(KarriereStart.no): 

Ikke alle blir jurister, ingeniører eller økonomer, og godt er det. Noen må jo tross alt teste maten vi gir til våre firbeinte venner, og hente opp golfballene som havner i vannhindrene.  

 

Solkrem-butler 

Påføring av solkrem kan være en slitsom og klissete affære. I løpet av de senere år har derfor stadig flere luksushoteller ansatt egne solkrem-butlere som utfører denne jobben for gjestene.
 

 

Golfballdykker 

Hva skjer med alle golfballene som havner i vannet? På golfbanene i Orlando, Florida, blir de i alle fall hentet opp igjen av en profesjonell golfballdykker. Ballene sendes videre til et selskap som rengjør og selger dem for halv pris. Dykkeren kan finne opptil 800 000 golfballer i løpet av et år, og tjener selv mellom fem og ti cent per ball. Dette tilsvarer en årslønn på mellom 240 000 og 480 000 kroner. 

 

LES OGSÅ: Dette jobbet folk med i gamle dager  

 

Tampongtester 

Noen må jo teste tampongenes evne til å absorbere veske og at snoren tåler tilstrekkelig belastning. Det er vanlig for en tampongtester å kontrollere så mange som 125 tamponger per dag. 

 

Surfeinstruktør for hunder 

Liker du hunder og høye bølger kan jobben som surfeinstruktør for våre firbeinte venner være midt i blinken for deg. Surfing er nemlig ikke lenger en aktivitet forbeholdt mennesker. I California kan også menneskets beste venn lære seg å ri på bølgene. Enkelte mener til og med at hunder har en naturlig fordel når det kommer til surfing fordi de har fire bein å stå på i istedenfor to.
 


 

Profesjonell sniffer  

Flere parfymeprodusenter har ansatt egne «luktere». Deres jobb består i å lukte på folk etter at de har sprayet seg med deodoranter og parfymer. Dette er med andre ord ingen jobb for personer som ikke tåler svettelukt. 

 

Oshiya (tog-dytter) 

Skal du ta tog eller metro i Tokyo under morgen- og ettermiddagsrushet kan det gå hardt for seg. Her finnes det nemlig «profesjonelle dyttere» som har som oppgave å presse så mange passasjerer som mulig inn på toget. 

 

LES OGSÅ: Syv yrker som passer for perfeksjonister  

 

Profesjonell sover  

I de aller fleste yrker er det helt uakseptabelt å sove på jobb. For en profesjonell sover er imidlertid et godt sovehjerte påkrevd. Disse personene deltar blant annet i søvnstudier og -forskning, og kan vel sies å ha drømmejobben.  


 

Dyremattester 

Også dyrenes mat må kvalitetstestes før den slipper til i butikkhyllene. En dyremattesters hverdag består blant annet i å lukte og smake (!) på dyrematen, for å sikre at våre firbeinte venner får mat av høy kvalitet.  

 

Kloakkguide  

I regi av Kloakkmuseet i Paris kan du få omvisning i byens kloakknett. Dette er ikke en jobb for personer med sensitive neser. Guidene er derfor som oftest tidligere kloakkarbeidere. 

 

Safeåpner 

Dersom du noen gang skulle glemme koden til safen din, kan det bokstavelig talt være gull verdt å få tak i en profesjonell safeåpner.  

 

(Kilder: nrk.no, aftenposten.no, neurope.eu, thrillist.com)


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger