(Karrierestart.no):

Navn: Eirik Haslestad

Stilling: Konsulent og rekrutteringsansvarlig
Bedrift: Quartz+Co
Rekrutterer hovedsakelig til følgende yrker: Konsulent (strategi / ledelse)

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader?

Vi ser etter kandidater som skiller seg litt ut fra mengden, de som har det lille ekstra. Det kan være resultater fra utdanning, erfaring fra jobber og ulike typer verv eller fritidsaktiviteter. Når vi behandler en søknad så vurderer vi tre hovedelementer: Karakterer fra utdanning, relevant erfaring fra jobber eller verv og motivasjonen til den enkelte som kommer til uttrykk i selve søknaden. 

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt?

Ja, gode resultater fra utdanningen er viktig. Vi er særlig opptatt av kvantitative fag og litt tyngre metodefag.

 

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess?

Vi kjører alltid case-baserte intervjuer og legger stor vekt på evnen til kunne strukturere og løse komplekse problemstillinger. Her gjelder det å kombinere teori med common sense, for å komme frem til en klar anbefaling. 

Vi blir særlig imponert av kandidater som klarer å kommunisere hvordan de løser utfordringen og selve løsningen på en enkel og forståelig måte. Samtidig er det viktig å vise engasjement og interesse for konsulentyrket og Quartz+Co.


Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

Det er særlig to feil som går igjen. For det første er det mange som ikke er godt nok forberedt til case-baserte intervjuer. Vi anbefaler alle å sette seg grundig inn i hvordan vi gjennomfører intervjuene, og trene på problemløsning. For det andre er det mange som ikke har reflektert godt nok over sine egenskaper og erfaringer relatert til den konkrete jobben som konsulent. Det lønner seg å ha noen konkrete eksempler å vise til som underbygger for eksempel evne til lederskap.

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Vi anbefaler alle å fokusere på skolearbeidet for å oppnå best mulig resultater. Karakterer er tross alt det mest objektive sammenligningsgrunnlaget vi har. Samtidig bør alle sørge for å skille seg ut fra mengden og dyrke noen egenskaper eller interesser som gjør at du blir husket.

LES OGSÅ: Vil du jobbe for CGI Norge? Les rekruttererens tips til søknadsprosessen

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren i deres bransje?

Sette deg grundig inn i hva konsulentbransjen er og hva vi gjør, og finn ut mest mulig om de ulike konsulentselskapene.


 

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Quartz+Co er et nordisk konsulentselskap i sterk vekst som setter mennesket i sentrum. Derfor får du muligheter til både å jobbe med spennende prosjekter og samtidig utvikle organisasjonen du selv jobber i.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger