(KarriereStart.no): 

Navn: Jakob Sande
Alder:
26 år
Utdanningsbakgrunn: MSc in Business and Economics with a major in Finance 
Trainee hos: Quartz+Co 


Hvorfor søkte du på akkurat denne traineestillingen?

Jeg søkte på denne traineestillingen fordi jeg hadde fått et godt inntrykk av Quartz+Co. I tillegg var jeg interessert i å jobbe med Management Consulting.

 

Fortell om hva du jobber med akkurat nå?

Akkurat nå arbeider jeg i Sverige med et stort globalt selskap. Hovedmålet er at vi, sammen med kunden, skal senke kostnadene på et produkt. For å klare dette skal vi skru fra hverandre produktet og analysere hvordan produktet kan gjøres mer kostnadseffektivt.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Nå er jeg ansvarlig for mine egne arbeidsstrømmer. Det betyr at alle dager er forskjellige avhengig av arbeidsoppgaven. I det siste har jeg jobbet mye med analyse av data, men fremover vil det bli mer kundeinteraksjon og workshops i forbindelse med prosjektet jeg er på.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?


Du blir kjent med selskapet, menneskene og de oppgavene du kommer til å jobbe med fremover. Da kan du enklere avgjøre om dette er riktig karrierevalg. I tillegg opparbeider du deg erfaring og bygger nettverk.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge 

 

Finnes det en mentorordning og et sosialt opplegg rundt traineedeltakerne?

Ja, jeg har både en «Quartzback» og en «Buddy». Quartzbacken er ansvarlig for min faglige utvikling, mens buddyen sørger for at jeg trives på jobb. Utover dette er det mye sosialt som skjer hele tiden. I konsulentbransjen er det samspillet mellom menneskene som utgjør mye av verdiskapningen. Med andre ord betyr dette at det sosiale er viktig slik at vi som et konsulenthus kan fungere optimalt sammen.

LES OGSÅ: Trainee Salten - Sunniva A. Greger om traineetilværelsen

 

Det er hard konkurranse om traineestillingene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

En grunnleggende forutsetning er gode karakterer. I tillegg skiller man seg ut dersom man engasjerer seg i andre aktiviteter utenom studiene. Eksempelvis er jeg en aktiv fotballspiller og har hatt verv i studentorganisasjonen på BI


 

Hva er det mest utfordrende du har opplevd til nå?

Prosjektet jeg er på nå er det mest utfordrende jeg har opplevd. Jeg er med på hele prosjektet, fra idégenerering til leveranse. Videre har jeg mye ansvar og blir utfordret kontinuerlig, men jeg er fortsatt i flytsonen og føler at jeg lærer mye hele tiden. 

LES OGSÅ: Marte startet karrieren som trainee i Innlandet

 

Hva er det morsomste du har opplevd i traineeperioden?

Utenom alt jeg lærer på prosjektene synes jeg Company Day i Tønsberg var utrolig morsomt. Jeg var på vinnerbåten i sail challenge og vi rundet av kvelden med en god fest!

 

Hvilket utbytte har du hatt av traineeprogrammet så langt?

Consulting toolboxen min har blitt større og jeg har lært utrolig mye. I tillegg har jeg blitt kjent med mange dyktige konsulenter hos Quartz+Co som jeg ser frem til å jobbe sammen med i tiden som kommer.

 

Hvor går veien videre etter endt traineeprogram?

Jeg starter for fullt som konsulent hos Quartz+Co og gleder meg veldig!

LES OGSÅ: Skatteetaten: Fredrik Kydland er trainee i Skatteetaten

 

Har du noen tips til andre studenter som ønsker å bli trainee?

Gode karakterer og det å gjøre noe i tillegg til studiene er viktig for å få inngangsbilletten til intervju. Det kan være smart å bli kjent med de ansatte i bedriften på forhånd, for eksempel ved å delta på arrangementer som bedriften har. Videre handler det om å by på seg selv og kjøre på! 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger