<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Justis- og beredskapsdepartementet Avdelingsdirektør

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Det er ledig embete som avdelingsdirektør i Juridisk seksjon. Avdelingsdirektøren leder seksjonen med om lag 10-12 medarbeidere, og inngår i avdelingens ledergruppe. Du vil få en spennende og utfordrende lederjobb med å utvikle avdelingens juridiske arbeid og for øvrig bidra til å utvikle kriminalpolitikken.

Avdelingen er inndelt i tre seksjoner, og ledergruppen består av ekspedisjonssjef og tre avdelingsdirektører.

Juridisk seksjon har ansvar for regelverksutviklingen, og skal kontinuerlig vurdere behovet for endringer i lov- og forskriftsverket. Dette innebærer å utforme høringsnotater, proposisjoner, innlegg i stortingsdebatter mv., og å bidra til tilsvarende arbeid i andre avdelinger. Seksjonen har ansvar for benådnings- og soningsoverføringssaker og deltar i internasjonalt arbeid og avdelingens øvrige arbeid med utvikling av kriminalpolitikk. Arbeidet i seksjonen skal preges av langsiktighet og helhetlig tenking, og bidra til politikkutformingen og understøtte etatsstyringen.

Ledergruppen har en teamkultur hvor den enkelte bidrar utover eget område, og involverer øvrige ledere i den strategiske utviklingen av egne ansvarsområder. Lederne i avdelingen skal sammen bidra til å videreutvikle avdelingen slik at departementet når sine mål. Arbeidet skal være preget av samarbeid, åpenhet og tillit.

Vi søker deg som

Har juridisk mastergrad eller embetseksamen med godt resultat og erfaring fra arbeid i offentlig forvaltning. Du må være trygg og tydelig, og ha evne til å motivere medarbeiderne. Det forventes at avdelingsdirektøren deltar aktivt i ledergruppen.

Den som tilsettes må ha evne til å tenke strategisk og helhetlig, og være motivert for kontinuerlig endringsarbeid og trives med å arbeide under tidspress. Du må også ha evne til å gjennomføre. Det kreves erfaring fra ledelse, og god formuleringsevne skriftlig og muntlig på norsk og engelsk.

Det er en fordel med kjennskap til kriminalpolitikk og straffesakskjeden for øvrig, og med erfaring fra departementsarbeid og regelverksutvikling.

Som ansatt i Justis- og beredskapsdepartementet, forventer vi at du skal kunne identifisere deg med og etterleve våre verdier som er åpenhet, integritet og arbeidsglede.

Vi tilbyr
  • spennende og utfordrende oppgaver i et tverrfaglig miljø
  • gode forsikrings- og pensjonsordninger, med medlemskap i Statens pensjonskasse
  • egen bedriftshelsetjeneste, treningsmuligheter/bedriftsidrettslag
  • hyggelig kantine

Les mer om å jobbe i JD.

Lønn: 900 000 - 1 050 000

Stillings- og lønnsinnplassering avhenger av erfaring og kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Klarering: Den som tilsettes må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå HEMMELIG.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Etter søknadsfristen vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt ekspedisjonssjef Håvard Bekkelund, tlf Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Se annonsen og søk på stillingen





Om arbeidsgiveren

Justis- og beredskapsdepartementet jobber for rettssikkerhet og trygghet. Vårt ansvarsområde er stort, og våre saksfelt er gjenstand for mye oppmerksomhet. Vi er en spennende arbeidsplass med et krevende samfunnsoppdrag. Oppgavene vi skal løse er viktige for mange menneskers hverdag og for Norge som rettsstat.

Justis- og beredskapsdepartementet ivaretar rollene som faglig sekretariat for politisk ledelse, som etatstyrer og som forvaltningsorgan. For mer informasjon om departementet, se www.regjeringen.no

Avdeling for kriminalitetsforebygging har en sentral rolle i utviklingen av kriminalpolitikken.

Avdelingen skal sikre at departementet har et kunnskapsbasert, helhetlig og langsiktig perspektiv på arbeidet med å forebygge og bekjempe kriminalitet, herunder straffegjennomføringen.

Avdelingen har etatsstyringsansvaret for Kriminalomsorgsdirektoratet og Sekretariatet for konfliktrådene, og bidrar også til styringsdialogen med Poltitidirektoratet, Politiets sikkerhetstjeneste og Riksadvokaten.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Les mer om Justis- og beredskapsdepartementet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Søknadsfristen for sommeren 2024 løp ut 14. januar, men du kan allerede nå melde interesse for summer internship i 2025.
Snarest Oslo
Er du nyutdannet, og har sterkt engasjement for landbruksnæringen? Nå har du mulighet til å være med å utvikle landbruket
28.04.2024 Nordreisa
Er du klar for et interessant år som prosjektingeniør i Ymber-konsernet? Har du nylig fullført, eller nærmer du deg fullført
28.04.2024 Nordreisa
Vi er på jakt etter en kreativ og relasjonsorientert trainee, som vil bruke sin kompetanse og engasjement til det beste
28.04.2024 Nordreisa
Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Vis alle 34.386 ledige stillinger