<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Ringsaker prosti, Den norske kirke, Hamar bispedømme Sokneprest - Brøttum sokn

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Org. nr: - Stillingsident: Logg inn for å se kontaktinformasjon50 Presentasjon av stillingen:

Det er ledig stilling som sokneprest i Ringsaker prosti med Brøttum sokn som tjenestested. Brøttum sokn ligger lengst nord i prostiet på grensen mot Lillehammer. Vestre del av soknet ligger vakkert til langs Mjøsa, mens østre del inkluderer det populære fjellområdet Sjusjøen. Noen kilometer sør for Brøttum ligger Moelv. Brøttum sokn består av flere aktive grendesamfunn og har over 3000 innbyggere. Det er stort engasjement innen idrett, sang og musikk, og kor og korps stiller gjerne opp i kirkelige sammenhenger. Av soknets innbyggere er over 2600 medlemmer i Den norske kirke.

Brøttum menighet betjenes av sokneprest, kirketjener, kirkemusiker (70%) og menighetspedagog i deltidsstilling, samt prostipresten i Ringsaker som også har noen tjenester i soknet. Det er felles kirkekontor sentralt i Moelv for soknene Ringsaker, Åsmarka og Brøttum. Kirkekontoret har kontorleder og sekretær i til sammen full stilling. Kirkevergen med sin stab og prosten prostens saksbehandler holder også til på kirkekontoret i Moelv. I Ringsaker prosti er det tydelige og forutsigbare arbeids- og fridagsplaner.

Soknet har to kirker: Brøttum kirke fra 1790 og Mesnali kirke fra 1933. Begge kirkene er korskirker, bygd i tømmer. I tillegg er det stor aktivitet i Sjusjøen fjellkirke, som ble bygd i 1962 og drives som en selvstendig stiftelse. I soknet ligger også Camp Sjusjøen, drevet av Det Norske Misjonsselskap. Det er forholdsvis korte avstander innen soknet, og gudstjenestene holdes på omgang i de to soknekirkene. Noen av menighetens gudstjenester er lagt til Sjusjøen fjellkirke og enkelte holdes på Brøttum Bo- og Aktivitetssenter, en institusjon sentralt i bygda. På Brøttum disponerer menigheten et eget lokale egnet for menighetsrådsmøter, samtaler og gruppevirksomhet.

Menighetsrådet er opptatt av å styrke gudstjenestelivet, og det er godt samarbeid med flere lokale lag og foreninger. Selv om gudstjenestedeltakelsen varierer, viser statistikken at oppslutningen er god sett ut fra antall kirkemedlemmer i soknet. Flere trosopplæringstiltak er knyttet opp imot gudstjenester, for å bygge opp under barn og unges tilhørighet til kirken. Dugnadsviljen er stor i soknet, og flere prosjekter er gjennomført ved stor dugdandsinnsats fra bygdefolk. I Brøttum sokn er det et sterkt ønske om å ta vare på og utvikle folkekirketradisjonen, og mange viser tilhørighet til kirken både i sorg og glede. Et mål er at omsorg og nestekjærlighet skal prege arbeidet i menigheten, og at frivillige kan involveres i ulike sammenhenger. Innen soknet er det både i Mesnali og på Brøttum utviklet et solid arbeid med barnekor og skolekor. Soknepresten har hovedansvaret for konfirmantundervisningen, og i konfirmantplanen er det flere årlige tiltak som fire av menighetene i prostiet samarbeider om. Soknepresten sitter i styret for Sjusjøen fjellkirke og har i samarbeid med kirkekontoret det administrative ansvaret for gudstjenestene i fjellkirken.
Pilegrimsleden mot Nidaros går gjennom soknet, og tallet på pilegrimer er økende.

I Brøttum sokn er det årlig i underkant av 70 gudstjenester, de fleste på søn- og helligdager. Soknepresten har gjennomsnittlig fri hver 4. helg. Antall dåpshandlinger er ca. 25 pr. år. Gravferdstallet varierer mellom 20 og 30, antall vigsler er ca. 10-12 i året., og tallet på konfirmanter ca. 30.

Den som tilsettes må framlegge politiattest uten anmerkninger. Anmodning om å få sitt navn unntatt offentlighet kan ikke påregnes. Grunnen må vurderes i hht. off.loven §25.

Arbeidsoppgaver

Være menighetens pastorale leder og ha medansvar for jevnlige stabsmøter
Ha hovedansvaret for gudstjenesteplanlegging i soknet og gjennomføre gudstjenester etter oppsatt plan Utføre gravferder etter fastlagt turnus Holde vigsler i tråd med plan for prostiet Ha ansvaret for opplegg og gjennomføring av konfirmantundervisningen i soknet Holde andakter på Brøttum Bo- og Aktivitetssenter Være geistlig representant i Brøttum menighetsråd og delta i trosopplæringsutvalget Ha jevnlig kontakt og samarbeid med menighetspedagog og andre i trosopplæringssteamet og delta på trosopplæringstiltak knyttet opp mot gudstjenester Ha ansvar for samarbeidet med skoler og barnehager i soknet Sitte i styret for Sjusjøen fjellkirke Være med på møter og studiesamlinger for prestene i prostiet Ha beredskapsvakt etter oppsatt plan Gå inn i fellestiltak i prostiet etter nærmere avtale med prosten

Kvalifikasjoner

Praktisk teologisk utdanning.
Cand.theol - profesjonsstudium teologi (etter 2004)

Personlige egenskaper

Ha evne og vilje til både å lytte og lede
Kunne samarbeide og være fleksibel Være i stand til å formidle det kristne budskapet til mennesker i ulik alder og livssituasjon Ha ønske om å ta vare på og utvikle det beste i folkekirketradisjonen Kunne bidra til å opprettholde og styrke kirkens rolle i lokalsamfunnet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes som 1555 sokneprest
Innskudd i Statens Pensjonskasse
I Hamar bispedømmer er det tilbud om Arbeidsveiledning for vigslede stillinger Tjenestetelefon, skyssgodtgjørelse og tilskudd til tjenestedrakt etter de til enhver tid gjeldende satser. Tilsetting skjer i henhold til gjeldende lov- og regelverk for tilsetting i staten. Den som tilsettes, må rette seg etter endringer i ansvars - og arbeidsoppgaver samt tjenestedistrikt som i framtiden kan gjennomføres innenfor lov, regelverk og tjenesteordning for menighetsprester i Den norske kirke.

Kontaktinformasjon

Gerd Th. Christensen, prost i Ringsaker, Logg inn for å se kontaktinformasjon
Eli Bekken, personalrådgiver, Logg inn for å se kontaktinformasjon

Arbeidssted

Storgata 98B
2390 Moelv

Søk på stillingen:

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Den norske kirke

Referansenr.:Logg inn for å se kontaktinformasjon50 Stillingsprosent: 100% Søknadsfrist: 29.09.2019





Om arbeidsgiveren

Ringsaker prosti omfatter seks sokn og ligger sentralt i Hedmark fylke ved Mjøsa, Sjusjøen og Ringsakerfjellet og omfatter byene Brumunddal og Moelv. I utstrekning tilsvarer prostiet Ringsaker kommune og dermed også området for Ringsaker kirkelige fellesråd. Kommunen har 34500 innbyggere, hvorav ca. 28000 er medlemmer i Den norske kirke. Ringsaker er landets største landkommune med mye turisme og friluftsliv. Det er stor satsing på kultur og idrett. Det er god togforbindelse, og med utbyggingen av E6 blir reisetiden til og fra hovedstaden stadig kortere.

Prostiet har for tiden en presteressurs som inklusive prosten til sammen utgjør åtte stillinger. Prestene har hvert sitt tjenestested, men avlaster hverandre. Det er samarbeid på tvers av soknene, og prestene møtes jevnlig. Folkekirketenkningen preger menighetslivet, og "En kirke for alle" er et strategisk mål for den kirkelige virksomhet i Ringsaker.

Les mer om Ringsaker prosti, Den norske kirke, Hamar bispedømme

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Student
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Sunndal
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
05.05.2024 Kvinnherad
Vis alle 34.373 ledige stillinger

Fakta om Ringsaker prosti, Den norske kirke, Hamar bispedømme