<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Den norske kirke, Nidaros bispedømme Sokneprest i Namdal prosti med Fosnes og Otterøy som tjenestested

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Org. nr: - Stillingsident: Logg inn for å se kontaktinformasjon03 Presentasjon av stillingen:

Soknepresten i Fosnes og Otterøy går av med pensjon, etter mange års tjeneste i menighetene, og vi søker etter hennes etterfølger. Vi ønsker en engasjert og trygg person til å videreføre prestetjenesten i disse soknene.

Fosnes sokn og Otterøy sokn ligger i Namsos kommune. Kommunen har drøye 15 000 innbyggere. Det bor i underkant av 1 400 mennesker i de to soknene. Fosnes sokn består av øyene Jøa og Elvalandet, og fastlandskretsene Lund og Salsnes. Otterøy sokn er sammenfallende med Otterøya; Trøndelags 3. største øy. Fra Otterøya er det bruforbindelse til fastlandet; fra Jøa er det en kort ferjetur til Elvalandet, der det er bruforbindelse videre til fastlandet.

I Namsos er det sykehus, og Nord universitet har et studiested i byen, med mulighet til å studere farmasi, sykepleie og vernepleie. Namsos har også kulturhus med bibliotek, konsertsal og kunstmuseum, og et godt kinotilbud. I Namsos er det en stor svømmehall og et aktivt idrettsmiljø i tilknytning til flere idrettsanlegg. For den friluftsinteresserte, er det et vell av muligheter i hele kommunen. På Jøa ligger også det nye flerbrukshuset "Fyret" med svømmehall og bibliotek.
Namsos har en kortbaneflyplass med daglige avganger til Rørvik og Trondheim. Det går også daglige avganger med hurtigbåt fra Namsos til Jøa og Rørvik.
Dun kirke på Jøa er bygget i 1949. Otterøy kirke ble bygget i 1858. I Fosnes sokn er det ytterligere to kirker; én på Salsnes bygget i 1953 og én på Lund bygget i 1658. Fosnes og Otterøy er et naturskjønt kystområde i Trøndelag. Det drives mye jordbruk, men mange er også sysselsatt i oppdrettsnæringen, eller innenfor offentlig sektor. Flere har sin arbeidsplass i Namsos og pendler inn til byen. Jøa og Otterøya har hver sin skole med elever fra 1. -- 10. trinn. Jøa og Otterøya har også hver sin barnehage. På Salsnes er det også en liten familiebarnehage. Olav Duun videregående skole ligger i Namsos.

Soknene tilhører Midtre Namdal kirkelige fellesråd som har sitt hovedkontor i Namsos, der kirkeverge og store deler av staben har sine kontorarbeidsplasser. Foruten soknepresten består staben i Fosnes av kateket/kontoransatt, organist og kirketjener/kirkegårdsarbeider/klokker, mens den i Otterøy består av kateket, diakon, kirketjener/kirkegårdsarbeider, organist og kontoransatt. Samme person er organist i begge menigheter. Det samme er tilfelle med kateket. Diakonstillingen deles med flere menigheter. Fosnes har et kirkekontor på Jøa, uten faste åpningstider, men kateket/kontoransatt har sin kontorarbeidsplass ved dette kontoret.

I Dun kirke på Jøa er det vanligvis gudstjeneste hver tredje søndag. I Otterøy kirke pleier det å være gudstjeneste omtrent annenhver søndag. I Salen kapell og i Lund kirke holdes det vanligvis 4 -- 5 årlige gudstjenester. Det er et levende kulturliv i begge sokn, og ved enkelte gudstjenester og andre arrangementer, samarbeides det med kor og korps. På Jøa er det et sykehjem der presten har regelmessige andakter. Trosopplæringsarbeidet handler i stor grad om enkelttiltak for barn, men på Jøa samles både en ungdomsklubb og «Sprell levende» regelmessig. Menighetsrådene ønsker at arbeidet blant barn og unge skal utvikles videre.

Tjenesteområdet er Namdal prosti der vi ønsker å fremme en tilpasset prestetjeneste hvor lokale og personlige forhold skal få være med å forme arbeidsdagen, slik at hver medarbeider får mulighet til å utvikle sine sterke sider og visjoner. Det er utenom prosten 13 faste prestestillinger i prostiet. Her er store muligheter for å forme og utvikle egne prosjekter og ideer.

Hvis ønskelig kan det sannsynligvis stillings bolig til disposisjon på Otterøy.

Arbeidsoppgaver

Soknepresten må regne med å gjøre alle oppgaver i henhold til tjenesteordning for menighetsprester.

Soknepresten får sete i Fosnes menighetsråd og i Otterøy menighetsråd.

Soknepresten er i samarbeid med kateket ansvarlig for konfirmantarbeidet, og medvirker i menighetenes øvrige barne -- og ungdomsarbeid. Tjenesten er regulert gjennom arbeidsplaner og samarbeid med andre prester i prostiet.

Soknepresten inngår i en ordning med fordeling av tjenesteuker.

Kvalifikasjoner

Søkere må fylle vilkårene i henhold til Kvalifikasjonskrav for tilsetting som menighetsprest, jfr § 2 i Forskrifter om tilsetting av menighetsprester og § 3 i Tjenesteordning for menighetsprester.
Ved tilsetting blir det tatt forbehold om at den som tilsettes kan fremlegge tilfredsstillende politiattest.

Personlige egenskaper

Folkekirken står sterkt i Namdal og det søkes etter en prest

  • som liker å holde gudstjenester og kirkelige handlinger
  • som ønsker å inkludere alle typer mennesker i menighetenes fellesskap
  • som klarer å jobbe selvstendig og som samarbeider godt med stab og frivillige medarbeidere
  • som bidrar til fornyelse i gudstjenesteliv og øvrig menighetsliv ved å jobbe kreativt sammen med ansatte og frivillige

Vi tilbyr

Stillingen er plassert i kode 1555 Sokneprest
Medlemskap i Statens pensjonskasse Bispedømmet har godt utbygde personaltiltak, herunder arbeidsveiledning og kollegastøtteordning. Bispedømmet ønsker en balansert alders- og kjønnssammensetning, samt legge forholdene til rette for mennesker med redusert funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Tom Elvebakk, personalsjef, Logg inn for å se kontaktinformasjon, Logg inn for å se kontaktinformasjon
Frode Askekjær, prost, Logg inn for å se kontaktinformasjon, Logg inn for å se kontaktinformasjon

Arbeidssted

Håkon den Godes gate 30
7800 Levanger

Søk på stillingen:

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Den norske kirke

Referansenr.:Logg inn for å se kontaktinformasjon03 Stillingsprosent: 100% Fast Søknadsfrist: 29.04.2021





Om arbeidsgiveren

Prostesetet ligger på Fannrem i Orkdal, ca. 40 km fra Trondheim. Prostiet strekker seg geografisk fra øyene utenfor Frøya til Trollheimen. Det er sykehus i Orkdal og fem videregående skoler i prostiet. Skaun kommune har ca. 8000 innbyggere. Kommunen ligger nært både Trondheim og Orkanger og er i sterk vekst. Det er et aktivt kulturliv med blant annet stor oppslutning om kulturskolen, kor, korps og idrettslag. Nær tilknytning til skog og mark gir rike muligheter til friluftsliv.

Prostiet har 19 sokn med åtte fellesråd. I tillegg til prosten er det 12 sokneprester. Det er tre diakoner, en kateket og syv menighetspedagoger i ulike stillingsstørrelser i prostiet.Prestene i Orkdal prosti samles regelmessig til faglige og sosiale samlinger.

Det er felles kirkekontor i den gamle prestegården like ved rådhuset i Skaun der prestene har kontorfellesskap med kirkeverge, organist, kontorsekretær og menighetspedagog.

Les mer om Den norske kirke, Nidaros bispedømme

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Student
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter

Se flere annonser

Vi opplever stor pågang etter våre rådgivingstjenester – og skal styrke vårt lag med en: Seniorrådgiver/Fagspesialist kvalitetssikring legemiddelindustrien Vi er landets
21.05.2024 Flere steder
Har du bakgrunn med teknisk fagskole eller er utdannet ingeniør med et par års arbeidserfaring? Vi er på utkikk etter deg
28.04.2024 Skien
Vi er på utkikk etter ny driftsleder til vår nye kontrakt 1501 Søre Sunnmøre. Kan det være deg? Driftskontrakt 1501
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold? Vi søker deg som vil være med på å holde god standard på
01.05.2024 Lindesnes
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Vil du jobbe med å skape energieffektive og bærekraftige bygg? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og drifte
12.05.2024 Tromsø
Vil du være med på reisen mot en mer bærekraftig byggenæring? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og
05.05.2024 Haugesund
Vis alle 34.933 ledige stillinger

Fakta om Den norske kirke, Nidaros bispedømme