(KarriereStart.no): 

Navn: Beate Nesheim 
Stilling: Recruitment Senior Consultant
Bedrift: Capgemini Norge 
Rekrutterer hovedsakelig til følgende yrker: IT-konsulenter (Systemutvikling, Business Intelligence, Rådgivning, Prosjektledelse, Experience Design, Applikasjonsrådgivning, Arkitektur) 

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

En godt skrevet søknad som viser motivasjon og interesse til den aktuelle stillingen og Capgemini er viktig. Vi ser etter motiverte og engasjerte kandidater, og vi vurderer kandidatene ut fra relevant erfaring, karakterer, utenomfaglig engasjement og hvilken motivasjon de har for den aktuelle stillingen og Capgemini.

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Karakterer er viktig, men gode karakterer i fag som er relatert til den stillingen du har er selvfølgelig viktigst. Generelt ser vi på en kombinasjon av gode resultater og personlige egenskaper.


LES OGSÅ: Ellen-Marie er prosjektleder i Capgemini  


Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

Kandidater som klarer å selge seg selv til oss, viser interesse for Capgemini og motivasjon for den aktuelle stillingen, skiller seg positivt ut i et intervju. I Capgemini betyr våre syv verdier mye (ærlighet, tillit, ydmykhet, lagånd, glede, frihet og vågemot) – disse verdiene bruker vi alltid når vi vurderer kandidater.

Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

For generelle søknader som ikke er rettet mot verken selskap eller stilling, søknader med skrivefeil og dårlig språk, og å komme for sent til intervjuer uten å gi beskjed.

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Om Capgemini 

- Capgemini er en av verdens ledende leverandører av Consulting-, IT- og Outsourcing-tjenester. 

- Selskapet har om lag 130 000 ansatte og er representert i 44 land. 

- Capgemini utruster sine kunder til å endre sine virksomheter og realisere sitt potensial gjennom teknologi. 

- Capgemini tar inn studenter til Summer Internship innenfor Management Consulting og Technology Services. 

Les mer om Capgemini her
 


Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Velge relevante fag i forhold til det du ønsker å jobbe med. Skrive master-/bacheloroppgave rundt et relevant tema. Engasjere seg i utenomfaglige aktiviteter. Ha relevante sommerjobber.


Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje?

Sørg for å ha riktige fagkombinasjoner og engasjer deg i både faglige og utenomfaglige aktiviteter. Vær tidlig ute med å kontakte selskapene du ønsker å ha en samtale med da rekrutteringene ofte gjøres ett år før oppstart. Ta kontakt med selskapene på karrieredager/bedriftspresentasjoner, introduser deg selv og vis interesse for selskapet du prater med.

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Alle nyutdannede som begynner hos Capgemini vil i 18 måneder være en del av Technology Analysis Group (TAG). TAG er Capgeminis graduate program med fokus på utvikling av grunnleggende konsulentferdigheter og nettverksbygging. I løpet av programmet vil du få økt kunnskap om Capgemini som organisasjon og utvikle deg faglig. I tillegg har programmet et bredt spekter av interne og eksterne kurs, seminarer og sosiale aktiviteter. 

Som konsulent i Capgemini tilbys du et bredt spekter av karrieremuligheter. I tett dialog med personalansvarlig og TAG-leder er det rom for å spesialisere seg som fagekspert, innen salg og forretningsutvikling, prosjektledelse eller mot en karriere innenfor ledelse og administrasjon. Unge og entusiastiske talenter er en strategisk satsing for Capgemini og mulighetene er derfor mange for dem som tar utfordringen.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger