(KarriereStart.no)

Det å være arbeidsledig sies å være en fulltidsjobb i seg selv. Vel, det kommer an på øyet som ser. Dersom man virkelig legger seg i selen for å finne en jobb har man fortsatt en god del tid til overs. Hvorfor ikke bruke den til å gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet?


Det amerikanske rekrutteringsselskapet ZipRecruiter har delt noen nyttige tips på karrierenettstedet careerealism.com, om hvordan man best benytter tiden som arbeidsledig.

 

1. Frivillig arbeid

Med en gjennomtenkt plan kan frivillig arbeid øke sjansene dine for å få en jobb. Er du arbeidsledig webdesigner? Finn en veldedig organisasjon som kunne trengt å få re-designet nettsidene sine og tilby dine tjenester mot et fint anbefalingsbrev. Er du arbeidsledig lærer? Hjelp til på aktiviteter ved den lokale skolen, eller jobb frivillig som assistent eller leksehjelp gjennom Røde kors.


Ved å jobbe frivillig innen et relevant fagområde, vil du holde ferdighetene dine oppdatert samtidig som du tilfører noe svært verdifullt på CV-en.

 

SE VIDEO: Slik finner du jobbene som aldri lyses ut

 

2. Hold deg oppdatert

Hvis du mangler en ferdighet som vanligvis kreves for jobbene du søker, bør du bruke noe tid hver dag dette. Dra nytte av mange gratis ressurser på nettet, som e-bøker og instruksjonsvideoer. Hvis du heller ønsker en mer formell opplæring kan du se etter gratis eller rimelig voksenopplæring i ditt område. Mange amerikanske universiteter tilbyr også gratis «MOOC-forelesninger» i et vidt spekter av fag. (Snart vil disse også tilby offisielle kursbevis)


Hvis du allerede har den nødvendige kompetansen bør du definitivt holde den ved like gjennom øvingsoppgaver, slik at du er klar til både faglige spørsmål og test av ferdigheter under jobbintervjuet.

3. Nettverk

Det er to ting du bør gjøre i forhold til bruk av nettverk: Å gjenoppta kontakten med gamle kontakter og å etablere nye. Avhengig av hvor du er i karrieren, kan det bety å ta kontakt med tidligere forelesere, utdanningsrådgivere og internship-veiledere, eller det kan bety å komme i kontakt med gamle kolleger, sjefer eller familie og venner som har innsikt i aktuelle bransjer.

Møter du en midlertidig blindvei med dine nåværende kontakter? Lag nye. Møt opp på diverse arrangementer i regi av utdanningsinstitusjoner, fagmiljøer, byer og så videre. Og husk å se ut over tradisjonelle nettverkssituasjoner. Husk også at mange sosiale aktiviteter byr på muligheter til å møte nye kontakter.

 

LES OGSÅ: Slik beholder du motivasjonen når du er på jobbjakt

 

4. Frilans

Noen arbeidssøkere er imot alt som ikke er en fulltidsjobb. Hvis dette også gjelder deg, kan det være på tide å endre tankegang. Frilansarbeid er en fin måte å vedlikeholde og forbedre ferdigheter, bygge nettverk, fylle CV-en, og ikke minst få noe inntekt.

 

5. Bygge en online tilstedeværelse

Gjør det mulig å finne deg på nettet. Start en blogg, oppdater sosiale nettverkprofiler, lage en online portefølje for å vise frem arbeidet ditt. Finn selskaper du er interessert i å jobbe for, abonner på bloggene deres, og følg dem på Facebook, LinkedIn og Twitter. Finn beslutningstakerne i selskapene og følge dem også. Finn ut hva de snakker om, gjør litt research, og engasjer deg med dem på nettet. Slik kan du imponere dem med interessen og innsikten din.

I verste fall vil du lære noe om hva som er viktig for dem, og bruke informasjonen til å tilpasse søknader når det dukker opp en ledig stilling.

I bedre fall vil du etablere en dialog med noen som kan anbefale deg for en stilling og / eller informere deg om stillinger som ikke er lyst ut.

I beste fall vil du kunne imponere noen så mye over tid at de vil tilby deg et intervju og muligens en jobb.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger