(KarriereStart.no):

Blant siviløkonomistudentene i Norge er det de fire store revisjonsselskapene Ernst & Young, Deloitte, KPMG og PwC som er de mest populære valgene som fremtidige arbeidsgivere. De er alle revisjonsselskaper som følger studentene tett i løpet av studietiden.

Rekrutteringsansvarlig i Deloitte, Helene Cappelen mener at det ikke er uvanlig at flere av de nyansatte er tidligere klassekamerater eller kommer fra samme studiemiljø. Hun tror at flere velger å søke seg til samme arbeidsgiver da det kan være lettere å starte karrieren sammen med de du kjenner.

– Men mitt inntrykk er at de er mer opptatt av om de kjenner noen i selskapet fra før av, enn at vennene deres også har fått jobbtilbud her. Da kan de ringe og spørre hva vi ser etter på jobbintervju og ikke minst hvordan det egentlig er på arbeidsplassen, forklarer hun til DN Talent.

I likhet med de andre revisjonsselskapene, er også Deloitte ofte rundt på de ulike høgskole og universitetene i landet for å promotere selskapet til fremtidens siviløkonomer. I fjor ansatte de 70 nyutdannede fra NHH, BI, NTNU og CBS i Danmark. De fleste var fra samme kull, og sjansen for at tidligere studiekamerater blir til kolleger, er dermed stor.


Hodejeger i Panamera IMD, Nina Merethe Andersen, mener derimot at nyutdannede ikke bare bør velge arbeidsgiver på grunnlag av at dine venner jobber der. Hun forteller at venner er viktig i starten av arbeidslivet når man er ny og på ukjent territorium, men at det finnes langt viktigere faktorer enn venner som bør avgjøre hvilken arbeidsgiver man skal søke seg til.

– Det man bør se etter, er om bedriften har ressurser og muligheter til å gi god oppfølging og videreutvikling. Det viktigste man gjør i sin første jobb er nemlig å lære å jobbe, sier hun til DN Talent.

LES OGSÅ: Revisjonsbransjens mest ettertraktede arbeidsgivere

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger