(KarriereStart.no):

Navn: Ramaesh James
Alder: 32
Stilling: Prosjektleder
Arbeidsgiver: Caverion Norge AS
Utdanning: Master i Teknologi
Ansatt siden: April 2012

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber som og hvor?

Jeg jobber i Caverion avdeling Oslo Prosjekt som prosjektleder for svakstrøm ( IKT, Brann, Talevarsling og nødlys) i et bygg som er 80 000 kvm i Fornebuporten.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg kommer kl. 06.45 og starter med en kopp kaffe. Mine oppgaver er å kontrollere tegninger som kommer fra RIE, lage trekkeliste som skal brukes til å trekke kabel og montere utstyr, bestille materiell fra grossist, kontrollere og godkjenne fakturaer osv. Går hjem kl. 15.00.

 

Kan du fortelle litt om trainee-programmet du gjennomførte hos Caverion?

Om Caverion Norge
- Traineeprogrammet hos Caverion går over 18 måneder og omfatter alle sider ved prosjektledelse innen tekniske byggfag.

- Til traineestillingene ansettes nyutdannede ingeniører (bachelor) og sivilingeniører (master). Aktuelle studieretninger/fagkombinasjoner er elektro-, VVS-, energi- og miljøfag, industriell økonomi og teknologiledelse.

Les mer om traineeprogrammene hos Caverion her

Traineene har mulighet til å være hos andre Caverion avdelinger Norge i løpet av deres 18 måneders periode. Men jeg valgte å være i Oslo. Jeg jobbet hele trainee perioden i Caverion avdeling Oslo Service. Der jobbet jeg som prosjektleder for elektro og fikk varierte, utfordrende og spennende arbeidsoppgaver.


 

I traineeperioden ble alle traineene samlet seks ganger hvor vi kunne bli kjent med hverandre, bygge nettverk og vi fikk formell kompetanse via bedriftens egen interne skole, Caverion Academy.

 

Hva er de største fordelene ved å starte karrieren som trainee?

Fordelene er at man får prøve mye forskjellig, finne de arbeidsområdene man trives best med og får en grundig opplæring fra bunnen av i alt som foregår i Caverion.


Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk jobben du har i dag?

Jeg viste engasjement, og lyst til å jobbe. Dette er en jobb som passer for meg og det fikk jeg overbevist arbeidsgiveren om.

LES OGSÅ: Startet karrieren med roboter og arbeidsprosesser i Sparebanken Vest - via Trainee Vest

 

Hva skal til for å lykkes i ditt yrke?

Planlegge godt, gjøre ting til riktig tid og være engasjert.


 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke eller din bransje?

I Caverion har man mange muligheter. En elektriker eller rørlegger kan bli prosjektleder ved å øke sin formelle kompetanse via Caverion Academy. En Prosjektleder kan bli avdelingsleder. En avdelingsleder kan bli avdelingsdirektør osv. I Caverion er det flere eksempler på medarbeidere som har jobbet seg oppover karrierestigen. Caverion legger til rette for at de som vil kan jobbe med det de ønsker. Vi har blant annet en som begynte som elektrolærling, og endte opp som Administrerende Direktør for hele Caverion Norge. Det er kun deg selv som setter grenser.

LES OGSÅ: Stian Finsådal fikk arbeidserfaring på Sørlandet gjennom Trainee Sør

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke eller din bransje?

De er varierte. De som har fagkunnskap kan jobbe innen sitt fag en stund og bytte til andre fag om de er interessert.

 

Hva er dine anbefalinger eller råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Bli kjent med, og jobbe med faget en stund eller snakke med venner som har erfaring med det faget man ønsker å jobbe med, lære de begrep/ord som brukes i feltet. Bruk tid til å lære og mestre dataverktøy (MS Prosjektet, Auto CAD osv.) som blir brukt i arbeidslivet.

 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har?

LES OGSÅ: Slik lykkes du som trainee i Meny

Nyutdannede ingeniører (bachelor) og sivilingeniører (master) som ønsker å jobbe med prosjektledelse. Aktuelle studieretninger/fagkombinasjoner er elektro-, VVS-, energi- og miljøfag, industriell økonomi og teknologiledelse.

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke?

Det beste med å jobbe i Caverion er arbeidsoppgavene, utviklingsmulighetene, og sosiale arrangement på lokale avdelinger.

 

Klikk her for å se alle internships i Norge