(KarriereStart.no):

I en undersøkelse som Randstad har gjennomført blant 25 000 ansatte i 33 land, svarer over 55 prosent at de ønsker å jobbe for et multinasjonalt konsern. I Norge er det kun 44 prosent som svarer det samme.

 

– Nøyaktig halvparten av de spurte på global basis sier at de kan tenke seg å jobbe for et gründerselskap. I Norge er ikke denne entusiasmen like stor – bare hver tredje spurte tør ta sjansen på å jobbe for en oppstartbedrift, forteller administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad Norge.

 

Han mener det er et lite varsko til oss her hjemme, da dette viser at appetitten og viljen til å tenke internasjonale muligheter og være med på å skape noe nytt, kanskje ikke er så stor som vi forestiller oss.

 

– I en liten, åpen økonomi som vår, er det viktig at vi lærer fra de store internasjonale selskapene. Globalisering tar ikke pause, hva som skjer utenfor landet vårt blir stadig viktigere, også for hva som skjer her hos oss. Jeg tror man kan lære svært mye av å arbeide for internasjonale selskaper, sier Bøe.

 

I den samme undersøkelsen svarer seks av ti nordmenn at de foretrekker å jobbe for en liten eller mellomstor bedrift, eller for et privateid selskap.

 

Lysten til å jobbe for internasjonale eiere er størst i Tyrkia og flere asiatiske land, og minst i en rekke europeiske land, deriblant Norge, samt i Japan.

 

– På samme måten blir vår evne til fornying stadig viktigere. At vi har evne til å starte opp nye bedrifter og tiltrekke oss god arbeidskraft er helt vesentlig for vår konkurransekraft. Dette går i riktig retning men denne undersøkelsen viser at vi faktisk ligger etter svært mange andre land, sier Eivind Bøe.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger