<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Retts- og påtaleavdelingen, Kripos Politiadvokat

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Org. nr: - Stillingsident: Logg inn for å se kontaktinformasjon46 Presentasjon av stillingen:

Kripos bygger kapasitet og kompetanse til å møte et mer digitalisert kriminalitets- og trusselbilde, med mål om å bli et nasjonalt kunnskaps- og kompetansesenter innen teknologirelaterte politioppgaver. I forbindelse med satsningen er det en ledig stilling som politiadvokat.

Kripos’ politiadvokater er organisatorisk samlet i påtaleseksjonen ved retts- og påtaleavdelingen, men er stedsplassert i Kripos’ fagavdelinger og arbeider som en integrert del av disse. Den aktuelle stillingen er for tiden stedsplassert ved seksjon for datakriminalitet (DKE) ved nasjonalt cyberkrimsenter (NC3).

DKE har blant annet ansvar for etterforskning av avansert datakriminalitet; saker der teknologi spiller en stor rolle. Seksjonen består av politiansatte og jurister som er spesialiserte innen etterretning og etterforskning av datakriminalitet. Som politiadvokat ved DKE vil du være en del av en organisasjon som jobber langt fremme i den teknologiske utviklingen. Du vil få mulighet til å delta i ulike fora og arbeidsgrupper, både nasjonalt og internasjonalt. NC3 samarbeider regelmessig med Europol og Interpol, og det må påregnes deltakelse i interne og eksterne prosjekter. I den sammenheng kan det bli noe reisevirksomhet, og du må beherske engelsk som arbeidsspråk.

Du må også påregne arbeidsoppgaver innenfor andre deler av Kripos' ansvarsområder. Retts- og påtaleavdelingen er Kripos' kontaktpunkt for rettslige spørsmål og samler alle påtalejuristene og personvernrådgiverne i Kripos. Avdelingen bidrar til at Kripos' virksomhet er underlagt løpende legalitets- og kvalitetskontroll. Avdelingen har ansvar for Kripos' straffesaksbehandling, inkludert det sentrale straffesakskontoret. Påtaleseksjonen har ansvar for etterforskning og iretteføring av Kripos' egne straffesaker og yter bistand til politidistriktene. Seksjonen gir juridisk rådgivning internt og eksternt, og bidrar til oppgaveløsning på tvers av avdelingsstrukturen. Du må derfor være fleksibel med hensyn til arbeidsoppgaver og organisering.

Kripos søker en motivert og ansvarsbevisst jurist som har evne til og interesse for å sette seg inn i fagfeltet datakriminalitet. Du bør ha lang og relevant erfaring fra påtalemyndigheten og med etterforskning av alvorlige straffesaker. Vi ønsker samtidig en bred tverrfaglighet. Kunnskap og erfaring fra andre fagfelt som kan bidra til bekjempelse av datakriminalitet er derfor også av interesse. Oppgaveløsning vil inngå som del av intervjuet for å belyse din forståelse og interesse for fagfeltet og dine øvrige kvalifikasjoner.

Du må ha gode samarbeidsevner og evne til å jobbe strukturert og selvstendig over tid. Du må ha god rolleforståelse og motivasjon for personlig utvikling. Personlig egnethet, gode faglige resultater og god sammensetning av ønskede kvalifikasjoner vil bli vektlagt spesielt.

Søknader uten vitnemål og attester vil ikke bli behandlet.

Arbeidsoppgaver

  • lede etterforskninger, utøve påtalemyndighet og iretteføre straffesaker
  • yte juridisk rådgivning internt og eksternt
  • delta i forvaltning og utvikling av metoder og fag
  • delta i den løpende legalitets- og kvalitetskontrollen ved seksjonen og ved Kripos for øvrig
  • utføre utredningsarbeid innen strafferett, straffeprosess og tilgrensende rettsområder
  • drive kompetanseoverføring innen fagfelt Kripos har ansvar for
  • bistå med avtaleforvaltning, regeltolkning og myndighetskontakt
  • delta i Kripos' interne prosjekter og arbeidsgrupper, samt eksterne prosjekter og arbeidsgrupper Kripos avgir personell til

Kvalifikasjoner

  • juridisk embetseksamen / master i rettsvitenskap
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Ønskede kvalifikasjoner

  • lang og relevant erfaring fra etterforskningsledelse, påtalearbeid og iretteføring av alvorlige straffesaker, særlig datakriminalitet
  • erfaring fra internasjonalt samarbeid
  • teknologisk kunnskap og forståelse
  • erfaring med og interesse for skjulte etterforskningsmetoder, både lovfestede og ulovfestede
  • relevant erfaring fra utredningsarbeid innen strafferett, straffeprosess og tilgrensende rettsområder
  • erfaring fra undervisning/foredragsvirksomhet

Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41. Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres for Hemmelig

Personlige egenskaper

  • ansvarsbevisst, selvstendig og strukturert
  • resultatorientert, med god gjennomføringsevne
  • gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

Vi tilbyr

  • en utfordrende og spennende arbeidsplass for deg som vil være med på å forme fremtidens politi.
  • stillingen lønnes som politiadvokat/politiadvokat 2 (SKO 1245/1543), fra kr 708 000--817 000 (ltr. 75-80) brutto pr. år. Innplassering skjer etter en vurdering av kvalifikasjoner og dokumentert kompetanse. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger (se https://www.spk.no/ for mer info)
  • et hyggelig arbeidsmiljø med store utviklingsmuligheter og varierte arbeidsoppgaver
  • fleksibel arbeidstid med mulighet for trening i arbeidstiden

Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Les mer på https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling.

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Kontaktinformasjon

Anne Cecilie Dessarud, Seksjonsleder, Logg inn for å se kontaktinformasjon
Erik Moestue, Politiadvokat 2, Logg inn for å se kontaktinformasjon

Arbeidssted

Nils Hansens vei 25
0667 Oslo

Søk på stillingen:

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Kripos

Referansenr.:Logg inn for å se kontaktinformasjon46 Stillingsprosent: 100% Fast stilling Søknadsfrist: 14.05.2021





Om arbeidsgiveren

Kripos er politiets nasjonale kompetansesenter i kampen mot organisert og annen alvorlig kriminalitet. Vi yter bistand til politidistriktene og har spisskompetanse blant annet innen taktisk etterforskning, kriminalteknikk, elektroniske spor, særskilte etterforskningsmetoder, kriminaletterretning og -analyse. Vi er dessuten behandlingsansvarlig for politiets sentrale registre og nasjonalt kontaktpunkt for internasjonalt politisamarbeid. Det nasjonale kriminaltekniske laboratoriet ligger også ved Kripos.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile befolkningen. Det er derfor et mål å ha en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere flere personer med innvandrerbakgrunn. Det er en forutsetning at den som tilsettes, har plettfri vandel. Uttømmende politiattest kan bli innhentet.

Etter søknadsfristens utløp utarbeides en offentlig søkerliste med søkerens navn og alder samt stillings-/yrkestittel og bosteds-/arbeidskommune. Søkeren kan anmode om ikke å bli oppført på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke tas til følge, kan opplysninger om søkeren likevel bli offentliggjort. Søkeren vil i så fall bli varslet.

Les mer om Retts- og påtaleavdelingen, Kripos

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jurist med kompetanse innen IPR og miljø- og bærekraftstrategi
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.086 ledige stillinger

Fakta om Retts- og påtaleavdelingen, Kripos