<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Data Scientist Hydro

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Hydro Energy has more than 100 years of experience in production of renewable energy. Today, we are one of the three largest operators of hydropower production in Norway and a large power market player in the Nordic region and Brazil. We are responsible for developing new business opportunities for Hydro within both renewable energy, hydrogen and batteries, and we provide support to the rest of Hydro’s business areas on contracts, security of supply and energy framework conditions.

 

With a growing focus on the energy agenda in Hydro and the establishment of our new business units Batteries, Hydro Rein and Hydro Havrand we strengthening the quantitative competence for our long-term analysis team, and are now hiring a Data Scientist to join the Energy Strategy & Policy unit. This team provides long term analysis of the energy complex in a Nordic, European and global context, maps regulatory development in the energy space, formulates Hydro’s energy policy positions and drives the strategic agenda for the Energy business area.

 

Areas of responsibility  
Main responsibility for the Data Scientist is to develop, support and operate the power market models and tools for Europe and Brazil. Main tasks are:

 • Support decision making within the Energy business area by quantitative methodology.
 • Continuous leverage of our quantitative tools with strong sense ownership and eagerness to build new insights through automatization and modelling.
 • Close collaboration with internal strategic analysts and external model developers.
   

Qualifications  
To thrive and succeed in the role as Data Scientist, we believe the right candidate holds the following qualifications: 

 • Bachelor’s or Master’s degree within mathematics, optimization, computer science, software engineering (other subjects may be relevant) 
 • 0-5 years’ experience from quantitative analysis, programming, data handling or software development
 • Strong quantitative mindset
 • Programming skills and experience with SQL, Power BI and advanced Excel is an advantage
 • Good command of English, Norwegian is an advantage
 • Self-driven, creative and curious mindset

 
As a person, we believe you are self-going, independent and curious, with a structured way of working. You are eager to develop new skills and pro-active with focus on continuous improvements on models and new ways to improve the quantitative analysis work. 
 

Additional Information 

The position is located in Oslo.

Please enclose a cover letter and copies of relevant academic transcripts, diplomas, certificates etc. Only applications received through our online system will be considered, not via e-mail. 


As part of our recruitment process, we use Semac for background check. 

 

Apply before: 26.01.2022

If you have any questions, please contact: 

Hiring manager
Lasse Torgersen
Email: Lasse.Torgersen@hydro.com 
Phone: (Norway +47) 98263959 


Recruiter
Birgitta Sanden
Email: Birgitta.Sanden@hydro.com 
Phone:(Norway +47) 97031556

Location:  

Oslo, NO, 0283

Department:  Energy Strategy & Policy
Business Area:  Hydro Energy(ENER)
Legal Entity:  Hydro Energi AS
Job Type:  Permanent

 

Apply now 
Les mer om stillingen, fakta og søknadsprosess

Se flere annonser

Intility er en komplett plattformtjeneste som ivaretar et ende-til-ende driftsansvar for IT-miljøene til over 600 selskaper i Norge og resten
23.11.2021 Oslo
Ønsker du å starte karrieren din i en bedrift som satser på lærlingene sine, og hvor et vellykket opphold kan
03.02.2022 Oslo
Har du lyst å bruke din test- og utviklerkompetanse på systemer som virkelig gjør en forskjell for både deg selv
20.04.2022 Rana
Har du lyst å bruke din test- og utviklerkompetanse på systemer som virkelig gjør en forskjell for både deg selv
20.04.2022 Trondheim
Skatteetatens løsninger er samfunnskritiske og finansierer velferdssamfunnet vårt. Det er høye krav til stabilitet, sikkerhet og brukervennlighet i våre systemer.
04.05.2022 Flere steder
Vi ser etter to engasjerte og utviklingsorienterte jurister til Søknad og prosessgruppe i Bjørnevatn utenfor Kirkenes. Vi er en del
04.05.2022 Sør-Varanger
Gruppen i Sandefjord søker en ny kollega som vil få som hovedoppgave å utvikle og forbedre vår måte å jobbe på.
04.05.2022 Sandefjord
For å løse alle våre spennende oppgaver trenger vi flere Javautviklere – og ser spesielt etter deg som har sterk
10.05.2022 Flere steder
Vis alle 31.801 ledige stillinger

Internship i Hydro

Diversitet og inkludering i Hydro

De ansatte
 • Jeg liker meg veldig godt i Hydro, og får lære mye av arbeidsoppgavene og kollegene mine. Lederne mine er også veldig støttende. Jeg kan alltid stille spørsmål når jeg lurer på noe.
  Min Jin (27) Intern i Energimarked
 • Arbeidsoppgavene i Hydro har stimulert min strategiske tenkning, kreativitet, beslutningstaking og forståelse for hvordan en virksomhet fungerer. Jeg får også jobbet med skrive- og presentasjonsferdighetene mine.
  Paulina Beck (25) Paulina Beck (25)
 • Det har vært både hyggelig og lærerikt å kunne delta i et internship der vi er involvert og har fått lov til å bruke mye tid på vårt eget prosjekt, der vi har kunnet lære om og analysere alle deler av Hydros aktiviteter på sosiale medier.
  Mohammed Al-Dekany (24) Intern
Lederne
Dette er vi best på Om våre produkter og tjenester
 • Vi vil lede an i arbeidet for å lage aluminium med null utslipp, og levere de første kommersielle volumene med nær null utslipp i 2022.
  Bjørn Kjetil Mauritzen Leder for Bærekraft
Hva er formålet vårt? Visjon og målsettinger
 • Vi vil lede an blant industrier som betyr noe for å bidra til en mer bærekraftig fremtid
  Hilde Merethe Aasheim CEO

Vi er et globalt selskap som består av ambisiøse og dyktige medarbeidere som utfordrer og belønner hverandre. Som vår kollega får du muligheter til og ansvar for å utvikle dine ferdigheter. Vi setter klare forventninger som oppmuntrer til kontinuerlig prestasjonsforbedring, innovasjon og en sterk konkurranseevne.     

I Hydro ser vi etter personer som er ivrige etter å lære og arbeide sammen for å nå felles mål. Det er viktig for oss at nyansatte følger Hydros etiske retningslinjer og etterlever våre kjerneverdier som er Omtanke, Mot og Samarbeid. Hvis du velger å arbeide hos oss, kommer vi til å gjøre vårt beste for å oppfylle dine behov. Er du klar for utfordringen?

Hvem vi er

Med virksomhet over hele verden dekker vi hele verdikjeden for aluminium. Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs, i alt fra å utvinne råmaterialer til å utvikle bærekraftige aluminiumløsninger for fremtiden.

Vi er et fullt integrert aluminiumselskap med 35 000 ansatte i 40 land på alle kontinenter. Vi er til stede i alle markedssegmenter for aluminium, med salgs- og handelsaktiviteter i hele verdikjeden, der vi betjener flere enn 30 000 kunder.

Vårt mål er å skape et mer bærekraftig samfunn ved å utvikle naturressurser til produkter og løsninger på innovative og effektive måter.

Bli kjent med livet i Hydro, og skap din karriere med oss. 
Vår viktigste ressurs er vår samlede hjernekraft. Den beste løsningen for å skape innovasjon og utvikle smarte aluminiumløsninger for fremtiden, er å la eksperter møtes og arbeide sammen. Vårt mål er at vi skal bringe frem det beste i hverandre og skape varige verdier gjennom samarbeid og partnerskap. 

Vi er globale, men finnes sannsynligvis nær deg 
Hydro er et stort industriselskap. Vi tilbyr et bredt spekter av stillinger på våre mange anlegg og produksjonsenheter i Nord- og Sør-Amerika, Asia og Europa. Du kan også skape deg en karriere innen IT, forretningsutvikling, salg, regnskap, økonomi, juss, HR, markedsføring og kommunikasjon på våre salgskontorer og vårt hovedkontor i Oslo. I Hydro blir du en del av en større historie. En historie formet av deg. 

Som en av oss får du mulighet til å arbeide med et sterkt team av dyktige kolleger, som alltid samarbeider for å utfylle, støtte og utvikle hverandre. Vi tilbyr utviklingsmuligheter, konkurransedyktige lønninger, helsetjenester og velferdspakker.  

Vi er en løsningsorientert organisasjon som setter kunden først, og verdsetter høyt at folk har evne til å utvikle seg, endre seg, tilpasse seg og levere. 

En historie om kreativitet, velstand og respekt 
Innovativ og bærekraftig bearbeiding av naturressurser er kjernen i Hydro. Det hele begynte i 1905 med den første vellykkede bruken av vannkraft til å trekke ut nitrogen fra luften. Produksjon av mineralsk gjødsel ville sikre nok mat for den voksende befolkningen. I dag utvinner og foredler vi våre egne råmaterialer, produserer vår egen fornybare energi, produserer primæraluminium basert på vår egen teknologi og utvikler avanserte og bærekraftige aluminiumløsninger. Vi gjenvinner også mer og mer for å bringe så mye som mulig av det uendelig gjenvinnbare metallet aluminium tilbake i kretsløpet.  

Vår historie har alltid handlet om å produsere nyttige produkter som verden trenger, om menneskelig kreativitet og driftighet for å temme det som naturen har å tilby, om evnen til å se muligheter og forstå begrensninger. Vår historie er preget av en vital kraft av mennesker som bryr seg om hverandre og verden rundt dem. 

Den viktige balansen mellom arbeid og fritid 
Vi kompromisser aldri med sikkerheten til våre ansatte. Vi mener også at det er svært viktig å ha et godt liv utenom arbeidet. For å gjøre det mulig å kombinere en vellykket karriere med en sunn livsstil tilbyr vi en rekke fordeler for våre ansatte. Det gjør vi f.eks. ved å gi mulighet til fleksible arbeidsmåter. Dessuten tilbyr vi flere rekreasjonsmuligheter og sosiale aktiviteter for at våre medarbeidere skal føle seg energiske, inspirerte og tilfredse. 

Hvorfor Hydro?

Med oss er du en del av en større historie. En historie formet av deg. Hvis du søker internasjonale muligheter og profesjonell utvikling og ønsker å være en del av et vennlig og inkluderende team, bør du vurdere å søke på en stilling hos oss.

Hydro er et selskap med global rekkevidde – og lokal tilstedeværelse. Vi er involvert i aktiviteter i mer enn 40 land, på alle kontinenter. Det gjør at vi kan tilby deg mange spennende muligheter og karriereveier innenfor de ulike forretningsområdene, fagfeltene og lokasjonene. Som en del av vårt verdifulle, globale Hydro-nettverk kan du opprettholde en kontinuerlig læringskurve. 

Globale muligheter 
Det finnes få selskaper som kan sammenlignes med Hydro, selv i en internasjonal kontekst. Vi arbeider i hele verdikjeden for aluminium, fremtidens metall. Som en del av vårt team får du spennende muligheter til læring og utvikling. Hvis du er interessert i førstehåndskunnskap om hvordan det er å arbeide i et stort, vellykket selskap med en stolt historie og en lovende fremtid, bør du vurdere å bli en del av Hydro-familien! 

En karriere i Hydro er en spennende mulighet for deg til å arbeide i utlandet i kortere eller lengre perioder. Vi har en betydelig internasjonal tilstedeværelse i mer enn 40 land rundt om i verden, og vi er alltid på jakt etter folk med en global innstilling og evne til å utveksle ideer over landegrensene. 

Vi er med andre ord avhengige av å ha medarbeidere med ulike bakgrunner, kompetanser og tenkemåter for å kunne forme vår historie som et innovativt og bærekraftig selskap.

Les mer om Hydro

Stillingsbeskrivelse

Hydro Energy has more than 100 years of experience in production of renewable energy. Today, we are one of the three largest operators of hydropower production in Norway and a large power market player in the Nordic region and Brazil. We are responsible for developing new business opportunities for Hydro within both renewable energy, hydrogen and batteries, and we provide support to the rest of Hydro’s business areas on contracts, security of supply and energy framework conditions.

 

With a growing focus on the energy agenda in Hydro and the establishment of our new business units Batteries, Hydro Rein and Hydro Havrand we strengthening the quantitative competence for our long-term analysis team, and are now hiring a Data Scientist to join the Energy Strategy & Policy unit. This team provides long term analysis of the energy complex in a Nordic, European and global context, maps regulatory development in the energy space, formulates Hydro’s energy policy positions and drives the strategic agenda for the Energy business area.

 

Areas of responsibility  
Main responsibility for the Data Scientist is to develop, support and operate the power market models and tools for Europe and Brazil. Main tasks are:

 • Support decision making within the Energy business area by quantitative methodology.
 • Continuous leverage of our quantitative tools with strong sense ownership and eagerness to build new insights through automatization and modelling.
 • Close collaboration with internal strategic analysts and external model developers.
   

Qualifications  
To thrive and succeed in the role as Data Scientist, we believe the right candidate holds the following qualifications: 

 • Bachelor’s or Master’s degree within mathematics, optimization, computer science, software engineering (other subjects may be relevant) 
 • 0-5 years’ experience from quantitative analysis, programming, data handling or software development
 • Strong quantitative mindset
 • Programming skills and experience with SQL, Power BI and advanced Excel is an advantage
 • Good command of English, Norwegian is an advantage
 • Self-driven, creative and curious mindset

 
As a person, we believe you are self-going, independent and curious, with a structured way of working. You are eager to develop new skills and pro-active with focus on continuous improvements on models and new ways to improve the quantitative analysis work. 
 

Additional Information 

The position is located in Oslo.

Please enclose a cover letter and copies of relevant academic transcripts, diplomas, certificates etc. Only applications received through our online system will be considered, not via e-mail. 


As part of our recruitment process, we use Semac for background check. 

 

Apply before: 26.01.2022

If you have any questions, please contact: 

Hiring manager
Lasse Torgersen
Email: Lasse.Torgersen@hydro.com 
Phone: (Norway +47) 98263959 


Recruiter
Birgitta Sanden
Email: Birgitta.Sanden@hydro.com 
Phone:(Norway +47) 97031556

Location:  

Oslo, NO, 0283

Department:  Energy Strategy & Policy
Business Area:  Hydro Energy(ENER)
Legal Entity:  Hydro Energi AS
Job Type:  Permanent

 

Apply now 

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • MAI 29
  2022
  7 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 31
  2022
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • JUN 02
  2022
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • JUN 03
  2022
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Flere muligheter
13 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
Lærlinger

Fakta om Hydro