<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Kunsthøgskolen i Oslo Høgskolelektor i tekst

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen:

Stillingen som høgskolelektor i tekst er en 20% åremålsstilling på 6 år med tiltredelse januar 2022. Det er mulighet for tilsetting i ytterligere en 6-årsperiode etter offentlig utlysning. Stillingen er rettet mot Bachelor i skuespill.

Fagområdet: Fagområdet Bachelor i skuespillerfag er basert på forskjellige pedagogiske strategier og metoder. Arbeid med scenetekst utgjør en stor del av det faglige utgangspunktet, samtidig som utdanningen formes av et scenekunstfelt i stadig endring. Utdanningen legger vekt på det kollektive i teaterkunsten og samarbeid med andre profesjoner i scenekunstfeltet.

Stillingsinnehavers faglige virksomhet vil være innenfor studieemnene Skuespillerfag og Fra Tekst til Tale.

Vi søker en person som har faglig kompetanse innen skuespillerfag og særskilt kunnskap om skuespillerens arbeid med å forvandle tekst til tale. Vi ønsker at søker viser til et bevisst og definert pedagogisk ståsted.


Arbeidsoppgaver:
  • Undervisning
  • Veiledning
  • Kunnskapsformidling
  • Møtevirksomhet

Arbeidsoppgaver
  • Undervisning
  • Veiledning
  • Kunnskapsformidling
  • Møtevirksomhet
Kvalifikasjonskrav
  • kuespillerutdanning på bachelornivå eller høyere fra Norge eller likeverdig utdanning fra utlandet eller tilsvarende dokumenterte kunnskaper
  • Dokumentert anerkjent kunstnerisk virksomhet eller utviklingsarbeid av et visst omfang som scenisk utøver
  • Undervisningserfaring på universitets- eller høgskolenivå innen skuespillerfag og tekstfag (minimum 100 undervisningstimer)
  • Erfaring med tekstarbeid og norsk språk på scenen, både på bokmål og nynorsk

Søker må under eventuelt intervju eller prøveleksjon kunne vise til inngående kunnskap om verselære og særskilt kunnskap om William Shakespeares forfatterskap. Søker må kunne vise til eksempler på hvordan og hvorfor Shakespeare i sine dramatiske verker veksler mellom ulike versemål og prosa.

Det er en forutsetning at søker har god kjennskap til norske tale- og skrivemål.

Det vises ellers til de generelle kompetansekrav som framgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. I tillegg til kvalifikasjonskravene ovenfor må søker også dokumentere personlige egenskaper:

  • Gode samarbeidsegenskaper
  • Selvstendighet og pålitelighet
  • Evne til å bidra til et stimulerende læringsmiljø og godt sosialt klima

Det blir lagt stor vekt på evne til kommunikasjon og samarbeid samt personlig egnethet for stillingen.

Dersom søkeren ikke tilfredsstiller kravene om formell pedagogisk utdanning, men har dokumentert relevant praktisk pedagogisk kompetanse i form av undervisning og veiledning, kan den som ansettes bli pålagt å følge et kurs som gir basiskompetanse i høgskolepedagogikk.

Kunsthøgskolen tilbyr
  • Et kreativt og engasjerende arbeidsmiljø i flotte lokaler på Grünerløkka
  • Stort kunst- og kulturtilbud
  • Lønn som høgskolelektor i lønnstrinn 60-65 (brutto årslønn 100% stilling fra kr 535 200,- til 586 500,- avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen går det 2% lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Om søknaden

Det stilles omfattende krav til dokumentasjon i søknaden, se vår veiledning til søkere på faglige stillinger for hva som kreves av din søknad. Søknaden bør formuleres slik at kompetanse ut ifra kvalifikasjonskrav som nevnt over kommer tydelig fram. Søknaden bør videre inneholde en redegjørelse og refleksjon rundt egen undervisningsfilosofi i tilknytning til kunstnerisk praksis, samt motivasjon for stillingen.

Som vedlegg til søknaden skal følge:

  • Vitnemål og attester
  • Fyldig dokumentert oversikt over faglig virksomhet / utviklingsarbeid 
  • Dokumentasjon av pedagogisk virksomhet
  • Annet materiale som har relevans for stillingen
  • Dokumentasjon av faglig virksomhet/utviklingsarbeid skal bestå av:
  • Utfyllende cv som viser søkerens aktivitet innen fagfeltene Inntil 10 publiserte akademiske eller populærvitenskapelige tekster, publiserte artikler, prosjektbeskrivelser eller liknende Søker har mulighet å henvise til hjemmesider som viser dokumentasjon av kunstnerisk virksomhet/utviklingsarbeid. Det er da viktig at søker uthever hva som ønskes vurdert.
  • Søker skal sende inn et eget vedlegg til søknaden med oversikt over innsendte vedlegg / arbeid.
  • Søknad, CV og dokumentasjon skal sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringsverktøy Jobbnorge. Annet søknadsmateriale som ikke kan lastes opp elektronisk ettersendes pr post i 4 eksemplarer og sendes innen søknadsfristens utløp. Postadresse: Kunsthøgskolen i Oslo v/Personal, Postboks 6853 St. Olavs plass, 0130 Oslo, Norge.

Generelle krav

Den som ansettes, må rette seg etter de lover og regler som til enhver tid gjelder for statlig virksomhet generelt, og universiteter og høgskoler spesielt, og må være forberedt på organisatoriske og arbeidsmessige endringer.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Kunsthøgskolen i Oslo oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, nedsatt funksjonsevne, hull i CV-en, religion og etnisk bakgrunn.

Vi gjør oppmerksom på at søkerens navn kan bli offentlig selv om søkeren ber om ikke å bli ført opp på søkerliste (jf offl. § 25). Søkeren vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

Kontaktinformasjon

Kontaktperson dekan Victoria Meirik (faglige spørsmål), e-post Logg inn for å se kontaktinformasjon tlf. + 47 900 55 784  eller HR-rådgiver Torild Gjerdet (tekniske spørsmål) , e-post Logg inn for å se kontaktinformasjon.





Om arbeidsgiveren

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • APR 29
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • MAI 02
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter

Se flere annonser

Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800
13.05.2024 Oslo
Oris Dental er et av Norges største private helseforetak og representer et sterkt fagmiljø innen tannhelse. Virksomheten teller i dag
19.05.2024 Oslo
f:[["$","meta","0",{"name":"viewport","content":"width=device-width, initial-scale=1"}],["$","meta","1",{"charSet":"utf-8"}],["$","title","2",{"children":"Nyopprettede stillinger som områdeledere i Traftec - arbeidsplassen.no"}],["$","meta","3",{"name":"description","content":"Områdeledere i Agder, Traftec, Kristiansand S. Søknadsfrist: 05.05.2024."}],["$","link","4",{"rel":"canonical","href":"https://www.finn.no/349185461"}],["$","meta","5",{"name":"format-detection","content":"telephone=no, date=no, address=no, email=no"}],["$","meta","6",{"property":"og:title","content":"Nyopprettede stillinger
05.05.2024 Kristiansand
Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
20.05.2024 Oslo
f:[["$","meta","0",{"name":"viewport","content":"width=device-width, initial-scale=1"}],["$","meta","1",{"charSet":"utf-8"}],["$","title","2",{"children":"Vi søker prosjektkoordinator! - arbeidsplassen.no"}],["$","meta","3",{"name":"description","content":"Prosjektkoordinator, Nettpartner, Tromsø. Søknadsfrist: 28.06.2024."}],["$","meta","4",{"name":"format-detection","content":"telephone=no, date=no, address=no, email=no"}],["$","meta","5",{"property":"og:title","content":"Vi søker prosjektkoordinator! - arbeidsplassen.no"}],["$","meta","6",{"property":"og:description","content":"Prosjektkoordinator, Nettpartner, Tromsø. Søknadsfrist:
28.06.2024 Tromsø
Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
07.05.2024 Kristiansand
Traftec er en arbeidsplass for mange og kanskje nettopp deg… Elektro er kjernen av kompetanser i Traftec, men vi legger
Fortløpende Flere steder
Traftec er en arbeidsplass for mange og kanskje nettopp deg… Elektro er kjernen av kompetanser i Traftec, men vi legger
Fortløpende Flere steder
Vis alle 41.261 ledige stillinger