<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Energy Efficiency Manager, Hydro REIN Hydro

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

As part of our new strategic direction to diversify and explore new growth opportunities, Hydro has established the company Hydro REIN. This is one of the key positions we are now recruiting for in the new company.

Hydro REIN offers renewable energy solutions for cleaner and more sustainable industries. Our goal is to help our industrial clients take part in the energy transition. We facilitate access to affordable renewable power, which we will source from our own portfolio of hydro, solar and wind projects in Brazil and the Nordics. We also provide industrial scale energy solutions to improve energy efficiency, reduce emissions and cut costs inside the fence
 

We are now hiring an Energy Efficiency Manager who will be responsible to analyze and evaluate internal and external sites to develop an effective plan on how to reduce consumption and optimize use of energy.
 

Area of Responsibility
The right person will be given a large degree of freedom to coordinate and facilitate activities related to energy reduction leading to the goal of reduced carbon footprint and energy cost. 
The job requires close work with site engineers and management to reach best results. Initial work is carried out by a plant study leading to an abatement curve were different type of energy reducing options will be laid out according to potential savings. Next step is to implement efficiency measures and benchmark. Record best practice and prepare necessary energy audits that will lead to certification of site to be compliant towards EU or US standards. 

The Energy Efficiency Manager’s job responsibilities include:

 • Create awareness and change management focus
 • Primary point of contact for all energy reduction activity, project lead
 • Develop tools to analyze and evaluate site potential for energy reduction
 • Create routines and improve ways to efficiently run multi-site energy efficiency operations
 • Manage and follow up site efficiency projects and ensure finance and adequate returns
 • Lead supplier discussions and tenders for energy reduction tools, systems etc.
 • Support in development of suitable IT technology (Automated Meter reading)
 • Preparing handover of the projects to operational level


Qualifications 

 • A minimum of 5 years’ experience in a manufacturing environment preferably working with energy reduction/efficiency 
 • An engineer’s degree is preferred but a combination of experience and education will be considered
 • Able to work cohesively in a team environment
 • Extensive experience with energy reduction and HSE work
 • Experience in project lead 
 • Exceptional fluency in English is required
 • Highly motivated, structured, result oriented and a good communicator
 • Good knowledge of software packages (e.g. SAP, MS Office, SharePoint)
 • Extensive travelling is expected


What we offer
This is a unique opportunity to be part of an industrial start-up with global ambitions in the fast-growing renewables business. You will join a hard-working and fun-loving team, triggered by doing their best in an international and dynamic work environment. You’ll have room to shape your own role and really make your mark on our way forward. 

Founded on Hydro’s more than 100 years of energy experience, our business model is based on agility and the ability to provide the right solutions and services at the right cost. 

We are Hydro REIN. We make renewable energy work for you. 

Additional Information
This role reports to Head of Energy Solutions in Hydro REIN.

Please enclose all relevant transcripts with your application (academic records/diplomas, certificates etc.). Only applications received through our online system will be considered, not via email.

As part of our recruitment process, we use Semac for background check.
 

Apply before: 28.04.2021


If you have any questions, please contact: 

Hiring manager
Nicholas Martin
Email: Nicholas.R.Martin@hydro.com
Phone: (Norway +47) 91535740 


Recruiter
Birgitta Sanden
Email:Birgitta.Sanden@hydro.com
Phone:(Norway +47) 97031556

Les mer om stillingen, fakta og søknadsprosess

Se flere annonser

Synes du offentlig sektor er spennende og ønsker å jobbe i prosjekter med stor samfunnsnytte?Som prosjektleder i CGI kan du
02.03.2021 Oslo
Syrtveit Fiskeanlegg er lokalisert ved Syrtveitsfossen i Otra i Evje og Hornnes kommune. Fiskeanlegget ble bygd av Otteraaens Brugseierforening i 1992 for å oppfylle utsettingspålegg gitt i
12.05.2021 Evje og Hornnes
Vi søker etter Kraftverkstekniker/ Energioperatør Det er nå ledig stilling som Kraftverkstekniker/ Energioperatør i Agder Energi Vannkraft AS, Kraftverksområde Nord.
12.05.2021 Valle
Vil du jobbe for lønnsom vekst i en fornybar fremtid? Entelios Nordic er et ledende nordisk energiselskap, og den største
12.05.2021 Bærum
Du jobber som testleder, har erfaring fra store komplekse IT-prosjekter og sertifiseringer innen testledelse. Du er engasjert i faget og
12.05.2021 Oslo
CGI er et av verdens største IT-konsulentselskaper med tilstedeværelse i 40 land. Som leverandør av ende-til-ende-løsninger har vi inngående kjennskap
12.05.2021 Oslo
CGI Norge er i vekst og vi i Card ønsker derfor å forsterke vårt team! Vi søker derfor etter junior Java-programvareutviklere,
12.05.2021 Oslo
CGI Norge er i vekst og vi i Card ønsker derfor å forsterke vårt team! Vi søker derfor etter en erfaren
12.05.2021 Oslo
Vis alle 31.445 ledige stillinger

Bli kjent med Hydro!

Vi er et globalt selskap som består av ambisiøse og dyktige medarbeidere som utfordrer og belønner hverandre. Som vår kollega får du muligheter til og ansvar for å utvikle dine ferdigheter. Vi setter klare forventninger som oppmuntrer til kontinuerlig prestasjonsforbedring, innovasjon og en sterk konkurranseevne.     

I Hydro ser vi etter personer som er ivrige etter å lære og arbeide sammen for å nå felles mål. Det er viktig for oss at nyansatte følger Hydros etiske retningslinjer og etterlever våre kjerneverdier som er Omtanke, Mot og Samarbeid. Hvis du velger å arbeide hos oss, kommer vi til å gjøre vårt beste for å oppfylle dine behov. Er du klar for utfordringen?

Hvem vi er

Med virksomhet over hele verden dekker vi hele verdikjeden for aluminium. Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs, i alt fra å utvinne råmaterialer til å utvikle bærekraftige aluminiumløsninger for fremtiden.

Vi er et fullt integrert aluminiumselskap med 35 000 ansatte i 40 land på alle kontinenter. Vi er til stede i alle markedssegmenter for aluminium, med salgs- og handelsaktiviteter i hele verdikjeden, der vi betjener flere enn 30 000 kunder.

Vårt mål er å skape et mer bærekraftig samfunn ved å utvikle naturressurser til produkter og løsninger på innovative og effektive måter.

Bli kjent med livet i Hydro, og skap din karriere med oss. 
Vår viktigste ressurs er vår samlede hjernekraft. Den beste løsningen for å skape innovasjon og utvikle smarte aluminiumløsninger for fremtiden, er å la eksperter møtes og arbeide sammen. Vårt mål er at vi skal bringe frem det beste i hverandre og skape varige verdier gjennom samarbeid og partnerskap. 

Vi er globale, men finnes sannsynligvis nær deg 
Hydro er et stort industriselskap. Vi tilbyr et bredt spekter av stillinger på våre mange anlegg og produksjonsenheter i Nord- og Sør-Amerika, Asia og Europa. Du kan også skape deg en karriere innen IT, forretningsutvikling, salg, regnskap, økonomi, juss, HR, markedsføring og kommunikasjon på våre salgskontorer og vårt hovedkontor i Oslo. I Hydro blir du en del av en større historie. En historie formet av deg. 

Som en av oss får du mulighet til å arbeide med et sterkt team av dyktige kolleger, som alltid samarbeider for å utfylle, støtte og utvikle hverandre. Vi tilbyr utviklingsmuligheter, konkurransedyktige lønninger, helsetjenester og velferdspakker.  

Vi er en løsningsorientert organisasjon som setter kunden først, og verdsetter høyt at folk har evne til å utvikle seg, endre seg, tilpasse seg og levere. 

En historie om kreativitet, velstand og respekt 
Innovativ og bærekraftig bearbeiding av naturressurser er kjernen i Hydro. Det hele begynte i 1905 med den første vellykkede bruken av vannkraft til å trekke ut nitrogen fra luften. Produksjon av mineralsk gjødsel ville sikre nok mat for den voksende befolkningen. I dag utvinner og foredler vi våre egne råmaterialer, produserer vår egen fornybare energi, produserer primæraluminium basert på vår egen teknologi og utvikler avanserte og bærekraftige aluminiumløsninger. Vi gjenvinner også mer og mer for å bringe så mye som mulig av det uendelig gjenvinnbare metallet aluminium tilbake i kretsløpet.  

Vår historie har alltid handlet om å produsere nyttige produkter som verden trenger, om menneskelig kreativitet og driftighet for å temme det som naturen har å tilby, om evnen til å se muligheter og forstå begrensninger. Vår historie er preget av en vital kraft av mennesker som bryr seg om hverandre og verden rundt dem. 

Den viktige balansen mellom arbeid og fritid 
Vi kompromisser aldri med sikkerheten til våre ansatte. Vi mener også at det er svært viktig å ha et godt liv utenom arbeidet. For å gjøre det mulig å kombinere en vellykket karriere med en sunn livsstil tilbyr vi en rekke fordeler for våre ansatte. Det gjør vi f.eks. ved å gi mulighet til fleksible arbeidsmåter. Dessuten tilbyr vi flere rekreasjonsmuligheter og sosiale aktiviteter for at våre medarbeidere skal føle seg energiske, inspirerte og tilfredse. 

Hvorfor Hydro?

Med oss er du en del av en større historie. En historie formet av deg. Hvis du søker internasjonale muligheter og profesjonell utvikling og ønsker å være en del av et vennlig og inkluderende team, bør du vurdere å søke på en stilling hos oss.

Hydro er et selskap med global rekkevidde – og lokal tilstedeværelse. Vi er involvert i aktiviteter i mer enn 40 land, på alle kontinenter. Det gjør at vi kan tilby deg mange spennende muligheter og karriereveier innenfor de ulike forretningsområdene, fagfeltene og lokasjonene. Som en del av vårt verdifulle, globale Hydro-nettverk kan du opprettholde en kontinuerlig læringskurve. 

Globale muligheter 
Det finnes få selskaper som kan sammenlignes med Hydro, selv i en internasjonal kontekst. Vi arbeider i hele verdikjeden for aluminium, fremtidens metall. Som en del av vårt team får du spennende muligheter til læring og utvikling. Hvis du er interessert i førstehåndskunnskap om hvordan det er å arbeide i et stort, vellykket selskap med en stolt historie og en lovende fremtid, bør du vurdere å bli en del av Hydro-familien! 

En karriere i Hydro er en spennende mulighet for deg til å arbeide i utlandet i kortere eller lengre perioder. Vi har en betydelig internasjonal tilstedeværelse i mer enn 40 land rundt om i verden, og vi er alltid på jakt etter folk med en global innstilling og evne til å utveksle ideer over landegrensene. 

Vi er med andre ord avhengige av å ha medarbeidere med ulike bakgrunner, kompetanser og tenkemåter for å kunne forme vår historie som et innovativt og bærekraftig selskap.

Les mer om Hydro

Stillingsbeskrivelse

As part of our new strategic direction to diversify and explore new growth opportunities, Hydro has established the company Hydro REIN. This is one of the key positions we are now recruiting for in the new company.

Hydro REIN offers renewable energy solutions for cleaner and more sustainable industries. Our goal is to help our industrial clients take part in the energy transition. We facilitate access to affordable renewable power, which we will source from our own portfolio of hydro, solar and wind projects in Brazil and the Nordics. We also provide industrial scale energy solutions to improve energy efficiency, reduce emissions and cut costs inside the fence
 

We are now hiring an Energy Efficiency Manager who will be responsible to analyze and evaluate internal and external sites to develop an effective plan on how to reduce consumption and optimize use of energy.
 

Area of Responsibility
The right person will be given a large degree of freedom to coordinate and facilitate activities related to energy reduction leading to the goal of reduced carbon footprint and energy cost. 
The job requires close work with site engineers and management to reach best results. Initial work is carried out by a plant study leading to an abatement curve were different type of energy reducing options will be laid out according to potential savings. Next step is to implement efficiency measures and benchmark. Record best practice and prepare necessary energy audits that will lead to certification of site to be compliant towards EU or US standards. 

The Energy Efficiency Manager’s job responsibilities include:

 • Create awareness and change management focus
 • Primary point of contact for all energy reduction activity, project lead
 • Develop tools to analyze and evaluate site potential for energy reduction
 • Create routines and improve ways to efficiently run multi-site energy efficiency operations
 • Manage and follow up site efficiency projects and ensure finance and adequate returns
 • Lead supplier discussions and tenders for energy reduction tools, systems etc.
 • Support in development of suitable IT technology (Automated Meter reading)
 • Preparing handover of the projects to operational level


Qualifications 

 • A minimum of 5 years’ experience in a manufacturing environment preferably working with energy reduction/efficiency 
 • An engineer’s degree is preferred but a combination of experience and education will be considered
 • Able to work cohesively in a team environment
 • Extensive experience with energy reduction and HSE work
 • Experience in project lead 
 • Exceptional fluency in English is required
 • Highly motivated, structured, result oriented and a good communicator
 • Good knowledge of software packages (e.g. SAP, MS Office, SharePoint)
 • Extensive travelling is expected


What we offer
This is a unique opportunity to be part of an industrial start-up with global ambitions in the fast-growing renewables business. You will join a hard-working and fun-loving team, triggered by doing their best in an international and dynamic work environment. You’ll have room to shape your own role and really make your mark on our way forward. 

Founded on Hydro’s more than 100 years of energy experience, our business model is based on agility and the ability to provide the right solutions and services at the right cost. 

We are Hydro REIN. We make renewable energy work for you. 

Additional Information
This role reports to Head of Energy Solutions in Hydro REIN.

Please enclose all relevant transcripts with your application (academic records/diplomas, certificates etc.). Only applications received through our online system will be considered, not via email.

As part of our recruitment process, we use Semac for background check.
 

Apply before: 28.04.2021


If you have any questions, please contact: 

Hiring manager
Nicholas Martin
Email: Nicholas.R.Martin@hydro.com
Phone: (Norway +47) 91535740 


Recruiter
Birgitta Sanden
Email:Birgitta.Sanden@hydro.com
Phone:(Norway +47) 97031556

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • MAI 16
  2021
  8 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 20
  2021
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Flere muligheter
25 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
Lærlinger
 • Antall lærlinger: 80 (flere)

Fakta om Hydro