<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Kunnskapsdepartementet Rådgiver/seniorrådgiver (fast stilling)

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Det er ledig en fast stilling i Seksjon for strategi og utvikling i Avdeling for eierskap i høyere utdanning og forskning i Kunnskapsdepartementet.

Vi søker etter en initiativrik og selvstendig medarbeider med gode samarbeidsevner. Vi kan tilby interessante, varierte og utfordrende arbeidsoppgaver i et godt arbeidsmiljø.

Arbeidsoppgavene er primært knyttet til oppfølging av byggeprosjekter i universitets - og høyskolesektoren. Seksjonen følger prosjektene fra konsept- og planleggingsfasen til byggene står ferdig.

Den som blir tilsatt vil samarbeide tett med andre medarbeidere i seksjonen som jobber med byggrelaterte saker, samt med seksjonsleder. Noe arbeid med andre saker innenfor avdelingens ansvarsområde kan bli aktuelt.


Arbeidsoppgaver
  • Oppgaver knyttet til oppfølging av byggeprosjekter i universitets - og høyskolesektoren, blant annet gjennom forberedelse av og deltakelse i prosjektråd der også statens byggherre, Statsbygg, stiller.
  • Bidra i forberedelse av saker til politisk ledelse, regjeringen og Stortinget knyttet til byggrelaterte saker
  • Oppgaver knyttet til leiesaker og spørsmål om forvaltning av bygg i universitets- og høyskolesektoren
  • Bidra i utviklingsarbeid innenfor fagområdet
  • Den som blir tilsatt vil samarbeide mye med aktører både innenfor statsforvaltningen (særlig andre departementer og Statsbygg) og i universitets- og høyskolesektoren.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

Kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning på masternivå, eller tilsvarende realkompetanse, gjerne innenfor samfunnsøkonomi eller andre samfunnsvitenskapelige fag
  • Gode analytiske evner
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
  • Gode digitale ferdigheter
  • Kjennskap til statsforvaltningen, departementserfaring og forståelse for politiske prosesser vil bli vektlagt
  • Kjennskap til arbeid med byggeprosjekter/forvaltning av bygg er en fordel 

Personlige egenskaper

  • Du er selvstendig og initiativrik
  • Du er ansvarsbevisst, nøyaktig og strukturert
  • Du er fleksibel og evner å håndtere nye utfordringer
  • Du har gode samarbeids- og koordineringsevner
  • Du har god rolleforståelse
  • Du har stor arbeidskapasitet

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

For stilling som seniorrådgiver kreves som hovedregel minst fire års relevant yrkeserfaring, god innsikt i fagområdet og stor evne til selvstendig arbeid. For stilling som rådgiver kreves som hovedregel minst to års relevant yrkeserfaring og noe innsikt i fagområdet.

Vi tilbyr

Velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige ansatte som er stolte av jobben sin. Vi kan tilby et godt arbeidsmiljø med mange utfordrende og varierte arbeidsoppgaver. En jobb i KD gir deg muligheten til å bidra til samfunnsutviklingen. Dette er en arbeidsplass hvor du har mulighet til å utvikle deg og hvor det er rom for initiativ.

Vi holder til i moderne lokaler med åpent kontorlandskap i Kvadraturen i Oslo sentrum. KD er underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ordnede arbeids- og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av faglige og sosiale tiltak, fleksibel arbeidstid, mulighet til trening i arbeidstiden, samt pensjons-, låne- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.

Les mer om å jobbe i Kunnskapsdepartementet

Lønn: Stillingen lønnes som rådgiver eller seniorrådgiver i lønnsspenn fra kr 534 400 - 702 100 per år (lønnstrinn 59 - 74), avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.


Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Vitnemål, attester etc. registreres i portalen. Vi oppfordrer søkere til å benytte Vitnemålsportalen.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Kunnskapsdepartementet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning, og vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske og fysiske hjelpemidler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av om de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer om i sine årsrapporter. 

Les mer om inkluderingsdugnaden

Kontaktperson: For nærmere opplysninger om stillingen kontakt: Ekspedisjonssjef Maria Tagmatarchi Storeng, tlf: Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon eller fagdirektør Sverre Tvinnereim, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon.  





Om arbeidsgiveren

Kunnskapsdepartementet (KD) har ansvaret for samfunnssektorer som er viktige for at vi skal vokse og utvikle oss – både som enkeltmennesker og samfunn. Barnehager, utdanningsinstitusjonene og forskningsmiljøene har samtidig viktige roller som kulturbærere og kulturformidlere.

Norge skal ha et godt og effektivt utdanningssystem og produktive og kreative forskningsmiljøer. Vi trenger disse institusjonene dersom vi skal greie å møte utfordringene i en verden der kapital og kunnskap krysser grenser, der informasjons- og bioteknologi skaper nye muligheter og etiske utfordringer, der kunnskap er den viktigste kapital.

KD har som mål at alle skal ha mulighet til å delta i og påvirke utvikling i kunnskapssamfunnet. En viktig forutsetning for å nå dette målet er en kunnskapssektor som har evne til å utvikle, formidle og utnytte ny kunnskap.

Statsråden er departementets øverste leder. I tillegg består det politiske sekretariatet av tre statssekretærer og en politiske rådgiver.

Departementsråden er departementets administrative leder. Departementet har også en assisterende departementsråd.

Antall ansatte

Kunnskapsdepartementet har ca. 300 ansatte.

Les mer om Kunnskapsdepartementet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Arbeidssøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Søknadsfristen for sommeren 2024 løp ut 14. januar, men du kan allerede nå melde interesse for summer internship i 2025.
Snarest Oslo
Er du nyutdannet, og har sterkt engasjement for landbruksnæringen? Nå har du mulighet til å være med å utvikle landbruket
28.04.2024 Nordreisa
Er du klar for et interessant år som prosjektingeniør i Ymber-konsernet? Har du nylig fullført, eller nærmer du deg fullført
28.04.2024 Nordreisa
Vi er på jakt etter en kreativ og relasjonsorientert trainee, som vil bruke sin kompetanse og engasjement til det beste
28.04.2024 Nordreisa
Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Vis alle 34.386 ledige stillinger