seks uker med kurs. Dette er som regel før du begynner å jobbe i den bedriften du valgte. Så når du skal begynne å jobbe har en allerede opparbeidet seg mye kunnskaper om de teknologiene en skal bruke i arbeidshverdagen. Så det er en slags kickstart på karrieren som har hjulpet meg masse.

 

Hvor går veien videre etter traineeprogrammet?

Veien videre blir å fortsatt videreutvikle meg her i Infoworker.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å bli trainee?

Bruk tiden til å finne det trainee programmet som er spennende for deg, og som du kan videreutvikle deg videre på. Jeg vil anbefale å bruke litt tid på å finne en klar og tydelig retning som du ønsker å sikte deg inn mot. Selv om det er viktig å være noe fleksibel med tanke på bedriftens ønske, er det viktig å vise at man har driv og engasjement for det man skal jobbe med.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge