(KarriereStart.no): 

Navn: Kathinka Ryen-Christiansen
Stilling: Recruitment Manager, Region East
Bedrift: Aker Solutions 
Rekrutterer hovedsakelig til følgende yrker: Ingeniør, tekniske stillinger og lederroller

 

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

Først og fremst er det viktig at kandidatene oppfyller minstekravene i forhold til utdannelse og relevant fagkompetanse. Etter denne første screeningen vurderer vi kandidatene ut fra eventuell bransjeerfaring, fremstillingsevne og motivasjon.

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Når vi ansetter nyutdannede vil naturlig nok de akademiske resultatene ha stor betydning, men likeså aktiviteter utenfor studiet, da dette viser engasjement, struktur og motivasjon. I forhold til hvilke fag som vektlegges vil dette vurderes ut fra rolle og disiplin.

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?


Åpenhet, ærlighet og entusiasme vil alltid være positive signaler fra en kvalifisert kandidat. Videre er det viktig at kandidaten har satt seg inn i stilling, selskap og bransje. Et godt tips er å være seg selv, vise selvinnsikt og ikke google på nettet for å finne «riktige svar», vi har stort sett hørt dem før.

Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

Det er mange feller jobbsøkere kan gå i. Typisk er de som har søkt så mange stillinger at de har mistet oversikten, noe som blir tydelig i for eksempel «masseproduserte» resymeer, eller at kandidaten ikke klarer å skille rollene når vi ringer dem for en telefonscreening. Videre vil jeg presisere at man må være seg selv. Be gjerne venner eller familie om å beskrive deg på forhånd, slik at du kan gi et mer nyansert bilde av deg selv under et eventuelt intervju. Det er også viktig å lytte til spørsmålene og svare på det du blir spurt om. Sist, men ikke minst: Husk at et arbeidsforhold består av to parter, dere velger hverandre. Pust med magen, vis positivitet og vær deg selv.

LES OGSÅ: Vil du jobbe i Peab? Dette er kompetansen de ser etter


Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Som tidligere nevnt; fokuser på studiene dine, skaff deg relevant erfaring gjennom sommerjobb/deltidsjobb, vær engasjert, utvid nettverket ditt og vær proaktiv.

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje?

Sett deg godt inn i bransjen og ha en klar plan på hvilken vei du ønsker å gå! Samtidig er det verdt å merke seg at Aker Solutions er et såpass stort selskap at mulighetene er mange. En karrierevei kan derfor endre seg etter hvert, og derfor er det viktig å være forberedt og åpen for endringer. Ting blir sjelden akkurat slik man har planlagt.

LES OGSÅ: Rekrutterer: – Bygg et nettverk

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Interesse og dedikasjon er de viktigste driverne for jobbsøkere, uavhengig av bransje eller bedrift. Har du indre motivasjon kan dette styrke dine resultater og øke trivselen på jobb.

I Aker Solutions er vi stolte av å være en del av eventyret innen olje og gass. Vi er et ledende, internasjonalt selskap med ca. 28 000 ansatte fordelt på 30 land globalt. Bare på hovedkontoret er vi rundt 100 forskjellige nasjonaliteter, noe som bidrar til å gjøre arbeidsdagen enda rikere. Hos oss har man mulighet til å gjøre internasjonal karriere, å lære av de beste i bransjen, samt å utvide egen horisont.

LES OGSÅ: Rekrutteringssjefen i Deloitte: - Dette ser vi etter hos kandidater

På Universums kåring over Norges mest attraktive arbeidsgivere er vi stolte av å være ranket som nummer to i en årrekke. Ved å velge Aker Solutions tar du en posisjon i markedet – bli med på eventyret! 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger