Stilling som instituttleder er ledig ved Kjemisk institutt, Det Matematisk - naturvitenskapelige fakultet.Stillingen er ledig fra 1. januar 2013 og tilsetting skjer på åremål for fire år fra tiltredelse med mulighet for forlengelse for en periode. Den som blir tilsatt må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.
BeskrivelseKjemisk institutt er landets største institutt innen kjemi. Instituttet med underliggende sentere har ca 200 faste og midlertidige ansatte, 34 i faste vitenskapelige stillinger, 42 i tekniske og administra¬tive stillinger, ca. 125 i stipendiat- ,post.doc.-stillinger og forskerstillinger og 13 II-stillinger. Se også
www.mn.uio.no/kjemi. Kjemisk institutt har ambisjon om å være en etterspurt nasjonal og internasjonal samarbeidspartner og toneangivende i Norden innen forskning. Kjemisk institutt skal tilby forskningsbasert utdanning på linje med de fremste internasjonale lærersteder og ha landets beste lærerutdanning i kjemi. Instituttets kandidater skal være ettertraktede innen alle sektorer av samfunnslivet med relevant og oppdatert kunnskap og kompetanse, og høy faglig og etisk standard. Instituttets ansatte skal bidra aktivt i samfunnsdebatten og bidra til nyskapning gjennom kommersialisering av forskningsresultater.
Instituttet er organisert i 11 forskningsgrupper og et eget skolelaboratorium. Instituttet har videre en teknisk seksjon som inkluderer verksteder, og en administrativ seksjon som inkluderer en innkjøpsenhet. Et valgt instituttstyre er instituttets høyeste organ.
Instituttet har en bred kontaktflate til andre institutter ved universitetet, til eksterne forskningsinstitutter og til næringslivet. Kjemisk institutt har en sentral rolle i Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN), Senter for teoretisk og beregningsorientert kjemi (CTCC – et senter for fremragende forskning), Innovative Natural Gas Processes and Products (inGAP – et senter for forskningsbasert innovasjon), samt Senter for Akseleratorbasert forskning og energifysikk (SAFE).
Kjemisk institutt utdanner et bredt spekter av kandidater til næringsliv, akademia, forskningsinstitutter, skoler og den offentlige forvaltning. Instituttet har en omfattende forskningsaktivitet og nærmere 50 % av budsjettet er finansiert fra eksterne kilder; i hovedsak NFR, men også EU og næringsliv.
Kjemisk institutt har en ledelsesmodell som innebærer at instituttleder har ansvar for både den faglige og administrative virksomheten ved instituttet. Instituttlederen leder instituttets virksomhet innenfor ram¬mer satt av universitetsstyret, fakultetets planer, instrukser fra dekan og gjennom vedtak fattet i instituttstyret. Instituttleder har overordnet ansvar og myndighet med hensyn til alle oppgaver og har på dekanens vegne det operative ansvaret for instituttets totale virksomhet, og skal rapportere til dekanen.
Instituttleder skal i tett samhandling med instituttets ansatte være en drivkraft i den faglige og organisatoriske utviklingen ved Kjemisk institutt, og profilere instituttet utad. Det er instituttleders ansvar å sørge for at de organisatoriske og økonomiske forholdene legges best mulig til rette for instituttets aktiviteter. Det er et særlig behov for å fokusere på de muligheter nasjonale og internasjonale satsinger på livsvitenskap gir, på rekruttering, samt på ekstern finansiering generelt.
Instituttlederen skal ivareta den samlede økonomiske ramme som enheten forvalter. Lederen skal også sørge for at gjeldende personalpolitikk og helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet (HMS) blir fulgt opp.
En viktig oppgave for instituttlederen er å støtte opp om initiativ og kreativitet ved å inspirere, tilrettelegge og motivere til samhandling, resultatoppnåelse og utvik¬ling av et godt arbeidsmiljø.
KvalifikasjonerSøkeren bør fortrinnsvis ha professorkompetanse i kjemi, men søkere med høy faglig kompetanse innen beslektede fagområder også vil bli vurdert. Søkere med førsteamanuensiskompetanse vil også bli vurdert.
Det legges stor vekt på personlig egnethet og den som tilsettes forventes å inneha betydelige evner til å kommunisere, motivere og utøve lederskap i den videre utviklingen av Kjemisk institutt. Den som tilsettes må beherske et skandinavisk språk, samt ha gode engelskkunnskaper (skriftlig og muntlig).
Det er ønskelig med:
- God kjennskap til universitetssektoren
- Godt kjennskap til relevant nasjonal og internasjonal forskning og utdanning
- God forståelse og erfaring med tverrfaglig forskning
- Evne og erfaring med å bygge nettverk og allianser nasjonalt og internasjonalt
- Erfaring fra strategisk arbeid og ledelse
- Erfaring fra forsknings- og studieledelse
- Erfaring fra personalledelse/ledelse av forskningsgrupper
- Administrativ erfaring og kunnskap om HMS-spørsmål
Lønn
Instituttleder ( SKO 1475), lønnsspennet går fra ltr.80 - 92. (736 300 – 1002 000 per år, avhengig av kompetanse)
Følgende skal legges ved søknaden.- Søknadsbrev
- CV
- Vitnemål
- Attester
- Navn og kontaktinformasjon på 2 referanser ( navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)
Universitetet ønsker flere kvinner i ledende stillinger, og kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke stillingen.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Sted: Oslo
Kontakter:
Instituttleder Professor Svein Stølen, tlf: 47 22855601, , epost:svein.stolen@kjemi.uio.noInstituttleder Knut Fægri, tlf: 22 84 48 84, , epost:knut.fagri@kjemi.uio.noFakultetsdirektør Jarle Nygard, tlf: 47 22 85 62 90, , epost:jarle.nygard@mn.uio.noFor elektronisk søknadsskjema:[Klikk her]