<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Universitetet i Stavanger Førsteamanuensis/ universitetslektor i flerkameraproduksjon

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som førsteamanuensis/universitetslektor i flerkameraproduksjon ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Institutt for medie- og samfunnsfag. 

Fagområde for stillingen er flerkameraproduksjon/fjernsynsproduksjon.

Vi søker primært etter førsteamanuensis. Den som ansettes skal hovedsakelig undervise og veilede studenter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innenfor fagområdet, forske og formidle forskningsresultat/kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor relevante fagområder ved instituttet. Universitetslektor vil hovedsakelig undervise og veilede studenter på bachelornivå.

Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og kunstnerisk/faglig utviklingsarbeid, samt utvikling av samarbeid med arbeidslivet inngår i stillingen.

Stillingen er tilknyttet mediefagmiljøet ved Institutt for medie- og samfunnsfag. Undervisningen vil hovedsakelig være på bachelor i fjernsyn- og multimedieproduksjon, men det vil være naturlig også å bidra på master i dokumentarproduksjon og på samarbeidsprosjekt med bachelor i journalistikk. Du kan lese mer om bachelorutdanningen .

for førsteamanuensis/universitetslektor ved UiS gir en nærmere beskrivelse av aktuelle arbeidsoppgaver.


Kvalifikasjoner

Vi søker primært etter førsteamanuensis med kunstfaglig kompetanse på doktorgradsnivå innenfor flerkameraproduksjon. Vi legger særlig vekt på at duhar praktisk og teknisk kunnskap innen ulike fagfunksjoner som kamera, kamerakontroll, lys, bildemix og script. 

Stillingen innebærer organisering av interne produksjoner, samt samarbeid med andre aktører i forbindelse med større og eksterne prosjekter. Du vil derfor stille særlig sterkt om du har produsenterfaring og evnen til å se helheten i en stor produksjon.

Følgende legges viderevekt på:

  • Inngående praktisk og teoretisk kunnskap om teknisk infrastruktur og utstyr i moderne flerkameraproduksjon. Kompetansen må være av en slik art at den som ansettes kan undervise studenter i praktisk bruk av utstyr og verktøy i fjernsynsproduksjon.
  • Kunnskap om arbeidsmetoder og arbeidsoppgaver for forskjellige fagfunksjoner i flerkameraproduksjon.
  • Kunnskap og forståelse for historiefortelling og formidling av innhold i audiovisuelle media.
  • Visuell kompetanse: lyssetting, komposisjon, etc.
  • Undervisningserfaring innenfor fagområde for stillingen.
  • Kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor temaer som er relevante for stillingen.

Du må kunne dokumentere et aktivt og pågående kunstnerisk utviklingsarbeid og ha potensial for fremtidig kunstnerisk virke på høyt nivå innenfor fagområdet.

Det forventes at du har en reflektert og bevisst holdning til din undervisnings- og veiledningsvirksomhet. Du må kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning og grunnleggende ferdigheter innenfor planlegging, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Dersom du ikke tilfredsstiller kompetansekravet, må du gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.

Norsk er hovedspråket ved UiS. Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk. Det forventes at du kan undervise og veilede på norsk (minimum på nivå B2), eller et annet skandinavisk språk, innen en periode på tre år fra tiltredelse. Om nødvendig vil du få tilbud om norskkurs betalt av universitetet.  

Universitetslektor
Dersom det ikke melder seg søkere som er aktuelle for ansettelse som førsteamanuensis, kan det bli aktuelt å tilby ansettelse som universitetslektor. For ansettelse som universitetslektor kreves:

  • høyere grads eksamen innenfor fagområdet og relevante forskningskvalifikasjoner ut over mastergrads- eller hovedsfagsnivå og/eller relevant praksis som flerkameraprodusent
  • pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning. Dersom du ikke tilfredsstiller kompetansekravet må du gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.
Videre legges det vekt på at du har
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningsmål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • formidlet forsknings-/kunstnerisk utviklingsarbeid i anerkjente norske og internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid og publisering
  • evne til å initiere, skaffe ekstern finansiering til, drive og gjennomføre forsknings- og utviklingsprosjekter
  • erfaring fra samarbeid med arbeidsliv
  • bidratt til at ny kunnskap blir tatt i bruk i samfunnet og at du kan vise til resultater fra nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid
  • evne til å bygge og ivareta faglige nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å bidra til utvikling av faglig og tverrfaglig samarbeid ved universitetet
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr
  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  •  - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • , førsteamanuensis/universitetslektor oppfordres til videre kvalifisering med sikte på opprykk til professor/førsteamanuensis
  • lønn som førsteamanuensis etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1011, kr 600.000 - 700.000 bto pr år. Universitetslektor lønnes etter kode 1009, kr 520.000-580.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • på våre nettsider

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til instituttleder Oluf Langhelle, tlf Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon eller til Nadine Zoghbi, tlf Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Annette Falch Lothe, tlf: Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon.


Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen. 

Følgende lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • utdanningsfaglig mappe med en faglig fundert beskrivelse og diskusjon av egen utdanningsfaglig kompetanse samt relevant dokumentasjon som underbygger denne, se
  • fullstendig liste over kunstneriske/vitenskapelige arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort
  • inntil 10 kunstneriske/vitenskapelige arbeider som er sentral i din kunstnerisk/forskningsproduksjon. Det er en fordel om disse verkene akkompagneres av korte tekster som beskriver hvordan søkeren har bidratt til verkenes kunstneriske utvikling og tilblivelse.
  • vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen, må de komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf o  Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.


Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i , og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.  

Universitetets i undervisnings- og forskerstillinger pkt 2 og 3.3 og 3.5 gir nærmere omtale av kriterier for ansettelse som førsteamanuensis/ universitetslektor.

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Du vil få komiteens uttalelse tilsendt så snart denne foreligger. 

Dersom du ifølge søknaden ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravet kan du få denne avslått før komitevurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater.

Arbeidssted er i Stavanger. Det forutsettes at den som ansettes i stillingen bidrar i fagmiljøet, er tilgjengelig for samarbeid og daglig til stede.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.





Om arbeidsgiveren
Universitetet i Stavanger er Norges femte universitet, etablert 1. januar 2005 da Høgskolen i Stavanger fikk sin universitetsstatus. Universitetet har omlag 7000 studenter og 1000 tilsatte og er organisert i tre fakulteter: Det humanistiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Les mer om Universitetet i Stavanger

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
9 ledige stillinger

Se flere annonser

Vi søker nå etter en erfaren anleggsmekaniker som vil være tilknyttet vår maskinavdeling i Hokksund. Maskinavdelingen tilhører NCC Avdeling Tunnel, som er
01.04.2024 Øvre Eiker
Til vår Avdeling Tunnel søker vi nå etter Ressursleder til våre yrkesarbeidere. Som Ressursleder har du personalansvar for ca. 70 yrkesarbeidere i
01.04.2024 Oslo
Stein inngår i nesten alt vi omgir oss med til daglig. Det er utenkelig for et moderne samfunn å klare
07.04.2024 Strand
Vil du være med å forme morgendagens helsetjeneste? Aleris Frogner er Norges største private sykehus og holder til i nyoppussede og
Snarest Oslo
Vil du være med å forme morgendagens helsetjeneste? Aleris Frogner er Norges største private sykehus og holder til i nyoppussede og
Snarest Oslo
Vi søker nå etter en ny leder som skal lede  vår driftskontrakt videre! Om du er interessert i å levere resultater
31.03.2024 Skien
Nyutdannet, idérik lagspiller til vår Laboratorievirksomhet i Nord Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, asfaltvirksomhet, anlegg og driftskontrakter over
30.04.2024 Bardu
Nyutdannet, idérik lagspiller til vår asfaltvirksomhet i Trøndelag? Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, asfaltvirksomhet, anlegg og driftskontrakter over
30.04.2024 Hele Trøndelag
Vis alle 27.677 ledige stillinger

Fakta om Universitetet i Stavanger