(KarriereStart.no): 

Navn: Ingrid Gilje Monsen
Alder: 33 år
Stilling: Systems Engineer (SE)  
Arbeidsgiver: Cisco  
Utdanning: BSc (Hons) i Information Systems and MSc i Technology Management
Ansatt siden: 2011

Fortell kort om hva du jobber som og hvor?

Jeg jobber som Systems Engineer i Cisco Systems. Jeg er del av en salgsorganisasjon, og min rolle er å bidra med teknisk informasjon og rådgivning til kunder og partnere. Vi har hovedkontor på Lysaker og jeg jobber fra Stavanger-kontoret. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

Hver dag er stort sett forskjellig. Vi tilbringer tid sammen med kunder og partnere hvor vi gir dem faglige oppdateringer, svarer på spørsmål og hjelper å velge riktige løsninger. Vi bruker også mye tid på å holde oss oppdatert på de siste teknologiutviklingene. I Cisco har vi muligheten til å delta jevnlig på kurs og vi stiller også på konferanser og andre arrangementer. Et par ganger i året får man en ukes oppdatering på sitt aktuelle fagområde, og man kan delta virtuelt eller reise til Cisco sitt hovedkontor i San Jose, California. 


LES OGSÅ: Ginnette er Product Quality Engineer i Cisco  

Hva skal til for å lykkes i ditt yrke?

Man må være interessert i teknologi og bør ha et ønske om å stadig tilegne seg ny kunnskap. I tillegg bør man trives med andre mennesker. De beste SE-ene har gjerne en pedagogisk tilnærming i sine presentasjoner og er flinke til å lære fra seg. 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke eller din bransje?

Som systemingeniør i Cisco kan man velge mellom tre ulike karriereveier. Man kan ha et teknisk fokus, kundefokus eller ledelsesfokus, og det finnes ulike nivåer innenfor disse tre retningene. I tillegg finnes det andre retninger å gå og man kan velge å jobbe med blant annet salg, markedsføring, tekniske prosjekter eller som konsulent. Det finnes mange muligheter! 


Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke eller din bransje?

Mange starter å jobbe med drift eller systemutvikling. Begge disse retningene er veldig ”hands-on” og en fin måte å få praktisk erfaring på.


Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg har jobbet med applikasjonsdrift tidligere og kunne dermed tilføre et annet perspektiv i forbindelse med at man går mot skybaserte tjenester og en applikasjonssentrisk infrastruktur.

Helt fra min første jobb har jeg ansett Cisco som IT-bransjens Rolls Royce og jeg er veldig stolt over å få være en del av dette selskapet. 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Hva er dine anbefalinger eller råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Få praktisk erfaring med nettverksdrift eller søk deg inn på Cisco Sales Associates Program (CSAP).

Vær interessert og nysgjerrig. Følg med på utviklingen. Tenk på hvilke muligheter som ligger i bruk av teknologi. 

Om Cisco 

- Cisco er en av verdens ledende nettverksleverandører. 

- Cisco driver blant annet med application networking, video, mobility, datacenter, security og Unified communications. 

- Selskapet har over 70 000 ansatte på verdensbasis, hvorav litt over 600 jobber i Norge. 

- Cisco tilbyr internship- og traineemuligheter til studenter og nyutdannede. 

Les mer om Cisco her


Er det noen spesielle krav som stilles for å få en jobb som den du har?

En teknisk utdannelse er en fordel, men ikke et krav. Man får kurs på jobben og kan lære mye på egenhånd. Det viktigste er interesse for teknologi og motivasjon for å gjøre en god jobb. Å ha ulike personligheter i et team ser jeg på som en styrke, hvor man kan spille på hverandres gode egenskaper. Man må være forberedt på å måtte stå foran en forsamling og dette er noe man gjerne kan trene på internt før man møter kunder.


Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?


Jeg trives veldig godt med den varierte hverdagen. Jeg liker at man hele tiden kan utvikle seg faglig, men samtidig også ha mye kontakt med andre mennesker. I Cisco er jobben noe man gjør og ikke noe man går til. Det betyr at vi har mye frihet og fleksibilitet. Vi har videokonferanseløsninger som gjør at vi fint kan jobbe hjemmefra, eller fra andre steder. Cisco er også veldig flinke til å både motivere og belønne sine medarbeidere. Hele Cisco salg har nettopp tilbrakt en fantastisk uke i Las Vegas, hvor vi har fått en god energiinnsprøytning og masse motivasjon for å stå på i det nye finansåret. Jeg syns også at vi har et godt miljø hvor folk trives med å dele sin kunnskap. Jeg har aldri opplevd å få nei når jeg spør om hjelp av mine kolleger. Vi bruker mye white boards og tusjer, og vi tegner, forklarer og diskuterer. 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger