(KarriereStart.no): 

Navn: Nicolai Berthelsen
Alder:
29 år
Stilling: Testingeniør  

Arbeidsgiver: Cisco Systems Norway  

Utdanning: Master i Kommunikasjonsteknologi  

Ansatt siden:
2011


Fortell kort om hva du jobber som og hvor?

Stillingen min sier testingeniør, men jeg jobber hovedsakelig med å utvikle interne testsystemer for Cisco. Vi har en stor produktportefølje med unike og komplekse produkter, som setter store krav til testprosess og verktøy, noe som igjen setter krav til at vi finner gode og elegante løsninger. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

Det er vanskelig å spesifisere en typisk arbeidsdag da arbeidsdagene som regel er meget varierte. Det kan være alt fra å utvikle nye tjenester som vi har funnet behov for, vedlikehold/videreutvikling av eksisterende systemer, arbeid med lab'ene, generell produkttesting, testscript-utvikling også videre. 

Hva skal til for å lykkes i ditt yrke?

Det er helt klart en fordel å være glad i å lære, og å ha en genuin interesse for teknologi. Man bør like å samarbeide med andre, men det er også viktig å kunne jobbe selvstendig, da arbeidsoppgavene sjelden er planlagt lang tid i forveien, men gjerne dukker opp uten forvarsel.Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke eller din bransje?

I motsetning til for eksempel mange konsulentbedrifter, vil det i mitt yrke ikke være like klart definerte stadier i karriereveien. Man vil for eksempel ikke automatisk bli oppgradert til Senior Consultant etter å ha jobbet i en bedrift i to år. Som regel vil personer som er glade i utviklingsbiten av jobben fortsette med å være utviklere, mens personer som heller ønsker seg administrative stillinger vil gå over til å være teamledere, prosjektledere eller lignende.

Klikk her for å se alle traineeprogrammene i Norge  

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke eller din bransje?

LES OGSÅ: Cisco Norge - Product Quality Engineer Ginette Sandberg

Hos oss er det ganske vanlig at man blir kastet rett inn i en arbeidsoppgave som en hvilken som helst ansatt ville hatt. Deretter er det opp til den nyansatte å spørre og grave for å finne ut hvordan man best løser denne oppgaven. Det er et veldig åpent miljø med mange flinke personer, så det er som regel aldri noe problem å finne svar på spørsmål.Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg var på en bedpres med TANDBERG som de het på den tiden, og syntes det virket som et utrolig kult sted å jobbe, så jeg sendte to søknader (var ikke helt fornøyd med den første), og var så heldig å få sommerjobb. Jeg gjorde tydeligvis en grei figur, for jeg fikk sommerjobb igjen året etter, og da var veien kort til fast ansettelse etter endt utdanning. 

LES OGSÅ: Personlig trener på to minutter - Yrket på to minutter - Hva gjør en personlig trener?

Om Cisco 

- Cisco er en av verdens ledende nettverksleverandører. 

- Cisco driver blant annet med application networking, video, mobility, datacenter, security og Unified communications. 


- Selskapet har over 70 000 ansatte på verdensbasis, hvorav litt over 600 jobber i Norge. 


- Cisco tilbyr internship- og traineemuligheter til studenter og nyutdannede. 


Les mer om Cisco her

Hva er dine anbefalinger eller råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Ikke vær redd for å spørre hvis det er noe du lurer på! Det er ingen som forventer at man skal kunne alt første dag.

Er det noen spesielle krav som stilles for å få en jobb som den du har?

Som nevnt tidligere vil jeg si det er meget viktig å være interessert i teknologi. Ellers er det vel ingen konkrete krav, men jeg tror en fullført master gir litt bedre betingelser. Men jeg vet også om tilfeller der folk fikk fast jobb uten fullført utdanning fordi de rett og slett var utrolig flinke.

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder? 

LES OGSÅ: Miljøarbeider – yrket på to minutter – hva gjør en miljøarbeider?

Det beste med å jobbe her for min del er at jeg har stor frihet. Jeg kan som regel selv velge hvordan jeg velger å løse oppgaver, og hvilke oppgaver jeg ønsker å jobbe med. Det er også veldig gode muligheter for å lære, og jeg føler jeg har lært utrolig mye på de tre årene jeg har jobbet her.

I tillegg er det noe spesielt med å være med på hele utviklingsprosessen til et produkt fra et konsept til et ferdig produkt. Man føler et eierskap og yrkesstolthet når man hører at kunder har kjøpt produktene og er storfornøyde.

Frynsegodene er generelt gode. En spesifikk gode som kanskje ikke er så vanlig, er at siden Cisco er en stor internasjonal bedrift, vil det dukke opp flere muligheter til å jobbe i utlandet. Det er ikke så lenge siden jeg var i Texas for eksempel, på jobbreise for å hjelpe dem med testsystemer. 

LES OGSÅ: Gartner - yrket på to minutter - gartner


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger