(KarriereStart.no):

Navn: Kaja Rutgerson

Stillingstittel: Manager of Recruiting and Operations

Virksomhet:  McKinsey & Company

Rekrutterer hovedsakelig til: Konsulent - både rett fra universitet og høyskole, samt kandidater med yrkeserfaring.

 

Kan du fortelle litt om virksomheten deres?

McKinsey & Company er verdensledende innen finansiell og strategisk bedriftsrådgivning. Vårt arbeid fokuserer på å støtte toppledelsen i ledende virksomheter med deres viktigste problemstillinger. Arbeidet spenner over de fleste industrier, funksjoner og geografier og virksomheten preges til enhver tid av det som hender i næringslivet. Ny teknologi og digitale trender transformerer miljøet som bedrifter opererer i. Vi satser derfor sterkt på å drive omstillingen bedrifter står ovenfor, som følge av ny teknologi. Det er derfor viktig for oss å tiltrekke oss, utvikle og beholde eksepsjonelt talentfulle personer.

 

LES OGSÅ: Konsulentbransjens mest attraktive arbeidsgivere 2017

 

Kan du beskrive en typisk rekrutteringsprosess fra start til slutt?

Det første steget er å sende inn en søknad med CV, søknadsbrev og karakterutskrifter. Vi vil vurdere din søknad og du vil motta en eventuell invitasjon til intervju innen to uker. Hele vår intervjuprosess foregår på én dag, med tre intervjuer i første runde og to partner-intervjuer i en eventuell andre runde. Intervjuene fokuserer både på personlig erfaring, samt case-intervju for å vurdere problemløsning og analytiske evner. Ved invitasjon til intervju vil en få mye informasjon og tips til hvordan man kan forberede seg.


 

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som kandidater for dere?

McKinsey ser etter kandidater fra et bredt spekter av ulike bakgrunner, blant annet ingeniører, økonomer, teknologer, jurister og leger. Vi ser etter kandidater med lederegenskaper, som man kan vise til ved å ta lederverv innen både studentforeninger, politikk og andre organisasjoner. Vi ser etter kandidater med høyt driv og engasjement ved siden av studiene, både innenfor sport, studentforeninger, politikk, internships og kultur. Jeg anbefaler derfor alltid studenter til å være aktiv gjennom studietiden, engasjer dere i organisasjoner og verv som dere virkelig brenner for! Videre ser vi etter gode analytiske evner og akademiske resultater.


 

LES OGSÅ: Jobbsøknaden – første date med arbeidsgiver

 

Hvor mye vektlegger dere karakterer fra utdanningen, sammenlignet med tidligere arbeidserfaring og referanser?

Vi ser på helheten i hver profil og vurderer alle søknader individuelt. Vi vil derfor vektlegge både engasjement ved siden av studiene, lederevner og tidligere arbeidserfaring. I tillegg er karakterer fra utdanningen viktig for oss, som en indikasjon på analytiske evner og problemløsningsevner.

 

Er det noen vanlige feil som går igjen i CV og søknad, eller i jobbintervjuet?

Det første steget i å få en jobb er å sende inn en søknad, jeg anbefaler alle å tørre å ta det første steget. Jeg anbefaler studenter å tenke på dette tidlig i studiene, for det er mange måter en kan komme i kontakt med spennende bedrifter tidlig i studieforløpet. McKinsey tilbyr både en fantastisk spennende og lærerik rekrutteringstur til Kitzbühel, lederprogram for kvinnelige studenter, internships og flere andre arrangementer. Du kan søke på arrangementer og komme i kontakt med McKinsey allerede på 1. kull, gjennom McKinsey Adventure. Du bør forberede søknaden og CV-en godt, undersøk bedriften og få frem hvorfor du ønsker å jobbe der, samt hva du kan bringe til bedriften. Det er viktig med en ryddig og oversiktlig CV, og det er viktig å få med spennende verv, jobber og engasjement du har.

 

SE VIDEO: Hvordan skrive en CV som blir lagt merke til

 

Er det noen vanlige feil som går igjen i jobbintervjuet?

Våre intervjuer er både fokusert rundt personlig erfaringsintervju, samt et business-case som gjenspeiler problemstillinger vi jobber med til daglig. Jeg anbefaler å forberede seg godt på case-intervju. Dette kan du gjøre både ved å melde deg på kurs som holdes på høyskoler og universiteter og lese bøker med tips for å gjennomføre case-intervju. Jeg vil likevel påpeke hvor viktig det er å øve på case sammen med andre, sett deg i grupper med andre studenter som ønsker lignende stillinger og øv på caseløsning.

 

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje?

Kom i kontakt med bedrifter du synes er interessante tidlig. Undersøk hvilke arrangementer de har og søk, delta på bedriftspresentasjoner og oppsøk bedrifter på karrieredager. På den måten kan du bli kjent med bedriftene og vite hvor du skal søke jobb senere. Videre anbefaler jeg å søke internships, gjerne hos flere bedrifter, for å selv vurdere hvilke bedrifter som passer deg best og hvor du bør starte i fast jobb etter studiene.

 

LES OGSÅ: 80 spørsmål du kan få i jobbintervjuet

 

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos McKinsey & Company?

McKinsey Oslo er bygget opp av ca. 100 ansatte som virkelig setter pris på å jobbe sammen, lære av hverandre og vi har som hovedmål å hjelpe våre klienter med å lykkes. Størrelsen på kontoret gjør det mulig for oss å bygge sterke lokale relasjoner og sikrer en støttende atmosfære på kontoret. Likevel er man del av en stor global organisasjon, og våre konsulenter jobber internasjonalt på prosjekter rundt om i hele verden. Ved å jobbe hos oss får man mulighet til å løse de viktigste problemstillingene til de største bedriftene både i Norge og internasjonalt. Vi satser sterkt på å hjelpe våre klienter med å oppnå suksess i en digital tidsalder, hvor ny teknologi fører til mange nye utfordringer og muligheter. Vi tilbyr flere muligheter for kandidater med teknisk bakgrunn, innenfor blant annet Digital McKinsey og Advanced Analytics. Hos McKinsey vil du bli utfordret, men samtidig lære veldig mye og utvikle ditt potensiale. Vi er også veldig stolte over mulighetene våre ansatte får når de velger å bevege seg videre til neste jobb, og flere av topplederne i Norge har tidligere jobbet i McKinsey.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger