(KarriereStart.no): 

Navn: Ellen-Marie Bjerknes Nygård
Alder: 30 år
Stilling: Prosjektleder / Teamleder prosjektledelse
Arbeidsgiver: Capgemini  
Utdanning: Master of Science in Strategic Marketing and ManagementHandelshøyskolen BI  
Ansatt siden: 2008

 

Fortell kort om hva du jobber som og hvor?

Jeg jobber som prosjektleder og teamleder innenfor prosjektledelse, i Capgemini Norge. Jeg jobber primært som prosjektleder for prosjekter som ligger i grensesnittet mellom teknologi/IT og forretning. Jeg har nylig fått et nytt ansvarsområde slik at jeg nå ikke bare jobber ute i prosjekter hos kundene, men også har personalansvaret for cirka 20 andre prosjektledere i selskapet.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? 

En typisk arbeidsdag er alltid vanskelig å beskrive fordi det ikke finnes en vanlig dag – det er det som gjør det så fantastisk spennende! Men - generelt som prosjektleder så består hverdagen i å følge opp leveransene til prosjektet. Dette innebærer å ha regelmessige statusmøter, snakke tett med både prosjektdeltagerne og med oppdragsgiveren/kunden. Mye dreier seg om kommunikasjon og interaksjon og det å håndtere uforutsette hendelser. Som prosjektleder vil man kontinuerlig ha et målrettet fokus på å levere i henhold til det som har blitt avtalt med kunden.


Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Hva skal til for å lykkes i ditt yrke?

I min bransje pleier vi å snakke om god konsulentholdning eller konsulenthode. For meg betyr det å vise proaktivitet, fleksibilitet og profesjonalitet i alt vi gjør. Som prosjektleder må du være god på å drive et team, motivere og få folk til å jobbe sammen. Klarer man det kan man levere de utroligste resultater.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke eller din bransje?

Prosjektledelse er en egen karrierevei i seg selv. Behovet for gode prosjektledere innenfor de fleste sektorer er tilnærmet umettelig. Med erfaring som prosjektleder vil man få stadig større og mer komplekse prosjekter som aldri gjør jobbhverdagen kjedelig.

LES OGSÅ: Operasjonssykepleier – Yrket på to minutter – Hva gjør en operasjonssykepleier?


Noen velger, etter noen år i konsulentbransjen, å slutte som konsulent og bli fast ansatt hos en annen bedrift. Med bakgrunn fra konsulentbransjen – nettopp med dets fokus på proaktivitet, fleksibilitet og profesjonalitet som beskrevet over, i tillegg til struktur og leveranse/kvalitetsfokus, så ser jeg at mange får tilbud om spennende videre karrieremuligheter.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke eller din bransje?

I Capgemini Norge har vi et meget godt etablert program for nyutdannede som varer i 18 måneder. Dette innebærer at man både får bli kjent med hvordan det er å jobbe som konsulent, man får en god introduksjon til det å jobbe i prosjekter, blir kjent med hvilke roller man kan inneha og utvikle seg innenfor, i tillegg til at man selvfølgelig blir meget godt kjent med selskapet og andre nye.

LES OGSÅ: Kompetanseveileder i NAV - Lotta Fladby Tholander

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Nettopp dette med konsulenthode stod sentralt når jeg ble ansatt. Analytiske evner i kombinasjon med en god porsjon stå-på-vilje og at jeg er god med mennesker, gjorde at Capgemini ønsket å satse på meg som prosjektleder. 

 

Om Capgemini 

- Capgemini er en av verdens ledende leverandører av Consulting-, IT- og Outsourcing-tjenester. 

- Selskapet har om lag 130 000 ansatte og er representert i 44 land. 

- Capgemini utruster sine kunder til å endre sine virksomheter og realisere sitt potensial gjennom teknologi. 

- Capgemini tar inn studenter til Summer Internship innenfor Management Consulting og Technology Services. 

- Les mer om Capgemini her
 

Hva er dine anbefalinger eller råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Du må trives med å få utfordringer og være endringsvillig. Grip mulighetene som byr seg og foreslå selv løsninger på utfordringene som byr seg! Ha fokus på å bygge nettverk og bruk menneskene rundt deg. Vår virksomhet baserer seg på å selge kompetanse, det er da viktig å være flink til å bruke de dyktige menneskene som man jobber sammen med.

LES OGSÅ: Yrkesintervju: Maria er planleggingsleder innen samferdsel

 

Er det noen spesielle krav som stilles for å få en jobb som den du har?

God konsulentholdning og analytiske evner. Capgemini krever i tillegg at søkerne har en mastergrad på de aller fleste stillinger som lyses ut. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning. Våre ansatte har bakgrunn fra både økonomi/forretning, IT/ingeniør og mer samfunnsfaglige bakgrunner. Krav til dette avhenger av type stilling.


 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder? 

Det aller beste med å jobbe i konsulentbransjen er definitivt dette med å få anledning til å jobbe med så mange ulike kunder i forskjellige bransjer. Etter å ha gjennomført noen prosjekter så tenker man – «Nå har jeg det i fingrene», men alle nye prosjekter fører med seg nye og spennende vinklinger på arbeidshverdagen. Som konsulent får man en utrolig bred og god erfaring som vil gi deg uendelige muligheter og åpne mange dører. 

LES OGSÅ: Byggingeniør- yrket på to minutter - hva gjør en byggingeniør?


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger