(Karrierestart.no):

Som leder, er du firmaets ansikt uttad og skal representere bedriften på best mulig måte.

Med dagens press på trening og sunn livsstil, kan du i verste fall risikere å bli ansett som en dårligere leder og blir anklaget for at du presterer mindre som overvektig.

I følge en studie lagt frem av The Wall Street Journal, får sjefer med en høy BMI (over 25), mindre respekt av sine kollegaer enn de som har en sunn livsstil og trener regelmessig.

- Fordi kravene til et bra lederskap kan være veldig anstrengende, er de fysiske aspektene i rollen som leder like viktig som de mentale, forteller Sharon McDowell-Larsen, treningsfysiolog ved Center for Creative Leadership til avisen.

Tidligere sjef i Weight Watchers, David Kirchoff, kunne fortelle at da han var på sitt kraftigste, gikk det utover hans selvtillit som sjef. Han forteller til The Wall Street Journal at han selvtillit som leder var generelt dårlig når han var overvektig, og han var redd for at hans ansatte ikke hadde tro på hans engasjement i jobben.

Siden den gang tok han grep og har nå gått ned over 20 kilo ved å trene minst tre ganger i uken, fått en sunnere livsstil og har som resultat fått en bedre helse.- Nå går jeg nok gjennom arbeidsdagen med en litt stoltere og autoritær holdning, sier Kirchhoff til avisen.

Med en økning i overvekt blant befolkningen i USA og her hjemme i Norge, er det flere bedrifter som har sett sammenhengen mellom en sunn livsstil og bedre prestasjoner på arbeidsplassen. Flere firmaer gir nå treningsstilbud til sine ansatte, arrangerer fjellturer og melder på sin bedrift til maratonløp.

Det amerikanske magasinet Mens Fitness, har skrevet en artikkel der de har kåret de sunneste bedriftene i USA, eller de bedriftene som er flinkest til å fokusere på at de ansatte holder seg sunne og friske.

Det er ikke overraskende at mediegiganten Google, kommer på første plass. Her kan de ansatte velge mellom ulike rekreasjonsrom som tilbyr Yoga og meditasjon, svømmebasseng og klatrevegger, samtidig som lederne er flinke til å engasjere de ansatte i felles aktiviteter som hockey-kamper hver fredag. I tillegg har alle ansatte tilgang til gratis kantine med sunn mat.

LES OGSÅ: Nettverksgrupper gir kompetanse og forretningsmuligheter

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger