(KarriereStart.no):

 

Det finnes mange ulike nettverksgrupper i Norge, som for eksempel Lions, EGN, Rotary, og BNI Norge. Mange grupper er knyttet til spesifikke yrker, fagfelt eller faginteresser, som Markedsføringsforeningen i Oslo, Den norske dataforening og Norsk sosiologforening.

 

– Alle som ønsker et større nettverk bør dra innom en nettverksgruppe! sier Morten Willoch Wærø, styremedlem i nettverksgruppen Forretningsnettverket.


Nettverksgrupper er en unik mulighet for å bygge nettverk og få ulike forretningsmuligheter. I gruppene møtes fagpersoner fra ulike bedrifter og bransjer, for å utveksle erfaringer, kompetanse og knytte kontakter.

 

Nettverksgrupper er en mulighet for ulike bedrifter og personer til å møtes og skape business. Tanken er at gjennom å dele av ditt eget nettverk, så kan alle medlemmene av nettverket utvide sitt eget nettverk. Nettverksgrupper danner derfor et godt grunnlag for å få jobb, fremtidige referanser, og for frilansere for å få jobboppdrag og nye samarbeidspartnere.


 

Nettverksgrupper passer for alle; advokater, digitale markedsførere, filmskapere, arkitekter, regnskapskontorer, spesialiserte coacher, fysioterapeuter med flere. For deg som er student eller nyutdannet er nettverksgrupper en mulighet til å bygge nettverk og tilegne deg ny kompetanse før du er ferdig med studiene og skal ut i jobb.

 

Innovasjon og samarbeid i nettverksgrupper

Forretningsnettverket er en nettverksgruppe som består av forskjellige bedrifter og gründere. Nettverket er et ideelt nettverk som drives av medlemmene.

 

– Vi er et forretningsnettverk som består av bedrifter fra ulike bransjer, hovedsakelig SMB-bedrifter, små eller mellomstore bedrifter, forteller Thomas Jesting, styremedlem i Forretningsnettverket, og eier og gründer av Ikt-huset, et kurs- og kompetansesenter som tilbyr grunnleggende dataopplæring for voksne.


 

Hovedfokuset til Forretningsnettverket er å få til business, omsetning du ikke ville ha fått uten å være med i nettverket, å dele kompetanse og å drive verdiskapning.

 

– Når små bedrifter og gründere møtes skapes nye ideer og det åpner nye dører for innovasjon, nye produkter og samarbeid, sier Jesting.

 

LES OGSÅ: Caroline og Pirasant er interns i PwC

 

Påfyll av kompetanse


Et av de viktigste målene med Forretningsnettverket er å skape ny kompetanse i nettverket.

 

– Vi tror at kunnskap og business går hånd i hånd. Det er derfor viktig med kontinuerlig påfyll av ny kompetanse og at alle går ut fra møtene og føler at de har lært noe, sier Jesting.

 

Det er derfor minst ett foredrag på hvert møte i nettverket. Onsdag den 20. august var Saida Begum, politiker og Høyres ordførerkandidat i Oslo foran kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019, tilstede på møtet for å snakke om næringspolitikken i Oslo.

 

– Begum snakket om hva som opptar vår arbeidshverdag, hva bystyret tenker og hvordan de tilrettelegger for næringslivet i Oslo, forteller Jesting.

 

Jesting forteller at de tidligere har hatt foredrag om arv og skifte, trening og hvordan man kan tilrettelegge for en sunn hverdag.

 

– Utover høsten skal vi ha foredrag om interiør og hvordan man setter sammen ulike farger. Vi skal også ha foredrag om salg, hvordan man kan selge mer og få «closet» et salg, sier Jesting.

 

LES OGSÅ: Jørgen og Tommi er interns i Kongsberg Gruppen

 

Nettverksgrupper møtes flere ganger i året


Forretningsnettverket møtes 11 ganger per år, på Scandic Hotell i Vika.

 

– Vi har 11 møter i året og det er lav terskel for å bli invitert. Vi inviterer mange forskjellige gjester og bedrifter til møtene. Tanken er at du skal få ny business av å være medlem i nettverket, sier Jesting.


 

– Alle er velkommen til oss og det er business nok til alle, sier Jesting, som ønsker alle hjertelig velkommen til neste møte den 10. september.

 

Jesting forteller at de fleste som jobber i SMB-bedrifter er operative i egne selskap. De gjør jobben, administrerer, og jobber som selgere.

 

– Derfor holder vi alltid møtene fra kl. 07.00 til 09.00, før ordinær arbeidstid, sier Jesting.

 

De siste årene har det oppstått mange forskjellige nettverksgrupper. Flere av disse er kommersielle, og det koster mye å være medlem.

 

– Å være med i Forretningsnettverket koster bare 4900 kr per år, inkludert frokost på møtene, sier Jesting.

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger