(KarriereStart.no):

Navn: Maria Brevik

Stilling: HR Manager

Bedrift: Deloitte

Rekrutterer hovedsakelig til følgende yrker: Revisjon, rådgivning og advokat

 

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

Faglig nivå, vist gjennom karakterer fra videregående og fra studier, vil alltid være viktig når vi vurderer søkere til jobb hos oss. Samtidig er det viktig å påpeke at vi også vektlegger arbeidserfaring, engasjement ved siden av studiene og selvsagt motivasjon. Til sist vil jeg si at vi alltid vurderer helheten når vi vurderer søknader, samtidig som vi alltid ser etter noen som stikker seg ut, enten det er spesielle faglige kvalifikasjoner, drive, engasjement eller arbeidserfaring.

 

LES OGSÅ: Hvem er den gjennomsnittlige revisoren?

 

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Skoleresultater sier noe om hvordan en kandidat kan forventes å fungere i en jobb hos oss, og vil derfor være et viktig kriterie når vi vurderer søknader. Når det gjelder hvilke fag som veier tyngst vil dette naturlig nok avhenge av hvilken jobb du søker hos oss. Dersom du søker på en jobb som revisor vil kvantitative fag veie tyngre enn enkelte andre fag, og søker man jobb innen Business Technology bør man ha resultater som gjenspeiler at man har kompetanse og interesse innen teknologi.


 

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

De som skiller seg ut fra andre i positiv forstand er gjerne de som gir et godt førsteinntrykk som varer, og som viser faglig trygghet og motivasjon. Ved siden av de faglige kvalifikasjonene ser vi etter kandidater som viser drive og motivasjon for jobben og som gjennom prosessen virkelig viser at dette er noe han eller hun vil. Vi vil også se spesielt etter trekk som viser god arbeidskapasitet og evne til å reflektere og samarbeide med andre.


 

LES OGSÅ: Alt om utdanning innen revisjon

 

Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

Jeg mener at den vanligste feilen man gjør som jobbsøker er å ikke sette seg godt nok inn i hvorfor de ønsker å søke på jobben. Dersom man på forhånd ikke har gjort seg opp en mening om hvorfor de mener de besitter den kompetansen og de ferdighetene som skal til, er det også lite sannsynlig at de vil klare å overbevise en potensiell arbeidsgiver om at man faktisk innehar de riktige kvalifikasjonene.

 

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Jeg mener at studenter så tidlig som mulig bør gjøre seg kjent med hva slags muligheter som finnes, og hvem de potensielle arbeidsgiverne er. Er du tidlig ute med å se for deg hva du syns kan være spennende, har du ekstra god tid til å bli kjent med bedriften gjennom studieløpet, til å skape relasjoner med folk som jobber i bedriften, og kanskje jobbe ekstra mye med de fagene du ser betyr mye for det fagområdet du ser for deg. Jeg mener bestemt at en våken og målbevisst studenttilværelse hvor man skaper mange relasjoner er svært positivt med tanke på det å finne både drømmearbeidsgiveren og drømmejobben.

 

LES OGSÅ: Dette er den norske revisjonsbransjen

 

Hva er dine tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere, eller i deres bransje?

Vær målbevisst, nysgjerrig og åpen gjennom studietiden og sørg for å skape relasjoner med potensielle arbeidsgiverne som interesserer deg spesielt. Vis engasjement og sørg for å skape deg et studentliv også utenom lesesalen. Mange opparbeider seg svært viktig erfaring gjennom verv ved siden av studiene. Sørg for å sette deg høye mål for skoleresultater. Det vil alltid lønne seg å ha gjort en best mulig innsats på skolebenken. Og til sist: finn noe som engasjerer deg – og studer noe du virkelig er interessert i.

 

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

I Deloitte vil du oppleve å bli utfordret og verdsatt allerede fra første dag, av mennesker som vil at du skal lykkes og som har bidratt til at andre har lykkes før deg. Hvert år starter mange nyutdannede hos oss, og vi strekker oss langt for at starten på arbeidskarrieren skal bli så god som mulig gjennom faglig og sosialt opplegg. Videre legger vi i Deloitte svært stor vekt på utvikling både faglig og personlig. Alle ansatte får en egen counsellor som har ansvar for den enkelte får de utfordringer og den støtte de trenger. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger