(KarriereStart.no):

Følg de beste tech-magasinene, som Wired Magazine

Les deg opp om teknologifirmaer i Wired Magazine, en av de beste kildene for deg som er interessert i hvordan teknologi kommer til å påvirke samfunnet vårt. Artiklene er godt egnet for både tech geeks og de som så vidt har hørt om big data. De kjører ofte tilbud på årsabonnement online til kun 5 dollar, og hvis du ikke vil betale kan du få recaps fra Nicholas Thompson, Editor in Chief @Wired, hver uke på Twitter @nxthompson og LinkedIn. Du kan også sette opp Google News varsler med stikkord og navn på start-ups som interesserer deg innen tech, så får du en dose digitalisering rett i din innboks hver dag eller uke, alt ettersom hvor ofte du vil inn og sjekke.


Sjekk de nyeste dokumentarene for å få bedre innblikk i tech-verdenen

Netflix har en rekke dokumentarer som går dypt inn på ledere, whistleblowere og ansatte i tech firmaer som enten har gjennomgått enorm transformasjon de siste årene, eller som har møtt på store utfordringer. Cambridge Analytica-skandalen er utvilsomt den største i sistnevnt kategori, og «The Great Hack» er en must-see for alle som er interessert i hva fremtiden holder for Facebook og sosiale medier generelt.


 

Bruk LinkedIns teknologi og søkemotor for hva det er verdt

Følg lederne av de største tech-firmaene på LinkedIn, og vær blant de første som får med seg store annonseringer av nye produkter. Dette er smart kunnskap å ha med seg hvis du lander et intervju med disse firmaene, eller med firmaer som jobber tett med FAANGsene, som de ofte kalles. Ikke nøl med å bruke stikkord som «Digitalisering / Digital marketing / Online Payments / Tech / Start-ups» alt ettersom hvilken sektor, spesialisering eller geografi du leter etter jobb i. Dette er utrolig viktig ettersom LinkedIn har egne best practices for søk, og det du skriver i overskriften på profilen din blir fanget opp først. Du kan selv teste hvordan profilen din ranker i LinkedIns søkemotor ved å søke etter din Social Selling Score. Jo mer aktiv og jo flere justeringer du gjør på profilen din, jo fortere blir du lagt merke til av potensielle arbeidsgivere.

LES OGSÅ: Entreprenørtips fra Iron Maidens Bruce Dickinson


 

Følg blogger og Twitter-profiler fra Silicon Valley

Man kommer ikke unna det faktum at det meste innen tech fortsatt skjer i Silicon Valley, men heldigvis kan man fort søke seg frem til blogger og Twitter-profiler som gir oss innblikk i hvordan livet i The Bay Area er. Det er ofte gjennom Twitter at man får høre om leaks fra de store tech firmaene, så vel som skandaler og debatter rundt de nyeste utviklingene i artifisiell intelligens og maskinlæring. Vær obs på at det kan være mye støy, men også noen gullkorn. Mine favoritt Twitter-profiler akkurat nå: Collison brødrene John og Patrick, grundere av Stripe.

LES OGSÅ: Nyttårsforsetter og endring av vaner – ny start, eller er du fanget av vanene?

 

Det kan også være lurt å sjekke utradisjonelle platformer som Medium.com, fordi mange innen tech ikke bare skriver om det siste innen teknologi der, men også legger ut jobbannonser – sjekk for eksempel denne artikkelen på ti start-ups som ansetter interns i Norge! Det er verdt å notere ned disse navnene ettersom de ofte tar inn interns året etterpå også.

 

Les «The Four» av Scott Galloway

«The Four – The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google» er desidert boken som hjalp meg mest da jeg selv ble intervjuet for jobber i tre av disse firmaene. Boka begynner å bli noen år gammel, men den er så aktuell som noensinne. Scott Galloway er Professor på NYU Stern School of Business og er anerkjent for å si akkurat hva han mener – på både godt og vondt – med kritikken sin til hvert av firmaene. Han drar samtidig fra sin erfaring som professor og beholder et perspektiv hvor han prøver å hjelpe oss millennials med valg av karriere, ved å dedikere et helt kapittel til karrierevalg og tips til hvordan man kan få mest mulig ut av å jobbe i big tech firmaer. Hvis du ikke er klar for å lese hele boken enda, sjekk ut intervjuer med han på YouTube eller hør han på podcasten Pivot.

LES OGSÅ: 10 sitater om jobb, karriere og hardt arbeid

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet