(KarriereStart.no):

Ricky Gervais er en anerkjent komiker, regissør, skuespiller og manusforfatter, og har blant annet hit-serien The Office på samvittigheten. Nå avslører den britiske moromannen sin oppskrift på suksess i et innlegg på det amerikanske nettstedet TIME.

 

1. Jobb hardt

Hardt arbeid er, ifølge den britiske komikeren, det viktigste og den avgjørende nøkkelen til suksess. Har du ikke trengt å jobbe for noe kan det heller ikke regnes som suksess, skriver Gervais, som mener at flaks ikke teller. Suksess henger sammen med stolthet og du kan ikke være stolt av flaks eller av å være født smart eller kunstnerisk. Ifølge komikeren er det hva du gjør med talentet ditt som teller, noe han selv innså ganske sent i livet.

 

Det var først da han startet arbeidet med komiserien The Office at Gervais innså hvor stor verdi det har når du jobber hardt med noe og lykkes. Før dette hadde han vært mer opptatt av å oppnå resultater uten å måtte nedlegge for mye arbeid. The Office ble dermed et vendepunkt da det harde arbeidet resulterte i et produkt Gervais virkelig kunne være stolt av. ”Jeg var den lateste mannen i verden før jeg lagde The Office, men nå er jeg avhengig av denne typen suksess, av å være stolt av arbeidet mitt”, skriver Gervais, og opplyser om at han nå har blitt arbeidsnarkoman etter å ha innsett at hardt arbeid er en slags belønning i seg selv. Man skal derfor alltid gjøre sitt beste mener han.   


Klikk her for å lese om mer enn 400 yrker i Yrkesguiden

 

2. Vær original

Den britiske komikeren synes man ikke skal være redd for å være original. Selv om dette ofte regnes som risikabelt hvis man drømmer om stor suksess innenfor showbiz, er det mye mer givende å lage noe som er originalt fremfor noe som ligner på tidigere suksesser. Gervais forteller at prosjekter som er litt annerledes, rare og kultaktige, etter hans erfaring, ofte gjør det bedre internasjonalt. Når du lager noe som er rart og bemerkelsesverdig trenger det ikke nødvendigvis slå an i hjemlandet ditt, men ute i den store verden vil det likevel være mange som setter pris på innovasjon, skriver han. Å lage hits som er harmløse og mainstreame er greit hvis du kun ønsker kommersiell suksess, men det er ødeleggende for sjelen hvis du har høyere ambisjoner, mener Gervais.


 

SE VIDEO: Ashton Kutchers inspirerende karrieretips

3. Skriv om det du kjenner

Dette lærte komikeren da han arbeidet med The Office. Gervais jobbet selv i et vanlig kontormiljø i ti år. Han tror den gode kjennskapen til hva som faktisk foregår på et kontor bidro sterkt til at serien ble en så stor suksess.

 

Gervais forteller også at det i hans tilfelle var viktig at han fikk ”the final edit” på The Office-prosjektet, men er klar over at han var utrolig heldig som fikk denne muligheten. ”This is very rare for å cocky little nobody, like I was back then, to attain”, skriver han i TIME.  

 

Gervais oppsummerer sin oppskrift på suksess slik:

“Be a cocky little nobody. But work hard, be original and write about what you know”.

(Kilde: time100.time.com) 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

Klikk her for å søke i tusenvis av ledige stillinger