<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) Postdoktor - karbonbalanse og klimagassutslipp fra organisk jord

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Nøkkelinformasjon

Vi søker en postdoktor som skal arbeide med forskningsoppgaver i prosjektet “Improving conditions for agricultural management of drained peatlands while reducing GHG emissions» (PEATIMPROVE). Prosjektet vil blant annet studere effekter av ulike dreneringsmetoder på karbonbalanse i myrlandskap og kultivert beitemark. Arbeidet inngår i et tverrfaglig prosjekt med ekspertise innen hydrologi, klimagassutslipp og bærekraftig grasproduksjon. Prosjektet arbeider i nært samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og andre interessenter nasjonalt og regionalt.

Arbeidssted vil være både ved NIBIO på Ås i Viken fylke og ved vår forskningsstasjon på Fureneset i Vestland fylke. Feltarbeid vil også bli utført andre steder i Norge. Postdoktoren blir ansatt i Divisjon for miljø og naturressurser ved Avdeling for hydrologi og vannmiljø. Stillingen har varighet på tre år, med oppstart så snart som mulig.


Stillingens hovedoppgaver
  • Innhente og produsere målinger basert på karbonbudsjett for omgravd myrjord og drenert torv på aktuelle felt på beiteland i Møre og Romsdal
  • Målinger av utslipp av metan (CH4) og nitratoksid (N2O)
  • Studier av myrdegradering på ulike felt på flere steder i Norge, herunder beregninger av innsynkning basert på sensormålinger og historiske data
  • Publisering i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter

Resultater fra arbeidet vil også bli brukt i utarbeidelse av nasjonale registre.


Kvalifikasjonskrav
  • Doktorgrad (PhD) i geovitenskap eller tilsvarende fag
  • Erfaring med forskning på klimagassutslipp
  • Erfaring fra feltarbeid og -eksperimenter
  • Fagfellevurdert publiseringserfaring
  • Gode kunnskaper i skriftlig og muntlig norsk (eller annet skandinavisk språk)
  • Gode kunnskaper i skriftlig og muntlig engelsk
  • Førerkort
Det er en fordel om du har
  • Kunnskap om og interesse for norsk jordbruk
  • Interesse for og kunnskap om terrestrisk biogeokjemi
  • Erfaring fra studier på myrlandskap knyttet til blant annet jordbruk
  • Interesse for matematisk analyse og modellering

Personlige egenskaper
  • Gode mellommenneskelige og kommunikative egenskaper
  • Analytisk og problem-/løsningsorientert
  • Samarbeidsorientert
  • Arbeider strukturert, nøyaktig og uavhengig

Vi tilbyr

Stillingen er plassert i statens lønnsregulativ som postdoktor kode 1352, lønnstrinn 59-67 (for tiden kr. 534 400 – 615 800 pr. år), fastsatt etter utdanning og erfaring.

Medlemskap i Statens pensjonskasse som omfatter en god tjenestepensjonsordning, yrkesskade- og gruppelivsforsikring, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.

Trenger du mer informasjon?

Kontakt prosjektleder Bjørn Kløve, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, epost Logg inn for å se kontaktinformasjon
eller arbeidspakke­leder Dr. Peter Dörsch ved NMBU, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, epost Logg inn for å se kontaktinformasjon.


Hvordan søke på stillingen

Søknadsbrev med beskrivelse av din forskningsinteresse og CV fylles ut elektronisk og sendes via lenke på denne siden, "søk stillingen". Kopier av vitnemål og attester kan legges ved elektronisk.

Andre opplysninger

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli gjort offentlig, jf. Lov om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd (offentleglova), § 25. En søker kan anmode om å bli unntatt fra oppføring på offentlig søkerliste. Dersom slik anmodning ikke vil bli tatt til følge, blir søker varslet om dette.

Vi legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Som statlig virksomhet har vi mulighet til å gi positiv særbehandling av søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Positiv særbehandling innebærer blant annet at du lettere kan komme til intervju. Les mer om dette .





Om arbeidsgiveren
Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) ble opprettet 1. juli 2015 og er et av Norges største forskningsinstitutt. NIBIO arbeider med landbruk, mat, klima og miljø. Vi leverer forskning, forvaltningsstøtte og kunnskap til anvendelse i nasjonal beredskap, forvaltning, næringsliv og samfunnet for øvrig. NIBIO har hovedkontor i Ås i Akershus, har ca 725 ansatte, og er til stede i alle landsdeler. NIBIO eies av Landbruks- og matdepartementet, og er en fusjon av Bioforsk, Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) og Norsk institutt for skog og landskap.

Fagseksjon Virus, bakterier og nematoder tilknyttet Plantehelsedivisjonen har arbeidsområder som er knyttet opp mot biologi, bekjempelse og diagnostikk av planteskadegjørere på landbruksareal, i grøntanlegg, og på naturareal. Seksjonen utgjør den største samlede plantefaglige kompetansen innen ovennevnte skadegjørere i Norge.
Les mer om Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO)

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.086 ledige stillinger

Fakta om Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO)