<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

UiT Norges arktiske universitet Professor II / førsteamanuensis II i kunnskapshåndtering/epidemiologi

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Søknadsfrist: 3.5.2018
Ref.nr.: 2018/1273

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet er det ledig en 20 % bistilling som professor II / førsteamanuensis II innen fagområdet kunnskapshåndtering.

Stillingen er ledig for tiltredelse fra 01.09.2018.

Tilsetting i bistilling forutsetter samtykke fra hovedarbeidsgiver.

Institutt for samfunnsmedisin er organisert i seks forskningsgrupper og sju fagenheter for undervisning. Størstedelen av undervisningen gis i medisinstudiet og på masterprogrammet i folkehelsevitenskap (Master of Public Health, MPH), men instituttet deltar også i andre emner på bachelor, master og ph.d.-nivå. Instituttet leder den nasjonale forskerskolen i populasjonsbasert epidemiologi (EPINOR), og er partner i den nasjonale allmennmedisinske forskerskolen, som ledes fra Universitetet i Oslo. Nasjonalt senter for alternativ og komplementær medisin, Senter for samisk helseforskning, Nasjonalt senter for distriktsmedisin og Allmennmedisinsk forskningsenhet er også en del av instituttet. Institutt for samfunnsmedisin har siden 1972 hatt ansvar for "Tromsøundersøkelsen" og er i tillegg vert for andre store studier som "Kvinner og Kreft" studien og "SAMINOR". Instituttet har totalt ca. 200 ansatte.

Den som tilsettes inngår i fagenheten Epidemiologi og kunnskapshåndtering.

Kontaktpersoner for stillingen er professor Finn Egil Skjeldestad, som kan nås per e-posteller tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, og instituttleder Vinjar Fønnebø, som kan nås per e-posteller tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Arbeidsoppgaver

Profesjonsstudiet i medisin ved Det helsevitenskapelige fakultet er revidert, og den nye studieplanen implementeres nå. Den som blir tilsatt i bistillingen får undervisnings- og fagutviklingsoppgaver knyttet til emnet «Vitenskapelig kompetanse» (VITKOM), som er gjennomgående for hele studiet. VITKOM omfatter epidemiologi, biostatistikk, kunnskapshåndtering, vitenskapsteori, beslutningsprosess og er ansvarlig for valgfrie oppgaver og masteroppgave. Den tilsatte vil også kunne få oppgaver knyttet til utvikling av kompetanse i kunnskapshåndtering hos fakultetets fagansatte, og til undervisningen som gis ved masterprogrammet i folkehelsevitenskap. Blant oppgavene skal arbeidet i VITKOM prioriteres.

Kvalifikasjonskrav

Den som tilsettes må ha doktorgrad i relevante fagfelt. Søkere med medisinsk embetseksamen vil foretrekkes, uavhengig av hvilken stillingsbetegnelse (professor eller førsteamanuensis) de oppfyller kravene for.

Søker må beherske norsk eller annet skandinavisk språk flytende, både skriftlig og muntlig. Søker må også beherske engelsk godt.

Søker må ha erfaring og kompetanse i kunnskapshåndtering. For øvrig vil personlig egnethet og motivasjon for stillingen vektlegges.


For å bli tilkjent professorkompetanse må det dokumenteres betydelig mer omfattende forskning av høy kvalitet enn det som kreves til doktorgrad. Vitenskapelig nivå må samsvare med Nasjonale normer for professorkompetanse for medisin.

For stilling som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.

Krav til undervisningskompetanse (pedagogisk basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad dokumentere sin undervisnings- kompetanse ved å legge ved en pedagogisk mappe. Nærmere informasjon om pedagogisk mappe finner du på Results nettside.

Unntaksvis kan praktisk kompetanse som underviser vurderes som likeverdig med formell undervisningskompetanse. I slike tilfeller oppfordres søkeren til å skaffe seg pedagogisk mappe innen tre år.

Kravene til undervisningskompetanse gjelder også ved tilsetting i bistillinger som er tillagt undervisning. For disse stillingene kan kravet fravikes etter konkret vurdering i det enkelte tilfellet.

Arbeids- og lønnsvilkår

Den som ansettes har plikt til å bidra i undervisning av alle studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet ved behov, må rette seg etter retningslinjer for undervisning og ta del i eksamensarbeid uten særlig godtgjørelse.

Den som ansettes og må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeidet innen eget fag og for universitetet som helhet.

Arbeidsomfang i bistilling utgjør ca. 20 % av full stilling. I denne tiden står bistillingsinnehaveren til universitetets disposisjon.

Professor II er innplassert i statens regulativ kode 9301 og lønnes med 20 % av ordinær lønn i kode 1013 professor.

Førsteamanuensis II lønnes med 20 % av ordinær lønn etter statens regulativ kode 1011.

Søknad sendes elektronisk viawww.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis, faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester
    • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
    • vitnemål og karakterutskrift ph.d. grad eller tilsvarende (original språk og oversatt)
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner, som finnes på
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i den vitenskapelige produksjonen

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting og opprykk i vitenskapelige stillinger ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!







Adresse: Hansine Hansens veg 18 9019 TROMSØ

Web: http://www.uit.no

Om arbeidsgiveren

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss påuit.no/helsefak

Les mer om UiT Norges arktiske universitet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • APR 19
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 21
    2024
    3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 22
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 24
    2024
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter

Se flere annonser

Søknadsfristen for sommeren 2024 løp ut 14. januar, men du kan allerede nå melde interesse for summer internship i 2025.
Snarest Oslo
Er du nyutdannet, og har sterkt engasjement for landbruksnæringen? Nå har du mulighet til å være med å utvikle landbruket
28.04.2024 Nordreisa
Er du klar for et interessant år som prosjektingeniør i Ymber-konsernet? Har du nylig fullført, eller nærmer du deg fullført
28.04.2024 Nordreisa
Vi er på jakt etter en kreativ og relasjonsorientert trainee, som vil bruke sin kompetanse og engasjement til det beste
28.04.2024 Nordreisa
Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Vis alle 34.386 ledige stillinger

Fakta om UiT Norges arktiske universitet