<  
>  
Om Lærlingordningen

Lærling i Sporveien - Sporveien

Har du lyst til å være en del av pulsen av Oslo?

 • Antall lærlinger
  10 (varierer)
 • Tiltredelse
  Etter avtale

Om Lærlingordningen

Har du lyst til å være en del av pulsen av Oslo? Er du opptatt av miljø og ønsker å delta på spennende prosjekter som direkte påvirker kollektivtransporten i Oslo? Vil du trives med å jobbe i en fremtidsrettet bedrift? Er svarene på dette ja – så kan en lærlingplass i Sporveien være noe for deg.

Sporveien ser det som en svært viktig oppgave å tilby lærling- og praksisplasser for å utdanne nye fagarbeidere til bedriften. Vi er en godkjent lærlingebedrift og tar inn 8-10 nye lærlinger per år. Fagene som vil være relevante for oss er banemontør, telekommunikasjonsmontør, signalmontør, elektriker, industrimontør og togelektriker.

Hos oss får du praktisert teorien, samtidig som du bidrar samfunnsnyttig fra første dag.

Å jobbe i Sporveien Oslo, innebærer å arbeide i et miljø hvor verdiene Pålitelig-Engasjert-Samhandlende står i fokus.

Rekruttering av nye lærlinger

Annonsering av ledige lærlingplasser skjer via vår hjemmeside samt på andre relevante nettsteder. 

Hvem kan søke om lærlingplass?

Opptakskravene for å bli tatt inn som lærling er relevant 2 årig videregående utdannelse iht ønsket fagretning. Se også våre utlyste stillinger på www.sporveien.com 

Som lærling forventes det at du har kunnskap om og systemforståelse for det relevante fagområde du skal jobbe med. Som lærling i Sporveien får du ofte ansvaret for store og utfordrende arbeidsoppgaver som krever selvstendighet og evne til å samarbeide med andre faggrupper.

Vi ønsker oss lærlinger som er engasjerte, lærevillige og interesserte i faget sitt. I tillegg til de formelle kravene vektlegger vi at du har lite udokumentert fravær og gode karakterer. Til flere av stillingene kreves også at man gjennomfører og består vår helsekontroll.

Læretiden vil variere mellom 2 og 2,5 år og avsluttes med en skriftlig eksamen før man avlegger en praktisk fagprøve. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev.

Hvorfor skal du velge oss?

Som lærling i Sporveien får du tett oppfølging av veilederne dine og du vil arbeide sammen med erfarne fagarbeidere. Under hele læretiden vil du bli fulgt opp av Opplæringskontoret for jernbanesektoren. Opplæringskontoret har sammen med oss som oppgave å se til at opplæringen du får er i henhold til opplæringsloven. Kvalitetsstyringssystemet i Sporveien inkluderer styringssystemer for kontinuerlig forbedring av kvalitet og sikkerhet.

Som lærling i Sporveien tilbys du:

 • Muligheter for faglig- og karrieremessig utvikling og utfordrende arbeidsoppgaver.
 • Et arbeidsmiljø som legger vekt på trivsel med takhøyde, mangfold og humor
 • Trimrom, treningsstøtte og muligheter for å være med på mange sportslige aktiviteter
 • Frikort for kollektivreiser i Oslo på Ruters linjer
 • Muligheter for fast ansettelse etter bestått fagprøve

 

Fakta

Antall lærlinger Tiltredelse
10 (varierer) Etter avtale
Arbeidssted Yrke
Øvrig - Teknologi, Ingeniørfag og Arkitektur
Fagområde Bransjer
Teknologi og ingeniørfag Transport / Distribusjon / Logistikk Bygg / Anlegg / Entreprenør

Søknadsinformasjon Dette er en generell presentasjon av programmet og ikke en utlysning. Muligheten til å sende søknad kan derfor være frem i tid i noen tilfeller.

Flere muligheter
Traineeprogram

Filmer