<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Kulturdepartementet Rådgjevar/Seniorrådgjevar

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillinga

Kulturdepartementet har ledig ei fast stilling som jurist i medie- og kunstavdelinga. Stillinga er plassert i seksjon MK2, som blant anna har ansvar for opphavsrett, kulturell og kreativ næring, film og dataspel. Generelle forvaltningsrettslege spørsmål i departementet høyrer òg inn under seksjonen. Felta er prega av store endringar innan teknologi, marknad og brukaråtferd, og reguleringa av områda blir i stor grad påverka av internasjonalt regel- og avtaleverk.

Arbeidsoppgåver

Hovudoppgåva for stillinga vil vere å utarbeide grunnlag for avgjerder og gje faglege råd til den politiske leiinga i departementet, særleg om opphavsrettslege spørsmål. Dette omfattar både lov- og forskriftsarbeid, mellom anna for å følgje opp internasjonale plikter, og arbeid med enkeltsaker.

I arbeidet vil du måtte halde deg oppdatert om rettsutviklinga i Noreg og i EU/EØS. Stillinga vil kunne innebere deltaking i internasjonalt samarbeid om fagområda.

Kvalifikasjonar

Du må ha:

  • juridisk embetseksamen eller mastergrad i rettsvitskap, med gode resultat
  • svært god skriftleg og munnleg framstillingsevne gode engelskkunnskapar.

Du kan gjerne ha relevant arbeidserfaring, men nyutdanna kan også søkje.

Vi søkjer ein person som:

  • er analytisk, fleksibel og effektiv
  • har evne og vilje til å arbeide både sjølvstendig og saman med andre
  • har evne til å rettleie andre og til å planleggje og sikre framdrift i større arbeid
  • er samfunnsorientert
  • har interesse for fagfelta våre, gjerne også for teknologisk utvikling

Vi vil leggje vekt på at du personleg høver til stillinga.

Du må vere budd på å stille kompetansen din til disposisjon for andre seksjonar og avdelingar i departementet.

Klausul om mogleg karantene og saksforbod ved overgang til ny stilling utanfor staten inngår i arbeidsavtalen.

Vi meiner at mangfald er ein styrke. Vi ønskjer medarbeidarar med ulik kompetanse og livserfaring og ulike fagkombinasjonar og perspektiv for å bidra til at vi kan løyse oppgåvene våre endå betre.

Vi tilbyr

Kulturdepartementet har eit kunnskapsrikt og stimulerande arbeidsmiljø med engasjerte, kompetente og resultatorienterte medarbeidarar. Kvardagen i medie- og kunstavdelinga er prega av høgt arbeidstempo, varierte og utfordrande arbeidsoppgåver og eit hyggjeleg og uformelt arbeidsmiljø. Det er eit godt juridisk fagmiljø i avdelinga og i seksjonen.

Vi held til i hyggjelege lokale midt i Oslo sentrum. Som tilsett hos oss har du fleksibel arbeidstid, høve til trening i arbeidstida, pensjonsordning og rett til å søkje bustadlån gjennom Statens pensjonskasse.

Tittel for stillinga er 1436 rådgjevar eller 1438 seniorrådgjevar. For å bli vurdert som seniorrådgjevar må du mellom anna ha minimum fem års erfaring som er direkte relevant for stillinga.

Løn frå kr 464 000 til kr 563 700 brutto per år (rådgjevar) eller frå kr 532 300 til kr 708 000 brutto per år (seniorrådgjevar). For spesielt kvalifiserte søkjarar kan høgare løn vere aktuelt.

Inkluderande arbeidsliv og mangfald

Dersom det er kvalifiserte søkjarar med nedsett funksjonsevne, hol i cv-en eller innvandrarbakgrunn, skal vi kalle inn minst éin søkjar i kvar av desse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søkjar i desse gruppene, det vil seie å bli positivt særbehandla, må søkjaren oppfylle nokre krav.

Les meir om krava på.

Vi oppmodar søkjarar til å krysse av i jobbportalen dersom dei har nedsett funksjonsevne, hol i cv-en eller innvandrarbakgrunn. Kryssa i jobbsøkjarportalen dannar grunnlaget for ein anonymisert statistikk som alle statlege verksemder skal ha med i årsrapportane sine.

Vi vil leggje til rette for medarbeidarar som har særskilde behov. Aktuelle tiltak kan til dømes vere å skaffe tekniske hjelpemiddel, tilpasse møblar eller endre rutinar, arbeidsoppgåver og arbeidstid.

Offentleg søkjarliste og kontakt

Dei som søkjer, må vere merksame på at opplysningar om dei kan bli offentleggjorde, sjølv om søkjarane ber om ikkje å bli oppførte på den offentlege søkjarlista. Departementet vil svare på krav om unntak frå den offentlege søkjarlista før ho blir offentleggjord.

Vil du vite meir om stillinga, kan du ta kontakt med avdelingsdirektør Torbjørn Backer Hjorthaug, telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon eller seniorrådgjevar Maria Jongers, telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Se annonsen og søk på stillingen





Om arbeidsgiveren

Kulturdepartementet har ansvar for den statlege politikken og forvaltninga på områda kultur, likestilling og diskriminering, opphavsrett, medium, idrett, frivillig verksemd og pengespel og lotteri. Departementet har om lag 150 tilsette, for tida fordelte på fem avdelingar og ei kommunikasjonseining.

Medie- og kunstavdelinga har ansvar for utvikling av den nasjonale politikken innanfor felta ytringsfridom, medium, pengespel, stiftingar, opphavsrett, kulturell og kreativ næring, film, dataspel, musikk, scenekunst og kunstnarpolitikk. Avdelinga forvaltar lover og regelverk innanfor dei nemnde felta, og løyvingar og tilskot til statlege og ikkje-statlege organ og institusjonar på området.

Seksjonen har ansvar for opphavsrett, kulturell og kreativ næring, film og dataspel. Seksjonen har òg ansvar for etatsstyringa av Norsk filminstitutt og eigarstyring av Filmparken AS.

Les mer om Kulturdepartementet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.517 ledige stillinger