(KarriereStart.no): 

Er du typen som ha tellekanter på klærne, og føler et sterkt behov for å rette opp bilder som henger litt skjevt på veggen? Denne egenskapen kan være svært irriterende for folk rundt oss, men i enkelte yrker er det faktisk en stor fordel å være perfeksjonist.

Her er tipsene fra det amerikanske nettstedet About.com til syv yrker hvor ekstrem nøyaktighet og presisjon er svært viktig. 


 

Pilot

Som pilot har du ansvaret for å frakte passasjerene trygt fra et sted til et annet. Med et slikt ansvar er det ikke rom for slurv. Du er blant annet nødt til å følge tidsskjema, overvåke flyets bensinforbruk og kontrollere at alt teknisk utstyr fungerer før take off

 

Regissør 

Uavhengig om du har ansvar for et TV-show, en filmproduksjon eller et sceneshow, er du nødt til å sørge for at alt går som smurt, og at alle detaljer er på plass. Du velger manus, hyrer inn skuespillere og passer på at både skuespillere og mannskap gjør det de skal.

 

Regnskapsfører 

Et unøyaktig regnskap kan skape store problemer for både bedrifter og privatpersoner. For å unngå at dette skjer, er det derfor svært viktig å sørge for at lover og prosedyrer følges til punkt og prikke.


 

Labtekniker 

Leger og helsepersonell er avhengig av hjelp av dyktige labteknikere for å kunne oppdage, diagnostisere og behandle sykdom. Er man unøyaktig her kan det bli skjebnesvangert. 

 

LES OGSÅ: Disse yrkene mangler arbeidskraft 


 

Farmasøyt 

Som farmasøyt må du være ekstremt nøyaktig når du gir ut reseptbelagte legemidler. For små eller for store doser kan føre til alvorlige helseproblemer for pasienten. Farmasøyter skal dessuten gi leger og annet helepersonell råd om valg av medisiner, dosering og bivirkninger, noe som krever ekstrem nøyaktighet. 

 

Oversetter eller tolk 

Når du skal konvertere informasjon fra et språk til et annet er nøyaktighet en dyd. Det skal ofte ikke mer enn ett eller to gale ord til for å endre betydningen av det som ble sagt eller skrevet, og i noen tilfeller kan dette forårsake store problemer.
 

 

Programmerer 

For at dataprogrammer og operativsystemer skal kunne gjøre det ingeniører eller programutviklere vil at de skal gjøre, må programmereren skrive koder som gir de riktige instruksjonene. Etter å ha skrevet kode, leter programmereren etter feil i programmet og fjerner dem. En god programmerer slutter ikke å rette opp i feil før et program er så nært ved å være perfekt som mulig. 


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger