(KarriereStart.no):

Om du føler deg misfornøyd med jobben du har i dag, kan du i det minst finne noe trøst i å lese innholdet på CV-en til Hollywood-eliten. Som de fleste andre her i verden har også de måttet jobbe seg opp fra gulvet før de oppnådde suksess. Her er femten gode eksempler:

1. Gerard Butler er for tiden en av Hollywoods hotteste menn, men visste du at han også er utdannet jurist? Før Butler bestemte seg for å bli skuespiller studerte han nemlig juss ved Glasgow University. Etter å ha fått sparken fra sin første jobb på grunn av dårlig oppførsel bestemte han seg imidlertid for å gi opp denne karrieren.

2. Oscar-vinneren George Clooney var også innom andre jobber før han satset på skuespilleryrket. Clooney har jobbet både som tobakkskutter og skoselger.

3. Morromann Jerry Seinfeld hadde mange jobber før han gjorde det stort som komiker. Seinfeld solgte blant annet lyspærer over telefonen og falske smykker på gaten. Servitør har han også vært.

SE VIDEO: Ashton Kutchers inspirerende karrieretips

4. Jon Hamm ble verdenskjent gjennom sin innsats som Don Draper i TV-suksessen Mad Men. Før dette hadde han jobbet som dramalærer og servitør, og med å arrangere rekvisitter og kulisser på settet til mykpornofilmer.


5. Hollywood’s ”It-girl" Emma Stone bestemte seg tidlig for å bli skuespiller. Hun droppet ut av skolen og flyttet til Los Angeles for å satse på showbiz-drømmen. Det gikk en stund før hun fikk sin første filmrolle, og Stone ble nødt til å jobbe deltid på et hundebakeri mens hun ventet på sitt store gjennombrudd.

6. Aerosmith-vokalist Steven Tyler er kanskje mest kjent for sin store stemme og sitt dametekke. Mindre kjent er det at han vasket doer og redde opp senger på foreldrenes hytteresort i New Hampshire før han slo igjennom som musiker.

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

7. Hollywood-hunken Brad Pitt hadde en særdeles uglamorøs jobb før han fikk fart på skuespillerkarrieren. Pitts jobb besto nemlig i å reklamere for restauranten El Pollo Loco mens han var iført et kyllingkostyme.

8. Top Gun-stjernen Tom Cruise drømte en kort periode om å bli prest. Cruise meldte seg faktisk på teologiseminar, men skiftet etter hvert beite da han kjente skuespilleryrket kalle.


9. Før musikkarrieren til P. Diddy tok helt av jobbet han som praktikant i Uptown Records. Der måtte han hente kaffe til de ansatte og vaske bilene deres. I dag er nok Diddy mer vant til at andre utfører disse oppgavene for ham.

10. Hugh Jackman gjør store penger på filmkarrieren sin, men før han slo igjennom i Hollywood jobbet Jackman som klovn for en langt lavere lønn.

11. Talkshow-kongen David Letterman startet sin karriere som radiovert. Før han fikk sitt eget talkshow jobbet han også som værmann ved en lokal TV-stasjon i Indianapolis.

Klikk her for å søke i tusenvis av ledige stillinger

12. Innsatsen i Erin Brockovich ga Julia Roberts en Oscar-statuett. Før hun bestemte seg for å satse på skuespillerkarrieren drømte Roberts imidlertid om å bli veterinær.

13. Johnny Depp ønsket opprinnelig å bli rockestjerne. Da han fikk sitt store gjennombrudd med TV-serien 21 Jump Street hadde han prøvd lykken som musiker i flere år.

14. Før rapper og skuespiller Queen Latifah ble superstjerne jobbet hun på en Burger King-restaurant. Latifah måtte blant annet vaske restaurantens toaletter, og har senere uttalt at hun må ha vært gal siden hun var villig til å gjøre denne drittjobben for minstelønn.

15. Den tidligere Idol-dommeren Simon Cowell har i dag tjent seg søkkrik på sine småfrekke kommentarer. Tidligere i karrieren hadde Cowell imidlertid den uglamorøse jobben som postmann hos EMI Records.

LES OGSÅ: Komiker Ricky Gervais avslører sin oppskrift på suksess