<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Samferdselsdepartementet Jurist (førstekonsulent/rådgjevar)

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om seksjonen og stillinga

Vegseksjonen har ansvar for veglova, finansiering, planlegging, bygging, drift og vedlikehald av riksvegane våre. Seksjonen har vidare det overordna ansvaret for etatsstyring av Statens vegvesen og Vegtilsynet. Vegseksjonen har òg ansvar for riksvegferjene og utbyggingsavtalane med Nye Veier AS.

Vegseksjonen består no av 15 medarbeidarar i tillegg til seksjonsleiar.


Arbeidsoppgåver

Vegseksjonen søkjer ein ny medarbeidar som vil arbeide med generell sakshandsaming på eit breitt spekter av seksjonen sine ansvarsområde. Stillinga gir gode utviklingsmoglegheiter og godt innblikk i vegsektoren. Vi søkjer ein jurist som mellom anna vil arbeide med:

  • Politikk- og regelverksutvikling på vegområdet
  • Saker innan veglova, til dømes klagesakshandsaming, fullmaktsarbeid mv.
  • Saker innan plan- og bygningsloven, og særleg innan plandelen i lova.
  • Utgreiingsarbeid, arbeid med regelverksutvikling og anna endringsarbeid nasjonalt og internasjonalt
  • Eige ansvar for alle typar vegsaker i eit fylke
  • Delta i andre oppgåver innan ansvarsområda til seksjonen

Kvalifikasjonar

Du må ha mastergrad i rettsvitskap eller tilsvarande. Det er ønskeleg med erfaring frå ei offentleg verksemd og kjennskap til til dømes lov- og forskriftsarbeid, arbeid med enkeltvedtak eller klagesakshandsaming.

Du er grundig og har god framstillingsevne både skriftleg og munnleg. Du likar å støtte og samarbeide med kollegaer og tilsette i andre verksemder. Du har stor arbeidskapasitet og likar å arbeide med mange ulike sakar til kvar ein tid. Du bør ha interesse for samferdslepolitikk og politiske avgjerdsprosessar. Gode språkkunnskapar er ein føresetnad, både skriftleg og munnleg, på norsk og engelsk.

Vi kan tilby
  • Arbeid med dagsaktuelle sakjer
  • Utfordrande og interessante oppgåver
  • Hyggeleg arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer
  • Moglegheit for trening i arbeidstida
  • Medlemsskap i Statens pensjonskasse

Stillinga blir lønna som førstekonsulent/rådgjevar i spennet 480 000 - 560 000. Nyutdanna kan søkje. Vi krev 2-3 års relevant erfaring for innplassering som rådgjevar.


Generell informasjon

Du kan få nærare informasjon om stillinga ved å kontakte avdelingsdirektør Hans Einar Nerhus på tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Samferdselsdepartementet deltek i regjeringa si inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknader frå deg som har nedsett funksjonsevne eller hol i CV-en, men som elles fyller kvalifikasjonskrava til stillinga. Vi gjer merksam på at opplysningar om nedsett funksjonsevne eller hol i CV-en kan bli brukt til statistikkføremål.

I samsvar med offentleglova §25 kan det gjerast unntak for opplysningar om søkjar frå offentleg søkjarliste, dersom søkjaren sjølv oppmodar om det. Den som ønskjer å reservere seg mot å stå på offentleg søkjarliste, må grunngje dette. Ved eventuelt avslag, vil søkjar bli kontakta før offentleggjering og få tilbod om å trekkje søknaden.





Om arbeidsgiveren

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for:

  • Post- og televirksomheten
  • Luftfarts-, veg- og jernbanesektoren
  • Riksvegferjene

Arbeidsområdet til departementet omfatter langtidsplanlegging, utredning og analyse samt lov- og forskriftsarbeid og budsjettsaker innenfor disse sektorene.

Departementet har etatsstyring av Statens vegvesen, Jernbaneverket, Luftfartstilsynet, Jernbanetilsynet, Post- og teletilsynet, samt Statens havarikommisjon for transport.

Videre forvalter departementet statens eierinteresser i Avinor AS, Posten Norge AS, NSB AS og Baneservice AS.

Samferdselsdepartementets oppgaver:

  • Politikkutforming:
    Forberedelse av saker som skal legges fram for Stortinget, blant annet statsbudsjettet med revisjoner, forslag om lover og lovendringer, planer for samferdselssektoren og saker som gjelder organisering og tilknytningsform for de virksomhetene som er underlagt departementet.
  • Etats- og virksomhetsstyring:
    Iverksetting av retningslinjer og krav som Stortinget fastsetter for de forvaltningsorganer og selskaper som departementet har ansvar for. For forvaltningsorganene består styringen i oppfølging og kontroll av at bevilgninger nyttes etter forutsetningene, at lov- og regelverk følges og at forvaltningsorganene har en organisasjon som er tilpasset oppgavene. Departementet har ansvaret for å forvalte statens eierskap av selskapene på en måte som ivaretar både bedriftsøkonomiske og samfunnsmessige hensyn.
  • Forvaltning:
    Behandling av saker etter gjeldende lov- og regelverk innenfor departementets ansvarsområde eller for statsforvaltningen allment. I tillegg behandles forespørsler fra enkeltpersoner og institusjoner, saker som er sendt ut for kommentarer fra andre departementer mv.

Samferdselsdepartementet ledes av samferdselsministeren. Den øvrige politiske ledelsen består av tre statssekretærer og en politisk rådgiver. Departementsråden er departementets administrative leder.

Samferdseldepartementet har fem avdelinger:

  • Plan-, økonomi og administrasjonsavdelingen
  • Luft-, post- og teleavdelingen
  • Veg- og baneavdelingen
  • Transportavdelingen
  • Kommunikasjonsavdelingen

Antall ansatte

Vi er omtrentlig 140 ansatte.

Les mer om Samferdselsdepartementet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • APR 02
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
1 ledig stilling

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.101 ledige stillinger