(KarriereStart.no): 

Navn: Celine Elserud 
Stilling: Rekrutterer 
Bedrift: EVRY  
Rekrutterer hovedsakelig til følgende yrker: Vi ser etter kandidater med kompetanse innen; nettverk, database, MS-produkt-kompetanse, domene-arkitekter, programmerere med mer

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju? 

Det kommer an på hvilken stilling/rolle vi rekrutterer til. Er det en teknisk rolle, som vi har mange av, ser vi etter god teknisk utdannelse og gjerne litt erfaring. Vi ønsker å ansatte folk med bachelor- og masterutdanning.

Er det en stilling/rolle hvor man skal ha mye kundekontakt ønsker vi ofte å ansette en som har litt erfaring fra slike stillinger. Ikke alle roller krever tung akademisk utdannelse.

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Vi vektlegger karakterer, men det er flere ting enn kun karakterer som teller i forbindelse med ansettelse. I og med at vi er en IT-bedrift er vi nesten alltid på jakt etter kandidater med god IT-teknisk bakgrunn. Det er også viktig at man kan samarbeide med andre og dele kunnskap.


LES OGSÅ: Andreas er avdelingsleder i EVRY  

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

Det er alltid positivt å ha forberedt seg godt til intervjuet. Kunne noe om bedriften man er innkalt til intervju hos, og ha forberedt noen spørsmål. Man bør ha tenkt igjennom hvorfor bedriften bør ansette akkurat deg, kunne gi eksempler på resultater man har oppnådd også videre. Det å kunne overbevise om at man er den rette for akkurat denne jobben og i tillegg har den rette kompetansen er et pluss. Vi prøver også å finne kandidater som kan identifisere seg med EVRY sine verdier. 

Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

Man må ha en ryddig CV uten skrivefeil, et godt begrunnet søknadsbrev og riktig kompetanse i forhold til stillingen for å bli innkalt til intervju. Hvis man blir innkalt til et intervju må man møte opp til riktig tid, være forberedt, kunne møte blikket til intervjueren, og kunne begrunne hvorfor akkurat du er den firmaet burde velge å ansette. Man må ha reflektert over hva som er ens sterke og mindre sterke sider.


Kikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Vi ønsker gjerne at studentene har vist engasjement. Gjerne hatt sommerjobb eller deltidsjobb i en IT-bedrift. Man kan undersøke om det er noen fagfelt innen IT vi er på jakt etter spesialister i, slik at man har mulighet til å spesialisere seg. Det er positivt om man har vært engasjert i verv og med det hatt eget ansvar. 

Om EVRY 

- EVRY er Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap. 

- Selskapet har ansvaret for omtrent en tredel av alle IT-tjenesteleveranser i Norge. 

- EVRY leverer daglig IT-tjenester fra 50 nordiske byer til om lag 14 000 kunder i offentlig sektor og privat næringsliv. 

- EVRY har om lag 10 000 ansatte. 

Les mer om EVRY her


Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje? 

Hvis man har anlegg for realfag er det lurt å prøve å fordype seg i disse fagene, da vil man stå friere til å velge yrkesretning etter videregående. Prøv å se hva ingeniørutdanningene kan lede til av spennende yrker. Snakk gjerne med noen du kjenner som jobber med IT og gjør deg kjent med hva de gjør i løpet av en arbeidsdag.

Vi håper også at det blir flere jenter som søker seg til diverse IT-utdanninger.

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Gode utviklingsmuligheter for de ansatte er en viktig faktor for at EVRY skal kunne være innovative og lykkes i fremtiden. Vi legger stor vekt på kompetanse- og karriereutvikling. For hver enkelt medarbeider utarbeides det en egen karrierevei gjennom en individuell karriere/utviklingsplan, basert på årlige medarbeidersamtaler. Karriereplanen kan suppleres med kurs, sertifiseringer eller andre utfordringer.

Vi tilbyr målrettet kompetanseutvikling, strukturert oppfølgning og varierte karrieremuligheter.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger