(Karrierestart.no):

 

Utmerkelsen ble mottatt av kjøkkensjef Pål Suarez under NKLs landsmøte i Sandefjord i helgen.

 

– Det var en veldig hyggelig pris å få. Det viktigste vi gjør er å lage en hverdag som er velfungerende for våre kokk- og servitørlærlinger. Vi er veldig opptatt av at det skal være mulig å ha en livslang karriere i vårt fag, noe vi jobber mye med å synliggjøre for våre lærlinger, sier Suarez til NHO Reiseliv.

 

For øyeblikket kan Brasserie France skilte med sju kokkelærlinger og fem servitørlærlinger.

 

«Disse lærlingene er ofte å finne som deltakere i regionale konkurranser, og det legges stor vekt på tilrettelegging for deltakelse på slike konkurranser. Her er ofte eiere og kjøkkensjef til stede og heier», skriver juryen.

 

«Restauranten bruker mye tid på å synliggjøre hva de forventer av lærlingene, og hva lærlingene kan forvente av bedriften. Lærlingene får en solid faglig plattform å ta med seg videre i karrieren. Brasserie France har også ressurser til å hjelpe lærlingene når de møter små eller store humper på veien til fagbrevet. Enten det er personlig eller faglige utfordringer», heter det i juryens begrunnelse.

 

Juryen påpeker videre at Brasserie France har sin egen lærlingskole, som blant annet innebærer at lærlingene får reise til Frankrike på studietur.

 

«Brasserie France har utveksling med andre restauranter i både inn og- utland, og tar mål av seg å være bedriften med det triveligste arbeidsmiljøet i Oslos restaurantverden. I tillegg ønsker de intet mindre enn å være det beste franske brasseriet utenfor Frankrike». I juren sitter blant andre den kjente TV-kokken Wenche Andersen fra God Morgen-Norge.

 

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold gratulerer Brasserie France med utmerkelsen.

 

– Reiselivet er helt avhengig av enkeltbedrifter som tar inn lærlinger og skaper interesse for matfaget og gode matopplevelser. Brasserie France er enestående i sitt arbeid for å satse på ungdommen og formidle unike matopplevelser, sier Krohn Devold.