<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Havforskningsinstituttet Vi søker en dyktig person innen autonome undervannsfarkoster

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet har vi ledig en fast stilling som teknisk ansvarlig for autonome farkoster. Stillingen er tilknyttet Rederiavdelingen, Seksjon Fartøyinstrument med arbeidssted Bergen.

Havforskningsinstituttet er i ferd med å anskaffe seg nye autonome farkoster til forskningsformål. Høsten 2021 leveres to AUVer (Autonomus Underwater Vehicle) som vil bli benyttet i forbindelse med undersøkelser og datainnsamling nær havbunnen, og høsten 2022 leveres to USVer (Unmanned Surface Vehicle) som er tenkt benyttet i forbindelse med akustisk mengdemåling av biomasse.


Om seksjonen

Seksjon Fartøyinstrument består av 33 ingeniører og teknikere. Vi har ansvar for drift, vedlikehold og reparasjon av vitenskapelig instrumentering og utstyr om bord på forskningsfartøyene som Rederiavdelingen ved Havforskningsinstituttet bemanner og drifter.

I tillegg har seksjonen ansvar for en mengde mobilt utstyr som klargjøres og vedlikeholdes ved verkstedsfasiliteter på Nykirkekaien, Marineholmen og Dokken, og de nye autonome farkostene vil inngå i utstyrspoolen seksjonen har ansvar for.


Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsoppgaver i denne stillingen vil være å planlegge og lede vedlikehold og reparasjoner av de autonome farkostene ved seksjonens verksted, samt operere farkostene på tokt når disse er en del av utstyret som skal benyttes om bord.

Videre ha ansvar for opplæring og kursing av andre ved seksjonen, som er en del teamet som skal drifte og vedlikeholde de autonome farkostene. Delta i vedlikehold av annet mobilt utstyr ved seksjonen.

Noe av arbeidet i denne stillingen vil foregå på tokt med Havforskningsinstituttets forsknings-fartøyer eller innleide fartøyer. Toktarbeid og annen reisevirksomhet må derfor påregnes.

Arbeid på tokt godtgjøres i henhold til «Særavtale om godtgjørelse mv på tokt».

Kvalifikasjonskrav

Absolutte krav

  • Må ha relevant utdanning fra høyskole/universitet innen, undervannsteknologi, data eller elektronikk eller annen relevant utdanning tilsvarende bachelorgrad. Lang relevant erfaring innenfor autonome farkoster kan kompensere for manglende formell utdanning.
  • Må ha erfaring med drift og vedlikehold av undervannsfarkoster.

Arbeidsspråket på Havforskningsinstituttet er norsk, og søknaden må skrives på norsk.

Ønskelig kompetanse

  • Erfaring fra relevant arbeid om bord i fartøy.
  • Erfaring med variert praktisk arbeid som montering og feilsøking av elektronisk utstyr, samt konfigurering og oppsett av datautstyr.

Personlige egenskaper

På Havforskningsinstituttet er vi overbevist om at personlighet spiller en viktig rolle med tanke på hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss at du:

  • Har evne til å arbeide målrettet både selvstendig og i team.
  • Er nysgjerrig og løsningsorientert.
  • Har god evne til å kommunisere og videreformidle fagkunnskap.
  • Er inkluderende og bidrar til et godt samarbeid og arbeidsmiljø.

Inkludering og mangfold, og positiv særbehandling

Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere
med redusert funksjonsevne.

Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om kravene .

For å synliggjøre at du ønsker å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling ber vi deg krysse av for dette i jobbportalen når du søker.

Vi tilbyr
  • Arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
  • Et spennende og godt arbeidsmiljø
  • Fleksitidsordning med sommer- og vintertid
  • Offentlig tjenestepensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Bedriftshytter
  • Bedriftsidrettslag

Ytterligere informasjon

Stillingene lønnes som 1087 overingeniør, i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

I søknaden ønsker vi at du beskriver dine egenskaper, din kompetanse og erfaring, samt motivasjon for å søke stillingen. Søknad sendes elektronisk via lenke til Jobb Norge med CV, relevante attester og vitnemål.

Godkjent helseattest fra sjømannslege, ikke eldre enn to måneder, må kunne legges frem ved tiltredelse. Stillingen vil kreve sikkerhetsklarering på graderingsnivå KONFIDENSIELT.

For mer informasjon, se vår hjemme-side , eller ta kontakt med seksjonsleder Dag Hellesnes på e-post .





Om arbeidsgiveren

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

1 ledig stilling

Se flere annonser

Vi søker nå etter en erfaren anleggsmekaniker som vil være tilknyttet vår maskinavdeling i Hokksund. Maskinavdelingen tilhører NCC Avdeling Tunnel, som er
01.04.2024 Øvre Eiker
Til vår Avdeling Tunnel søker vi nå etter Ressursleder til våre yrkesarbeidere. Som Ressursleder har du personalansvar for ca. 70 yrkesarbeidere i
01.04.2024 Oslo
Stein inngår i nesten alt vi omgir oss med til daglig. Det er utenkelig for et moderne samfunn å klare
07.04.2024 Strand
Vil du være med å forme morgendagens helsetjeneste? Aleris Frogner er Norges største private sykehus og holder til i nyoppussede og
Snarest Oslo
Vil du være med å forme morgendagens helsetjeneste? Aleris Frogner er Norges største private sykehus og holder til i nyoppussede og
Snarest Oslo
Vi søker nå etter en ny leder som skal lede  vår driftskontrakt videre! Om du er interessert i å levere resultater
31.03.2024 Skien
Nyutdannet, idérik lagspiller til vår Laboratorievirksomhet i Nord Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, asfaltvirksomhet, anlegg og driftskontrakter over
30.04.2024 Bardu
Nyutdannet, idérik lagspiller til vår asfaltvirksomhet i Trøndelag? Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, asfaltvirksomhet, anlegg og driftskontrakter over
30.04.2024 Hele Trøndelag
Vis alle 27.677 ledige stillinger

Fakta om Havforskningsinstituttet