<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Arkivverket Rådgiver/ Seniorrådgiver AI

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Hvem ser vi etter?

Du er nysgjerrig og synes det er gøy å gå fra ideer, via konsept til ferdig utarbeidet løsning. Du er en lagspiller, er kreativ og fremoverlent. I tillegg brenner du for teknologi og er oppdatert på det nyeste av trender. Du skal være med på å bygge opp et AI-miljø i Arkivverket og du vil jobbe sammen med utviklere, arkitektur- og analyseteam, samt våre fageksperter på arkiv. Som del av et team, vil du være involvert i å sette løsningene ut i produksjon ved tilpasning og utvikling i våre fagsystemer.

Vi ser etter deg som har kompetanse på oppsett og ledelse av analytiske eksperimenter, programmering og metoder for å identifisere muligheter. Vi ønsker at du skal bidra til å teste eksisterende tjenester tilpasset Arkivverkets behov, og også være i dialog med nasjonale og internasjonale fagteam innen relevante områder.

Arkivverkets samfunnsoppdrag er å sikre, bevare og dele data fra arkivene på en trygg, fleksibel og brukervennlig måte. Da må vi tenke på nye måter og utnytte ny teknologi, blant annet kunstig intelligens og Data Science. Områder som er spesielt relevant er Natural Language Processing, Explainable AI, Data analyse og risikohåndtering.

Vår ambisjon om å bli en drivkraft i digitalisering av forvaltningen gjør at vi må ligge langt fremme på innovasjon, utvikling og gjennomføringsevne. Vi har ansvar for mottak, lagring og analyse av store informasjonsmengder, og jobber for å gjøre verdifulle data i arkivene, av alle slag, tilgjengelig både gjennom gode brukeropplevelser og digitale grensesnitt. I Arkivverket vil dine bidrag ha betydning for innbyggernes rettigheter og tilliten til demokratiske prinsipper.

Ønskede kvalifikasjoner
  • Relevant høyere utdanning fra universitet eller høyskole, fortrinnsvis på masternivå. Særlig relevant erfaring kan i spesielle tilfeller kompensere for utdanningskravet
  • Erfaring med analyse av store datamengder (strukturerte/ustrukturerte datatyper)
  • Erfaring med relevante utviklingsspråk og rammeverk, og deployment av maskinlæringsmodeller til produksjon
  • God forståelse av systemarkitektur og praktisk erfaring med koding
  • Forståelse for statistikk, algoritmer, måling og gevinstrealisering
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne
For å fylle rollen som seniorrådgiver, ønsker vi at du har:
  • Erfaring med relevante skytjenester og vurderinger rundt sikkerhet, sensitivitet og kostnader
  • Erfaring med relevant metodikk for testing av kunstig intelligens og AI
  • Erfaring i og vist evne til ledelse av prosjekter, team eller fagmiljøer
Vi ser gjerne at du har
  • Kontakt med internasjonale nettverk og fagmiljø
  • Kjennskap til arkivlandskapet og digitale arkiv
Dine personlige egenskaper

Som person er du en lagspiller, og drives av å finne frem til muligheter og bidra til at disse iverksettes. Du tar initiativ og er ivrig etter å teste og finne løsninger. Du er opptatt av å holde deg oppdatert på trender og teknologi og deler gjerne kunnskap og ideer med dine kolleger.

Vi tilbyr

Vi har to ledige stillinger. Avhengig av dine kvalifikasjoner, vurderes innplassering som rådgiver eller seniorrådgiver. (Lønnsspenn for seniorrådgiver er kr 600.000 - 800.000. Lønnsspenn for rådgiver er kr 500.000 - 650.000)

For den rette kandidaten ligger det store muligheter for personlig og faglig utvikling, og påvirkning av egen rolle og arkivsektorens utvikling innen området.

Vi har fleksibel arbeidstid og mulighet for trening i arbeidstiden. Av lønn trekkes 2% innskudd til Statens pensjonskasse. Som ansatt får du gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens Pensjonskasse.

Arbeidssted er Oslo.

Vi oppfordrer

Arkivverket er en IA-virksomhet, og ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen og tar hensyn til kjønn, alder og personer med minoritetsbakgrunn i sammensetningen av medarbeidere. Vi deltar i statens inkluderingsdugnad som jobber for å få flere med hull i CV'en eller nedsatt funksjonsevne ut i arbeidslivet - gjør oss gjerne oppmerksom på om dette gjelder deg i din søknad.

Til informasjon

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf offentlighetsloven § 25. Søkerne vil bli varslet om dette i forkant.

For mer informasjon om stillingen, kan du kontakte Kristin Jacobsen på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Se annonsen og søk på stillingen





Om arbeidsgiveren

Arkivverket tar vare på arkiver fra statlig og privat sektor. Vi leverer tjenester til offentlig forvaltning i form av standarder, regelverk, veiledning og tilsyn.

Vårt samfunnsoppdrag vil kreve store omstillinger i en digital tidsalder, der vi har mål om å ha effektive og selvbetjente løsninger. Vi skal både veilede arkivskapere og tilgjengeliggjøre Norgeshistorien for publikum. Vi er nasjonens hukommelse og nåtidens arkivvoktere.

For mer informasjon sewww.arkivverket.no.

Les mer om Arkivverket

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

1 ledig stilling

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.101 ledige stillinger